Sök
JVC FS-SD1000R

JVC FS-SD1000R

Snygg och kompakt andrafiol

2002-01-14

JVC FS-SD1000R är en kompakt hifi-anläggning i proper och elegant design. Trots det fylliga ljudet passar den kanske bäst som extra-anläggning hemma.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 4/5 "Stylish hi-fi system"
Hifi Test "Leichte Bedienung"
Hifi Choice 4/5 "Stylish little background system"

Vad tycker testarna?

Testkällorna är helt överens om att JVC FS-SD1000R är en mycket snygg anläggning som har en design som man inte behöver skämmas för. ”Högtalarpolerna” är en rolig nyhet och även om ljudet är relativt bra och konstant så saknas en starkare bas för att det ska bli en total musikupplevelse. Som andra ljudanläggning i hemmet menar man däremot att detta är en mycket bra kompakt lösning.

Home Entertainment

"Stylish hi-fi system"

Home Entertainment framhåller främst den snygga designen av JVC FS-SD1000R. Men också ljudet tycker man överlag är rätt bra för denna kompakta ljudanläggning, även om subwoofern är något svag för att återge oklanderliga bastoner i musiken. Testaren är riktigt nöjd med klangen från ordinär popmusik. Lite svårare blir det dock med harmonin och klangfärgen vid klassisk musik och jazz, där ljudet blir svårt att spåra i det breda tonspektrat. Som andra anläggning i hemmet är JVC FS-SD1000R helt acceptabel.

Källa: Home Entertainment, nov 2001
Hifi Test, nr 5, 2001
Hifi Choice, sept 2001

Hifi Test

"Leichte Bedienung"

Även Hifi Test tycker att JVC FS-SD1000R är en mycket elegant anläggning och betonar att det står ”hello” på dispayen när man slår på anläggningen. Högtalarna väcker beundran för utseendet och även subwoofern behöver man inte direkt gömma undan. Hela utrustningen, inklusive fjärrkontrollen har en mycket genomtänkt design. Klangen och tonen i musiken anser man är mycket tillfredsställande men den verkligt kräsne lyssnaren skulle förmodligen slå ner på basens tonåtergivning. Sammantaget en funktionell anläggning som är enkel att använda.

Hifi Choice

"Stylish little background system"

Hifi Choice menar att JVC FS-SD1000R är en mycket trevlig sekundär anläggning i hemmet. Som kompaktsystem i till exempel sovrummet kommer den helt till sin rätt. Den är lätt att installera och använda samt snygg att titta på. Klangen i musiken är mycket bra, men subwoofern behövs definitivt. Högtalarpolerna gör sitt jobb och oberoende av var man befinner sig i rummet är ljudet välspritt och bra.

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: JVC FS-SD1000R är en kompakt ljudanläggning utrustad med toppmatad CD-spelare, fjärrkontroll samt radio. Designen är silvergrå med en display som visar en neonblå meny. CD-luckan är gjord i transparent acryl. Här har man frångått den konventionella designen av rektangulära högtalare. Denna anläggning har två högtalarpoler på 15W som är gjorda i lättviktig plast med ett ljud som strålar utåt och runt i rummet från högtalarna. Spelaren har även en subwoofer på 60W. Kassettdäck saknas däremot. Det går att koppla in hörlurar och det finns en AUX-ingång samt en optisk digital utgång. Storleken är 300x75x215 mm.

Modell: JVC FS-SD1000R