Sök
Logitech Wireless DJ Music System

Logitech Wireless DJ Music System

Logitech Wireless DJ Music System

2007-01-12

En smart musiklösning för dig som har en pc och saknar nätverksmöjligheter. Enheten ger en smidig streaming och en överraskande god ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,3/10 "An ideal solution"
M3 7/10 "En smidig och bra lösning"
Sound & vision "An affordable and easy-to-use system"
Blue tomorrow "Sound quality is top notch"
Pc magazine 3,5/5 "Sound quality of the streamed music is better than I'd expected"

Vad tycker testarna?

Själva tanken med ett system som detta välkomnas av testarna. Enheten är snyggt designad och har ett ergonomiskt format. Installation och hantering sker snabbt och smidigt. Ljudet är överraskande bra men en testare påpekar att kvaliteten beror mycket på den ursprungliga musikfilen. Det är synd att systemet saknar digital ljudutgång och at går att streama till en mottagare i taget. Det påpekas också att enheten inte fungerar till Mac.

Cnet

"An ideal solution"

Enligt Cnet har Logitech Wireless DJ Music System en snygg och stilren design med bra ergonomi. Kontrollen ligger bra i handen och knapparna är välplacerade nog för att enkelt hantera kontrollen med bara en hand. Produkten är enkel att installera och fungerar på det hela väldigt tillfredsställande. En nackdel som nämns är dock räckvidden som anses för kort. En mycket bra ljudlösning tycker testaren.

Källa: reviews.cnet.com (US)

M3

"En smidig och bra lösning"

Tidningen M3 tycker att Logitech Wireless DJ Music System är en smart lösning för musiköverföring om du saknar nätverk. Överföringen sker smidigt och enheten är enkel att installera. Fjärrkontrollen är också lätthanterlig. Ljudkvaliteten är överraskande bra även om det inte kan konkurrera med överföringskoncept för nätverk som exempelvis Slimdevices. På den negativa sidan nämns att mottagaren saknar digital ljudutgång och att enheten kräver att datorn är igång för uppspelning av internetradio.

Källa: M3 (SE) nr 11 2006

Sound & vision

"An affordable and easy-to-use system"

Amerikanska Sound & vision skriver att DJ Music System är enkelt att installera och att överföringen sker näst intill automatiskt och utan störningar. Upp till fyra mottagare kan kopplas in men dessvärre kan du bara streama till en i taget. Själva kontrollen har en snygg design och ett komfortabelt format. Den gör det också enkelt att navigera bland musikfilerna i din dator. Streamingen är stabil och tyst, och kvaliteten på ljudet är mest beroende på kvaliteten på den ursprungliga musikfilen. Sammanfattningsvis är det ett mycket bra system, och testaren frågar sig varför inte fler anammat detta ännu.

Källa: Sound & vision (US) december 2006

Blue tomorrow

"Sound quality is top notch"

Blue tomorrow anser att ljudkvaliteten på de streamade musikfilerna är mycket bra och att systemet är enkelt att installera och använda. Själva kontrollen är också lätt att hantera och det går smidigt att bläddra och välja bland musiken i din pc. Kontrollen har även en snygg design och pryder sin plats intill ditt ljudsystem. Testaren påpekar dock att mjukvaran kräver en hel del utrymme i din pc. Sammanfattningsvis är detta en prisvärd produkt för trådlös musiköverföring. Ett stort minus är dock att produkten inte kan användas tillsammans med en macdator.

Källa: www.bluetomorrow.com (US)

Pc magazine

"Sound quality of the streamed music is better than I'd expected"

Pc magazine tycker att det går enkelt att installera Logitech Wireless DJ Music System, även om det kan ta en stund att katalogisera dina musikfiler om de är många till antalet. Testaren har inte upplevt några störningar under drift. Själva kontrollen har tydligt märkta knappar och en skarp display. Responsen är något långsam och det kan ta lång tid innan filen spelas upp. Batteriet tar tre timmar att ladda och räcker för några dagars användning. Ljudkvaliteten på den streamade musiken är bättre än förväntad. En nackdel är att produkten inte är kompatibel med mac.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Logitech Wireless DJ Music System överför musikfiler mellan datorn och stereon, så kallad streaming. Överföring sker med radiovågar som använder frekvensen 2,4 MHz. Analog stereo ljudutgång finns. Systemkrav är en pc med en processor på minst 1 GHz, 512 megabyte ram samt ledig usb-port. Enheten stöder mp3, wma(drm), aac och webbradio. Det krävs hemstereosystem med rca-stereoingångar alternativt nätdrivna multimediehögtalare med ministereoingångar. Enheten stöder mediebibliotek i Windows Media Player 9, Itunes och Musicmatch Jukebox 9.

Tillverkare: Logitech