Sök
Logitech Squeezebox Boom

Logitech Squeezebox Boom

Mycket ljud från liten låda

2008-10-31

Med Logitech Squeezebox Boom kan man lyssna på webbradio och lyssna på de allra flesta ljudfiler som är lagrade på hemnätverket. Överraskande bra kvalitet, men ändå kanske mest ett komplement till musiklösningen hemma.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om pc 82/100 "Rejäl musikspelare med flera finesser"
Din teknik 4/5 "Boom bjuder på välljud i en liten låda"
M3 7/10 "Smäller inte högst"
Trusted reviews 8/10 "The sound quality is excellent"
Digital trends 8/10 "Wonderful sounding"

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt överens om att Squuezebox Boom är en mediaspelare som låter överraskande bra för att vara så liten och kompakt. De tycker att designen är enkel och stilig och att den är väldigt lätt att använda. Det medföljande programmet Squeezecenter får också bra kritik av testarna som menar att enkelhet är bra. Några av testarna tycker att det saknas en del funktioner som till exempel stöd för Ipod och drm-musik. Dessutom tycker de att det är för lite med bara en linjeingång, de skulle vilja ha fler ingångar och utgångar.

Allt om pc

"Rejäl musikspelare med flera finesser"

Logitech Squeezebox Boom 1Svenska Allt om pc tycker att Logitech Squeezebox Boom har en mycket ren och snygg design samt att fjärrkontrollen är smidig och ergonomisk. Något som testaren tycker är lite irriterande är att spelaren måste registreras online och att en del av de förprogrammerade radiostationerna inte fungerar. Det medföljande gratisprogrammet Squeezecenter anses vara mycket enkelt att använda även om biblioteksfunktionerna är för få. Ljudet är överraskande bra och fylligt med tanke på att högtalarna är så små och kompakta. Minus för att det bara finns en ljudutgång och att detta är en vanlig 3,5-millimetersuttag.

Källa: Allt om pc (SE) nr 11 2008

Din teknik

"Boom bjuder på välljud i en liten låda"

Din teknik anser att ministereon låter mycket bättre än vad som förväntades på förhand. Dynamiken i ljudet är överraskande bra. Kontrollerna är enkla både på enheten och på fjärrkontrollen. Displayen uppskattas. Testaren avslutar med att poängtera förvåningen över hur pass bra ljudet är, för att komma ifrån en så pass liten låda.

Källa: www.dinteknik.se (SE)

M3

"Smäller inte högst"

Logitech Squeezebox Boom 2M3 tycker att Squeezebox Boom är en väldesignad liten spelare som fungerar alldeles utmärkt. Testaren anser att den låter sådär, förväntningarna var högre. Progammet Squeezecenter fungerar dock utmärkt men det saknas en del när det gäller nätverksfunktionerna. Kontrollerna anses vara lite svårhanterade och hela spelaren saknar lite nytänkande, så även om han tycker att den är kompetent och läcker så är det ingen jättehit, enligt M3.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Trusted reviews

"The sound quality is excellent"

Logitech Squeezebox Boom 3Trusted reviews tycker att spelaren är enkel men elegant i sin kubliknande form och svarta färg. Testaren anser också att displayen är enkel och tydlig. Fjärrkontrollen är dock inte lika imponerande, utan beskrivs som plastig och utan finess. Det är lite negativt att det bara finns en linjeingång och ingen utgång. Installationen är hyfsat enkel, men kan te sig lite svårt för en ovan användare. Ljudmässigt imponerar Squeezebox Boom och alla filformat får pluspoäng.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Digital trends

"Wonderful sounding"

Logitech Squeezebox Boom 4Digital trends anser att Logitech Squeezebox Boom är den mest välljudande mediaspelare som de har testat och att det verkligen känns att Logitech har lagt tid och pengar på att göra en bra produkt. Ljudet är enligt testaren överraskande bra för att komma från ett sådant kompakt ljudsystem. Plus ges för bra design samt att det är enkelt att komma igång. Några negativa saker innefattar saknat stöd för drm-musik och att det inte finns någon docka för en Ipod.

Källa: www.digitaltrends.com (US)

Cirkapris: 2600 kronor

Produktfakta: Logitech Squeezebox Boom är en musikspelare som använder sig av trådlöst nätverk för att spela upp musikfiler. Den är utrustad med ethernet-port och erbjuder även linjeingång och hörlursuttag. Den klarar av filformaten mp3, flac, wma, wma lossless, aac, apple lossless, wav, och aiff. För att spela upp musik från dator krävs att den har minst 256 megabyte ram och 80 megabyte ledigt på hårddisken, ethernet eller 802.11 b/g och en fungerande bredbandsuppkoppling. Enheten kan köras med Windows XP/2000/NT/Vista, Macintosh OSX 10.3.5 eller senare och Linus/BSD/Solaris.

Tillverkare: Logitech