Sök
Koss Spark Plug

Koss Spark Plug

Hörbar rock

2006-04-25

För den som lyssnar på rockmusik är Koss Spark Plug ett bra val, men annars räcker prestandan inte riktigt till i de låga och höga frekvensområdena.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 59/100 "Im Hörtest spielte der Spark Plug dynamish lebhaft""
Forbruker - "Lydbildet mangler en del i toppen av frekvensområdet"
Macworld 7/10 "Ingenting annat än ett kap"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att hörsnäckorna har en design som gör att de sitter stadigt i öronen. Dessutom är de bekväma. Testarna är ense om att ljudregistret är riktigt bra i mellanregistret, men saknar en del i det högre frekvensområdet. En testare tycker inte heller att det låga frekvensområdet är riktigt tillfredsställande. En del av dessa svagheter kan dock åtgärdas med hjälp av inställningar på spelaren.

Video

"Im Hörtest spielte der Spark Plug dynamish lebhaft""

Video testar förutom Koss Spark Plug även Sennheiser CX300, Ultimate Ears Superfi 5 Pro, Creative EP-630, Shure E4C samt Sony MDR-EX71. Testvinnare är Sennheiser CX300 medan Koss Spark Plug hamnar på en sjätte och sista plats. Detta då de höga frekvenserna inte blir riktigt bra. I stort upplevs dock ljudbilden som dynamisk och levande med bra prestation i de låga och mellersta registren. Snäckorna sitter dock riktigt bekvämt i örat tack vare det mjuka höljet som går att forma efter behov.

Källa: Video (DE), nr 4 2006

Forbruker

"Lydbildet mangler en del i toppen av frekvensområdet"

Forbruker menar att snäckorna med sina stora proppar har en design som skiljer sig från konkurrenterna. Det kan kännas klumpigt och ovant till en början men de sitter utan tvivel fast. Testaren menar att det är tydligt att tillverkaren ljudmässigt valt att satsa på mellanregister. Dock saknar man en del prestanda i basen men framför allt i de högre frekvensområdena. Dock kan detta till viss del avhjälpas om man ändrar en del inställningar till spelaren och anpassar den till den musik man lyssnar på.

Källa: Till Forbruker (NO)

Macworld

"Ingenting annat än ett kap"

Macworld testar förutom Koss Spark Plug även Shure E2C, Etymotic ER-6i, Shure E3C, Apple iPod In-Ear, Sennheiser MX500 White samt Sony MDR-EX51LP. Testvinnare är Shure E3C medan Koss Spark Plug hamnar på en delad tredje plats tillsammans med Etymotic ER-6i. Koss Spark Plug får även benämningen "bästa köp". Basen beskrivs som djup och kraftig och ljudet får en varm ton som är mycket behaglig. Rockmusik kommer riktigt till sin rätt, men lyssnar man helst på klassisk musik blir resultatet ett helt annat, främst beroende på avsaknaden av krispighet i ljudet. Snäckorna sitter riktigt skönt i öronen, dessutom isolerar de bra mot buller samtidigt som musiken enbart drabbar dina egna öron och inte dina eventuella medresenärers.

Källa: Macworld (SE), dec 2005

Cirkapris: 170 kronor

Produktfakta: Koss Spark Plug är ett par hörlurar med hörsnäckor som utgörs av proppar i skum. Dessa trycks samman för att sedan utvidga sig i örat. Frekvensområdet är 10-20000 Hz. Impedansen är 16 ohm. Kabellängden är 1,2 meter. Det är möjligt att byta ut skumproppen mot en variant i latexgummi. Den proppen är mer avsedd för musiker som använder hörluren för monitorlyssning. Dessa proppar behöver inte heller kramas ihop innan isättning.

Modell: Koss Spark Plug