Sök
Harman Kardon HK990

Harman Kardon HK990

Harman Kardon HK990: För kraftfull stereo

2009-10-15

Harman Kardon lanserar HK990, en stereoförstärkare som sätter en helt ny standard med sitt kraftfulla ljud och en blandning av analoga och digitala anslutningsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - ”Fantastisk, helt enkelt”
Bild & ljud hemma 4/6 ”En riktig knockout”
AV Hub - ”In short, the sound quality of the HD990 is simply amazing”

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska eniga om att Harman Kardon HK990 är en otroligt kraftfull förstärkare som flyttar fram standarden för förstärkare tack vare att den också har mycket fina anslutningar och funktioner. Ljudet anses vara mycket kraftfullt om än med lite avsaknad av finess. Rumskorrektionen får beröm och installationen bedöms vara relativt enkel. Minus delas ut till designen och fjärrkontrollen som bland annat kallas för fula och ologiska. Testarna menar också att i kombination med CD-spelaren HD990 så är det en mycket svårslagen kombination.

Ljud & bild

”Fantastisk, helt enkelt”

Svenska tidningen Ljud & bild menar att det är första gången på länge som det kommer en produkt som känns så ny att andra producenter kommer att ta efter så mycket som möjligt i framtiden. Som analog förstärkare så menar testaren att den imponerar stort men anser vidare att det är som digital processor den verkligen kommer till sin rätt, framförallt med rumskorrektionen aktiverad. Förstärkaren anses erbjuda anslutningar i en kombination som aldrig tidigare skådats och ett ljud som är mycket kraftfullt. Inkopplingen bedöms vara ganska enkel tack vare en kortfattad bruksanvisning. Ljud & bild har testat den ihop med CD-spelaren HD990 och menar att det är en svårslagen kombination. Minus delas dock ut till att designen inte är så exklusiv och att fjärrkontrollen är stor och ologisk.

Källa: Ljud & bild (SE) april 2009

Bild & ljud hemma

”En riktig knockout”

Svenska Bild & ljud hemma har gjort ett jämförande test på några nya förstärkare. Vinnare blir NAD C375BEE, strax före Naim NAIT XS och Electrocompaniet Prelude PI-2. På fjärde plats hamnar Harman Kardons förstärkare och på femte och sista plats hamnar Rega Elicit. Testaren menar att Harman Kardons förstärkare är mycket spännande då den är utrustad med både en mängd analoga och digitala ingångar. Dessutom anses den vara ett monster när det gäller kraften i ljudet och man bedöms kunna spela precis så högt som man önskar. Plus delas också ut till att den har digital rumskorrektion. Det bedöms dock att ljudbilden kunde ha ett bredare sound och att den kanske inte passar till de som vill lyssna på en skön jazzplatta.

Källa: www.bildochljud.se (SE)

AV Hub

”In short, the sound quality of the HD990 is simply amazing”

Australiensiska AV Hub menar att den nya Harman Kardon HK990 inte bara är den kraftfullaste förstärkaren som byggts utan anser att den också sticker ut med sin inbyggda D/A-omvandlare. Testaren tycker att den verkligen levererar både när det gäller kraftfullt ljud och när det gäller rumskorrektion. Testaren uppskattar att den har många finesser och en mängd användbara anslutningar, både analoga och digitala. AV Hub delar dock ut lite minus till menyerna på förstärkaren och fjärrkontrollen som bedöms som ful. På det stora hela anses förstärkaren vara ungefär så bra som det kan bli, framförallt i kombination med CD-spelaren HD990.

Källa: www.avhub.com.au (AU)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta:

Harman Kardon HK990
Effekt: 2x150 watt (8 ohm)
Anslutningar, urval: 8 audioingångar, phono-ingång, 2xkoaxial, 2xoptisk, balanserad XLR-ingång
D/a-omvandlare: Ja
Energiförbrukning: 800 watt
Övrigt: HRS Link
Mått: 440x165x435 mm
Vikt: 19,6 kg

Tillverkare: Harman kardon