Sök
Jamo A410PDD

Jamo A410PDD

Snygg in- och utvändigt

2002-06-03

Jamo A410PDD är ett 5.1 surroundhögtalarsystem med subwoofer och fem satellithögtalare. Testarna gillar utseendet men är även positiva till systemet när det gäller ljud och kraft.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 "Hot form and function"
Hifi Choice 7/10 "Very clean-edged"
Home Theater "A major facelift"
Hifi & Musik "Snyggast i test"

Vad tycker testarna?

Snygg design som är iögonfallande, menar testarna, liksom att ljudet är klart godkänt från de flesta håll. Majoriteten tycker att ljudet har en riktigt bra surroundkänsla som fyller upp rummet även om någon testkälla önskar lite mer kraft och variation. Någon kommenterar också att anslutningarna är svåra att komma åt samt att kontrollerna är väldigt små.

T3

"Hot form and function"

Enligt T3 är Jamo A410PDD ett högtalarpaket med mycket kraft. Flexibla hållare som kan monteras på väggen är positivt. Designen är också snygg men kontrollerna är små. Att få igång systemet är enkelt genom en bra guide på Jamos hemsida. Ljudet har äkta surround-känsla, basen är mjuk men med gott om kraft och energi. Man får dock trixa en del för att få de mindre högtalarna att lira med subwoofern på ett bra sätt. I övrigt är ljudet bra även om dialoger inte riktigt har den tyngd man skulle önska, men det är ett bra surroundsystem med både stil och innehåll tycker T3 sammantaget.

Källa: T3, februari 2002
Hifi Choice, mars 2002
Home Theater, april 2002
Hifi & Musik, nr 5 2002

Hifi Choice

"Very clean-edged"

Hifi Choice anser att Jamo A410PDD är lika mycket en designpryl som ett par bra högtalare, delvis för att man kan hänga dem på väggen. Ljudet är bra med djup som fyller upp rummet. Närvaron finns där även om detaljer ibland saknas då det mesta kan låta likartat. Testaren hade önskat lite mer variationer då ljudet ibland kan kännas väl säkert och likvärdigt. Det är dock ett bra och prisvärt högtalarsystem. Hihi Choice testar även Blueroom Minipod, Dali Piano Agile, Elac CL 330 Jet, Opera SP-1, Sequence 400, Sony SS-LA500ED, Syn Factory U-Vola, T+A Talis TLS3 liksom Waterfall Victoria. Fyra system erhåller 8/10 eller högre medan Jamo får 7 av 10.

Home Theater

"A major facelift"

Home Theater menar att Jamo A410PDD verkligen tillfredsställer ögat och är något av en designerdröm. Testaren gillar att placeringsmöjligheterna för högtalarna är många. Dessvärre menar Home Theater att överdragen till högtalarna påverkar ljudet en del och att anslutningarna är svåra att komma åt. Dock är kvaliteten hos ljudet bra, bättre än vad testaren väntat sig i den här klassen men man bör tänka över placeringen av subwoofern för att få det bästa ljudet.

Hifi & Musik

"Snyggast i test"

Hifi & Musik testar även Celestion AVP305, Dali Piano Agile, Heco Horixon 110, Linn AV5110, Polk Audio RM2300/PSW250 liksom Sony SS-LA500ED. När det gäller Jamo A410PDD tycker Hifi & Musik att högtalarna är mycket läckra och att ljudet är klart godkänt. Det är dock lite svårt att ljudmässig samordna basen med småhögtalarna och en del trixande med inställningar och placering krävs innan det låter riktigt bra. Systemet ger ändå valuta för pengarna. Till vinnare i testet utses Sonys högtalare, medan Jamo inte når riktigt fram förutom designmässigt.

Cirkapris: 8700 kronor

Produktfakta: Jamo A410PDD är ett 5.1 surroundhögtalarsystem som består av en A4SUB aktiv subwoofer och fem små A410 två-vägs satellithögtalare. Högtalarna har utrustats med 3-¾ tums bas och mellanregisterelement samt 1 tums diskant. Medföljer gör kombinerade bordsstativ/väggfästen. Subwoofern har en 8 tums bas och förstärkare på 100 W. Det finns lågnivå in och ut liksom variabelt ställbar fas 0-180 grader och variabelt lågpassfilter 60-200 Hz. Satellithögtalarna har måtten 220x110x88 mm och väger 1,6 kilo medan subwoofern väger 11 kilo och har måtten 325x600x154 mm.

Modell: Jamo A410PDD