Sök
Elac FS 127

Elac FS 127

För all typ av musik

2007-06-15

Ett högtalarpar i golvutförande som enligt testarna bemästrar alla typer av musikstilar. Återgivningen beskrivs som superb och uppges få fram detaljer som går förlorade med billigare högtalare.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 74/100 "Spielt ausgewogen und sauber"
Hjemmekino 5/6 "Ikke mange detaljer som slipper unna"
Bild & ljud hemma 5/5 "Superb musikförmedlare"

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt nöjda med Elac FS 127 som fungerar väldigt bra till allt mellan hårdrock och klassisk musik. Det blir mycket beröm för såväl bas som mellansegment, och högtalarna uppges få fram detaljer som går förlorade med billigare högtalare. Detta motiverar de extra slantarna som skall läggas ut.

Audio

"Spielt ausgewogen und sauber"
Audio skriver att oavsett vilken typ av musik som spelas så lyckas högtalarsystemet FS 127 från Elac behålla sin ljudkaraktär. Det är en väldigt nyanserad återgivning där alla musikelement kommer fram på ett tydligt tillfredsställande sätt. Produkten anses inte göra några akustiska misstag men upplevs trots detta som något klen och rekommenderas därför inte till användning vid spontana diskofester hemma i vardagsrummet. Audio testar totalt fem högtalarpaket och utser däribland Focal Chorus 726S till bästa produkt. Elacs produkt hamnar istället på en tredjeplats i testet.

Källa: Audio (DE) nr 8 2006

Hjemmekino

"Ikke mange detaljer som slipper unna"

Hjemmekino anser att Elac FS 127 är ett läckert utfört högtalarpar där den enda önska är att de också bör göras i helsvart. Att högtalarna står på en fot anses vara ett fiffigt tilltag då basen är placerad nertill och tilltaget bidrar med draghjälp som ökar volymen i basen. Basen får också beröm för sin dynamik och precision. Den enda begränsningen uppges vara att det är just basen som är först att lägga av när volymen dras upp rejält. Mellansegmentet är också det dynamiskt, men samtidigt väldigt öppet, vilket gör att högtalarna inte missar någon detalj. Den övergripande ljudbilden karaktäriseras som stor, precis och med korrekt efterklang.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 3 2007

Bild & ljud hemma

"Superb musikförmedlare"

Svenska Bild & ljud hemma är imponerade av ljudprestationen hos Elac FS 127 och uppger att det inte finns någon musiktyp som högtalarna inte hanterar. Spelas det lite rockigare toner så lyckas dessa kombinera dynamisk återgivning med ett stort tryck i basen som nästan får soffan att gunga. Med klassisk musik så upplevs röstregistret vara bredare än normalt och testaren hävdar sig kunna höra sopraners små in- och utandningar som vanligtvis maskeras av billigare högtalare. Placeringen påverkar prestationen något, men oavsett vart de ställs upp så blir resultatet av toppkvalitet. Den enda anmärkningen testaren har är att djupbasen kan verka något odistinkt med basportar som inte är dämpade.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 5 2007

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Elac FS 127 är ett par stereohögtalare i golvutförande som tål en effekt på 80 watt. Den nominella impedansen är 4 ohm och de fungerar med förstärkare från 4 till 8 ohm. Tillverkaren rekommenderar förstärkare med uteffekt mellan 30-180 watt per kanal. Väger 16 kg och har måtten 978x235x330 mm. Finns i silver, titan och körsbärsträ.

Tillverkare: Elac