Sök
Denon CDR-W1500

Denon CDR-W1500

Bättre på in- än uppspelning

2002-03-13

Denon CDR-W1500 är en tvåslädes CD-brännare av hi-fi typ. Fylld med funktioner kan den skrämma de flesta men den är enkel att använda och bättre på in- än uppspelning.
Testkälla Kommentar
Sound & Vision "Tough to beat"
T3 "Copies aren't always note-perfect"
Home Entertainment "Recordings are a doddle"
What Hifi "A better CD recorder than player"

Vad tycker testarna?

En av testarna är helt nöjd med hur Denon CDR-W1500 återger och spelar in musik. Bland övriga så upplever två källor att ljudkaraktären är tunn och saknar djup. Denon lyckas dock övertyga flera testare när det gäller inspelningsfunktionen med bibehållen dynamik. Problemet är att CDR-W1500 inte lyckas återge denna dynamik vid uppspelning. En testare påpekar att när man bränner sina egna skivor så läggs lite brus till som stör vid riktigt höga volymer. För vardagsinspelning gör den dock ett bra jobb och är mycket enkel att använda.

Sound & Vision

"Tough to beat"

Sound & Visionär överlag positivt inställda till Denon CDR-W1500. Den är enkel att använda och erbjuder många funktioner. Bland annat så kan man spela upp skivor i de olika slädarna oberoende av varandra och det tillsammans med separata utgångar gör att man till exempel kan spela upp två olika skivor i två olika rum. Enligt testaren en trevlig funktion. Vidare så är detta en riktigt bra CD-spelare som återger musik med detaljrikedom, luftighet och neutral ljudkaraktär. Inspelningar återges också på ett trevligt sätt, enligt denna testare utan brus och andra störande inslag. Kopieringsfunktionen fungerar klanderfritt och allt som allt så är Denon CDR-W1500 mycket bra, tycker Sound & Vision.

Källa: Till Sound & Vision Magazines hemsida
Till T3s hemsida
Home Entertainment, Jun 2001
What Hifi, Aug 2001

T3

"Copies aren't always note-perfect"

T3tycker om Denon CDR-W1500:s traditionella utseende som är fritt från genomskinliga eller hippa designdetaljer. Layouten på framsidan är klar och tydlig, och tillsammans med de användarvänliga funktionerna är denna spelare mycket lättanvänd. Att det går att spela in från i stort sett vilken källa som helst, bland annat vinyl och minidisc, gör inte saken sämre. Något som däremot inte är bra är att en del egeninspelade skivor inte ger samma solida intryck vid höga volymer på grund av brus som lagts till under kopiering. Trots det så är det en fin spelare som vinner mark på grund av att den är enkel att använda.

Home Entertainment

"Recordings are a doddle"

Home Entertainmentdelar ut ris och ros till CDR-W1500. Den är enkel att använda och det är inga problem att skapa skivor som ljudmässigt sett inte skiljer sig från originalet. Problemet är att när man ska spela in skivor i högre hastighet så smyger sig störningar in och ljudet tenderar att förlora dynamik. Således blir ljudbilden torr och tråkig. En annan svag punkt är att vanliga CD-skivor tenderar att låta hårda och oförlåtande, vilket ger en ljudbild som tröttar ut öronen. Akustiska gitarrer låter inte speciellt akustiska och generellt sett så gör sig inte mjukare album speciellt bra genom Denon CDR-W1500. Men den vinner på sin enkelhet och för vardagsinspelningar så gör den sitt jobb riktigt bra.

What Hifi

"A better CD recorder than player"

What Hifiinstämmer i kritiken att Denon CDR-W1500 inte är speciellt bra på att spela upp musik. Ljudkaraktären är tvådimensionell och saknar det djup som förväntas i denna prisklass. Även billigare spelare gör ett bättre jobb. Men Denon har trots allt fyllt CDR-W1500 med finesser och lagt ner stor möda på att göra inspelning enkel. Och när man ser till den biten så har Denon även lyckats få med alla detaljer hos ursprungskällan. Spelaren lyckas inte återge dessa själv under uppspelning, vilket är något tragiskt. I testet ingår även Marantz DR6000, Harman Kardon CDR-20 och Pioneer PDR-609. Av de fyra har Denon och Harman Kardon två slädar, medan övriga har en. Noterbart är att brännarna med en släde är betydligt bättre på att spela upp CD.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Denon CDR-W1500 är utrustad med två stycken slädar. Släde 1 kan spela upp CD-R/RW och HDCD medan släde 2 klarar av att spela in på CD-R/W. Den har en 24 bitars D/A-omvandlare och samplingskonverteraren klarar av att omvandla källor om 32 samt 48 kHz till 44,1 kHz. Spelaren är kompatibel med HDCD-dubbing (Direct Digital Dubbing). Den har även två stycken analoga utgångar, en digital koaxial ingång, två digitala koaxiala utgångar, en optisk ingång och två optiska utgångar. Vidare arbetar den med 2x dubbinghastighet och har Dual Playback Mode (båda slädarna kan spela upp samtidigt). Den är även CD-Text kompatibel och möjlighet till synkroniserad inspelning finns. Hörlursutgång med separat volymkontroll. Måtten är 434x101x330 mm och vikten 5,5 kg.

Modell: Denon CDR-W1500