Sök
Creative Inspire Digital 5700

Creative Inspire Digital 5700

Öppet och kraftigt PC-ljud

2002-05-30

Creative Inspire 5.1 Digital 5700 är ett surroundsystem som får goda testbetyg för kraftfullt och öppet ljud. I den här prisklassen finns ingen direkt konkurrent menar någon testkälla.
Testkälla Kommentar
Digit Life "One of the best in this price range"
Vnunet "Loud and punchy"
Deviant PC "An excellent set of speakers"
Penstarsys "Doesn't quite live up to the hype"

Vad tycker testarna?

Alla utom en testkälla är mycket positiva till Creative Inspire 5700. Ljudet är kraftfullt och öppet och det låter bra om film såväl som spel och musik. Det finns ingen direkt konkurrent i den här prisklassen menar flera testare och det enda som drar ner betyget är att det saknas golvställ till de bakre högtalarna, men det kan å andra sidan köpas separat. Den testare som är negativ tittar på hur högtalarna ser ut inuti och menar att det faktum att alla delar tillverkade av obeständiga material som skum och papper kommer att resultera i sämre ljud på sikt.

Digit Life

"One of the best in this price range"

Digit Life tycker att Creative Inspire 5700 är ett av de bästa 5.1 högtalarsystemen i den här prisklassen. På plussidan nämns bland annat dekodern, den snygga designen, den logiska fjärrkontrollen och att högtalarnas golvstöd har gummitassar. Ljudet är bra även om det förmodligen varit bättre om man byggt högtalarna av latex-baserade material i stället för polypropylen. Det enda minuset är att golvställ för de bakre högtalarna måste köpas separat.

Källa: Till Digitlifes hemsida
Till Vnunets hemsida
Till Deviant PC's hemsida
Till Penstarsys hemsida

Vnunet

"Loud and punchy"

Vnunet tycker att ljudet är kraftfullt och öppet, både när det gäller spel och filmer. Centern är kraftfull och subwoofern levererar ett snabbt, hårt och kraftfullt basljud. Dekodern klarar Dolby Prologic, Dolby Digital och DTS 100-procentigt, särskilt DTS låter fantastiskt tycker testaren. Systemet är fullmatat för att titta på DVD-filmer och ger även det ultimata surround-ljudet för datorn. Även om det är det billigaste 5.1 dekoder/högtalarset testaren sett är det fortfarande ganska dyrt. I den här prisklassen finns dock ingen riktig konkurrent förutom Videologic Digitheatre som är bättre men dyrare, skriver Vnunet.

Deviant PC

"An excellent set of speakers"

Deviant PC tycker att Creative Inspire 5700 excellererar som bra PC-högtalare. Så här hög ljudkvalitet är vanligtvis betydligt dyrare. Använder man sin dator till mer än spel är det här högtalarsystemet ett måste, men spelar man mest spel kanske billigare alternativ skall övervägas. Det är dessutom överraskande lätt att installera högtalarna och designen är också snygg. Fjärrkontrollen är liten, lätthanterlig och har lagom många knappar. Det enda testaren har att anmärka på är att det inte ingår något ställ till de bakre satellithögtalarna.

Penstarsys

"Doesn't quite live up to the hype"

Penstarsys tycker att designen är lite sådär och förutspår att det organiska materialet bestående av papper och skum på sikt kommer att brytas ner och leda till sämre ljud. Dekodern är bra, men mest anpassad till Creatives eget 5.1-ljudkort och tar upp mycket plats. Det är lätt att installera högtalarna och ljudet är bra när det gäller att vardaglig musik och perfekt när det gäller spel. Men även om Inspire 5700 är ett snäpp bättre än föregångarna uppfylls inte förväntningarna man har från äldre DTT-serier. Creative har försökt hitta en balans mellan finesser och ljudkvalitet, men i det här mellanprisläget kostar det mer än det smakar. Creative borde satsat mer på ljudet, tycker testaren.

Cirkapris: 4200 kronor

Produktfakta: Creative Inspire 5.1 Digital 5700 är ett högtalarsystem som levererar Dolby Digital och DTS surroundljud. Systemet kopplas till PC, DVD, spelkonsoler eller andra digitala enheter via separat dekoder/förstärkare som ingår i paketet. Systemet har fyra 7 Watts (RMS) satellithögtalare, en 30 Watts (RMS) subwoofer med Creatives SLAM-teknologi och en 21 Watts (RMS) mitthögtalare. Systemet har frekvensområde på 35Hz till 20kHz och är kompatibelt med 24 bit/96kHz enheter. Fjärrkontroll ingår.

Modell: Creative Inspire Digital 5700