Sök
JVC EX-D5

JVC EX-D5

Kompakt system

2006-02-08

JVC EX-D5 är ett exklusivt kompaktstereosystem med högtalarkoner i trä, usb-anslutning och digital förstärkare.
Testkälla Betyg Kommentar
Digital Home Magazine - ”Edel & stark”
The Star - “Wireless wonder”
What Hifi 5/5 "Great"

Vad tycker testarna?

Det som utmärker JVC EX-D5 är dess ringa storlek. Det är ett komplett dvd- och audio- system i ett mycket litet format. Testarna tycker mycket om den exklusiva och lite lyxiga designen. Något som drar ner betyget är det höga priset med tanke på att systemet inte ger en fullständig ”biokänsla”. Ljudet och bildkvaliteten får mycket beröm liksom den trådlösa anslutningen till pc.

Digital Home Magazine

”Edel & stark”

Digital Home Magazine tycker att JVC EX-D5 med sina högtalare i trä har ett exklusivt och snyggt utseende som gör att den passar bra i såväl sovrummet som på kontoret. Anslutningsmöjligheten till pc är praktisk och okomplicerad med minimal ljud- och tidsförlust. Testaren överraskas och imponeras av ljudet liksom bildkvaliteten. Den medföljande fjärrkontrollen är funktionell men passar inte designmässigt ihop med resten av anläggningen. Sammantaget får JVC EX-D5 ett mycket gott betyg tack vare kombinationen av maximal kvalitet i ett minimalt format.

Källa: Digital Home Magazine, oktober 2005

The Star

“Wireless wonder”

The Star anser att denna spelare är ett utmärkt exempel på hur bra ljudet från små mikrosystem blivit. Det finns mycket att tycka om hos detta kompaktstereosystem, som är späckat med funktioner och har stor användbarhet. JVC EX-D5 levererar det som verkligen räknas nämligen ett solid, fylligt, omedelbart och välbyggt ljud som har såväl karaktär som dragningskraft. Den trådlösa anslutningsmöjligheten till pc är lika enkel som bekväm. Lite ljud försvinner dock via den trådlösa transkriptionen, men den flexibiliteten som medges väger över. Testaren tycker att det här är ett bra val för den som är ute efter ett mikrosystem och inte bryr sig om datoranslutningen.

Källa: Till The Star 

What Hifi

"Great"

What Hifi menar att JVC EX-D5 är ett perfekt dvd/cd/tunersystem för sovrummet eller arbetsrummet där man inte behöver surroundljud. Det har en snyggt utseende och kompakt design. Testaren imponeras av ljudet som är kraftigt och detaljerat. Positivt är att det även finns möjlighet att ansluta en subwoofer för att förstärka basen. Dvd-spelaren ger en fin och väl sammansatt bild med naturliga och vidsträckta färger. Den trådlösa anslutningen får mycket beröm. Det enda som talar emot JVC EX-D5 är priset som är för högt med tanke på att man inte får ett komplett surroundsystem.

Källa: What Hifi, november 2005

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: JVC EX-D5 är ett litet dvd/ljudsystem med två konhögtalare av körsbärsträ, högtalarchassi av gjuten aluminium och digital förstärkare. Den har en digital tuner (30 fm/15 am) och en effekt på 2x18 watt. JVC EX-D5 spelar såväl cd-r, cd-rw, dvd-r, dvd-rw, dvd som vanlig cd och stödjer dvd-audio, wma, mp3, jpeg, och s/vcd. Vad gäller anslutningar erbjudes s-video ut, komposit video ut, komponent video ut (progressive scan) samt trådlös pc link med usb. Den har dolby digital/dts dekoder (2 kanaler) och mäter 150x152x246 mm.

Modell: JVC EX-D5