Sök
Dali Concept

Dali Concept

Budgetsystem utan basdunk

2005-03-09

Testarna menar att Dali Concept ger en stark och levande ljudbild. Åsikterna går dock isär om subwoofern.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 17/20 “Totalt sett är systemet mycket bra”
Audio 58/100 “Spielwitz und toller Abbildung”
What Hifi 4/5 “Lacks the grip and grunt”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Dali Concept ger en hel del för pengarna. Systemet producerar en stark och levande ljudbild med hög detaljrikedom. En testare anser att basen är fyllig och djup medan en annan menar att basen sätter gränser för ljudbilden och att man kan klara sig utan den eftersom den är så anonym.

HemmaBio

“Totalt sett är systemet mycket bra”

concept8_9_nogrill

HemmaBio menar att utseendet gör att högtalarna ser betydligt exklusivare ut än vad de i själva verket är. Steroljudet är varmt och fylligt och återger såväl detaljer som en mycket bra helhet. Basen är fyllig och djup och skarp i konturerna. Röster återges mycket bra och framstår som fulla av liv. Diskanten känns energisk men behaglig på samma gång. Dock är subwoofern alltför anonym och adderar knappt någonting, fortsätter testaren. Ljudet är öppet, fylligt och varmt och framstår som såväl lättlyssnat som behagligt. Frontsystemet ger rösterna liv på ett mycket bra sätt. Ett minus är dock att man i vissa fall kan märka av ljudkällan eftersom ljudet från centern känns riktat. Systemet är mycket bra, men testaren ger minus för subwoofern.

Källa: HemmaBio nr 5 2004
Audio aug 2004
What Hifi jan 2005

Audio

“Spielwitz und toller Abbildung”

Audio testar förutom Dali Concept även Canton Karat L100, Expolinear T100L, Focal Electra 907Be, Heco Concerto B15, MB Quart Vera VS05B, Nubert nuWave 35, Quadral Aurum 30, Tannoy Eyris DC1 samt Triangle Solis. Testvinnare är Focal Electra 907Be med Dali Concept på tionde och sista plats. Testaren menar att det största problemet med systemet är att basen sätter gränsen för ljudet. Annars anser man att systemet uppvisar en mycket solid och levande ljudbild och att man som köpare får mycket för pengarna. Ljudet är klart och levererar en flerdimensionell ljudbild. Systemet får utnämningen ”Kauftipp”.

What Hifi

“Lacks the grip and grunt”

concept

What Hifi testar förutom Dali Concept även Accoustic Energy Aegis Evo 3, Epos ELS3 5.1, KEF Q Compact AV, Monitor Audio bronze B4 samt Wharfedale Diamond 9 5.1. Testvinnare är Epos ELS3 5.1 med Dali Concept på en delad andraplats. Testaren menar att systemet presenterar ljud med viss auktoritet. Vid uppspelning av DVD får man en bred, väldefinierad ljudstege med utmärkt presentation av effekter. Testaren tycker dock att ljudbilden saknar det lilla extra vilket gör ljudet något tamt. Till skillnad mot övriga testare tycker What Hifi att subwoofern gör ett mycket bra jobb.

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Dali Concept är ett hemmabiosystem som består av subwoofer, stativhögtalare, två golvhögtalare samt centerhögtalare. Subwoofern har aktiv basreflex, en effekt på 120 W och en bestyckning på 12 tum. Lågnivåingång samt högnivåingång finns. Vikten är 19,7 kg och dimensionerna är 370x460x410 mm. Stativhögtalaren har 2-vägs basreflex, impedans på 8 Ohm samt känslighet på 87 dB. Vikten är 4 kg och dimensionerna är 170x310x190 mm. Golvhögtalarna har 2-vägs basreflex, en impedans på 8 Ohm samt en känslighet på 91 dB. Dimensionerna är 200x930x260 mm och vikten är 14,2 kg. Centerhögtalaren har 2-vägs basreflex, en impedans på 8 Ohm samt en känslighet på 91 dB. Dimensionerna är 500x160x230 mm och vikten är 6,6 kg.

Modell: Dali Concept