Sök
Humax HDPVR 1000C

Humax HDPVR 1000C

Dyr box för hd-inspelning

2009-05-19

Com hems digitalbox med in- och uppspelning av hd-kanaler heter HDPVR 1000C. Den har väldigt bra bildkvalitet på både hög- och lågupplöst material. Men boxen bedöms vara väldigt dyr och har en del buggar.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Suverän box, men för den skull långt ifrån prisvärd"
Din Teknik 3/5 "Att snabbspola förbi reklam är härligt"
Hemmabio - "Dyr och buggig men bra"

Vad tycker testarna?

Testarna framhäver att det var på tiden att Com hem lanserade en box med inbyggd hårdisk och som både kan spela upp och spela in hd-material. Att den levererar det högupplösta materialet med en hög bildkvalitet med fin skärpa är uppskattat. Det påpekas att det inspelade materialet håller hög kvalitet och att boxen arbetar tillfredställande med sd-innehåll. Enheten är användarvänlig och kan samtidigt spela in från fyra kanaler om de ligger på rätt sändare. Det finns dock en hel del buggar, fläkten är högljudd och priset högt.

M3

"Suverän box, men för den skull långt ifrån prisvärd"

M3 beskriver boxen som liten och lätt och menar att den påminner ganska mycket om sin föregångare som dock saknade hårddisk. Testaren anser att boxen är användarvänlig och gillar den inbyggda tv-guiden. Speciellt uppskattas att kanalen som man ser på visas upp i guidens ena hörn. Det finns emellertid en del irritationsmoment också vilka blir tydliga när man zappar mellan hd-kanaler och vanliga. Fjärrkontrollen får kritik för att den är komplicerad att använda och för att det tar lång tid att byta kanal. Hd-inspelningen är alldeles förträfflig och det är enkelt att använda de olika inspelningsfunktionerna. Och inte nog med det så har även det inspelade materialet en otroligt bra bildkvalitet. M3 tycker att det är en riktigt kapabel box men att den är alldeles för dyr för att den ska klassas som prisvärd.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Din Teknik

"Att snabbspola förbi reklam är härligt"

Svenska tidningen Din Teknik tycker att det är helt underbart att Com hem äntligen släppt en box som både kan visa och spela in högupplöst innehåll. Testaren framhåller att bilden på hd-filmerna är bra, men inte lika uppseendeväckande som det hade förväntats. Missnöje riktas mot fläkten som väsnas alldeles för högt. Funktionerna som gör att det går att spola förbi reklamen och spela in samtidigt från fyra olika kanaler uppskattas. Testaren anser dock att inställningarna är lite komplicerade och hade även önskat en mer utvecklad och snyggare programguide.

Källa: Din Teknik (SE) Nr 12 2008

Hemmabio

"Dyr och buggig men bra"

Com hems nya hd-box har en inbyggd hårddisk och är markant förbättrad än tillverkarens första box, skriver Hemmabio. Testaren imponeras av bilden samt mottagningen av lågupplöst innehåll som anses vara riktigt bra. Hd-material spelas upp med en väldigt hög skärpa. Att man kan pausa, spola och söka med hjälp av hårddiskfunktioner är enormt praktiskt. Stort plus är att bilden inte får sämre kvalitet om man spelar in materialet på hårddisken. Den största nackdelen är alla de buggar som finns som exempelvis att bild- och ljudsynkroniseringen inte är speciellt bra och att flera kanaler har störningar eller saknar helt bild, menar testaren. Även boxens pris är relativt högt men testaren anser att den fantastiska bildkvaliteten kompenserar för detta.

Källa: Hemmabio (SE) nr 5 2009

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta:

Typ: Digitalbox med hd-mottagning och inspelning (Com hem)
Hårddisk: 320 GB
Mottagare: Dvb-c
Inspelningstid: 160 timmar sd-material, 50 timmar hd-material
Videosystem: Mpeg2, mpeg4 (h.264)
Anslutningar, urval: Hdmi, 2xscart, komponent, komposit, optisk s/pdif ut, ethernet, 2xusb
Upplösning, hdmi: 576i, 576p, 720p, 1080i
Strömförbrukning: 38 watt (max)
Mått: 380x70x281 mm
Vikt: 3,5 kg

Tillverkare: Humax