Sök
Logitech harmony one

Logitech harmony one

En riktigt bra multifjärr

2008-03-10

En multifjärrkontroll som med bekvämt grepp och färgpekskärm är en god kompanjon till vardagsrummets alla tekniska apparater.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc magazine 4/5 “The best remote control”
Pocket-lint 8/10 ”Isn't without faults”
I4U 9,5/10 “so easy”
Din teknik 4/5 ”För full kontroll”
Bild & ljud hemma 6/6 “Bästa fjärrkontrollen vi testat i år”

Vad tycker testarna?

Alla fem testare är mäkta imponerade av Logitech harmony one. Den anses vara lätt att programmera och har en logisk kombination av fysiska knappar och pekskärm. Designmässigt är den ergonomiskt välutformad och ligger bra i handen. Någon testare påpekar att vissa knappar inte fungerar som de ska och en annan testare saknar en del funktioner som borde finnas med. Flera testare tycker dock att det är den bästa multifjärren på marknaden just nu.

Pc magazine

“The best remote control”

Pc magazine tilldelar kontrollen utmärkelsen ”Editors Choice”. Den har en hel del att bjuda på för teknikfantasten som vill automatisera alla sina tekniska leksaker. Testaren menar att den nya fjärrkontrollen, i jämförelse med tidigare modeller, har fått en slimmare design och större och bekvämare knappar. Den pianosvarta ytan blir dock lätt kladdig av fingeravtryck vilket inte var något problem med den mattare föregångaren, förklarar testaren. Lcd-skärmen är ljus och skarp och har högre upplösning än Logitechs tidigare kontroller. Pekskärmsknapparna fungerar mycket bra. Mjukvaran är bra och det är lätt att ansluta enheten till databasen på nätet.

Källa: www.pcmag.com (US)

Pocket-lint

”Isn't without faults”

Pocket lint anser att det mesta som är nytt på harmony one, jämfört med tidigare modeller, är bra förändringar. Den kurviga designen är smidig och funktionerna har förbättrats. Pekskärmen har ett förbättrat menysystem och mjukvaran gör det betydligt lättare för användaren att välja apparater, anser testaren. När all information om apparaterna är kopierad till fjärrkontrollen fungerar den utmärkt. Testaren har ändå några negativa synpunkter på harmony one och menar att en del knappar inte fungerar korrekt. Ett annat problem är att användningen av fjärrkontrollen förutsätter att man också har tillgång till en dator och internetanslutning för programmeringen.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

I4U

“so easy”

I4U är mer än nöjd med fjärrkontrollen. Den är lätt att programmera men också något tidskrävande. Detta stör inte speciellt mycket, då resultatet i slutändan blir så bra. Väl installerad kan fjärrkontrollen styra alla dina tekniska apparater med några simpla knapptryck. Testaren menar att den gör allt man ber den om. Aktivitetsknapparna är enkla att manövrera och dessa kan döpas om efter behov, något som uppskattas. När till och med hans sexårige son vet hur man skiftar till önskad aktivitet menar testaren att fjärrkontrollen är användarvänlig. Fjärrkontrollen är lätt att specialanpassa efter specifika behov och designen gör att den är skön att hantera i alla lägen, tycker testaren.

Källa: www.i4u.com (US)

Din teknik

”För full kontroll”

Harmony one ersätter med bravur alla andra fjärrkontroller i vardagsrummet, menar Din teknik. Att den ligger bra i handen tillsammans med lcd-skärmen i färg gör att konkurrenterna har svårt att mäta sina produkter med Logitechs när det gäller användarvänlighet och design, tror testaren. Lovorden är många, men det finns en baksida hos produkten då testaren menar att Logitech är mer innovativ på designområdet och försakar andra funktioner som borde finnas med. Testaren saknar exempelvis blåtandsanslutning.

Källa: Din teknik (SE) nr 1 2008

Bild & ljud hemma

“Bästa fjärrkontrollen vi testat i år”

Bild och ljud hemma finner att Logitechs multifjärrkontroll är bekväm att använda samtidigt som den är programmerbar. Något som är ovanligt då det ena brukar utesluta det andra. Pekskärmen beskrivs som magisk och testaren anser att harmony one är den smidigaste multifjärren hittills. Så länge allt fungerar som det ska så är den en dröm att använda. Det är först om något finjusteringsproblem uppstår som den kan bli lite krångligare att hantera, tycker testaren. I övrigt anses den vara oslagbar med sin ergonomiska utformning och en utmärkt kombination av knappar och pekskärm.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 2 2008

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Logitech harmony one är en multifjärrkontroll för upp till 15 enheter. Systemkraven är för pc, Windows 2000, Windows XP eller Windows Vista och för Mac, OS X version 10,3 eller senare. Internetuppkoppling samt usb-port är också krav. Fjärrkontrollen kan programmeras för upp till 15 apparater och i webbdatabasen finns det 225000 enheter. Den har en räckvidd på cirka 10 meter samt ett laddningsbart batteri. Lcd-pekskärmen är i färg. Måtten är 222(l)x57(b)x28(d) millimeter och vikten är 171 gram.

Tillverkare: Logitech