Sök
Sony DAV-X10

Sony DAV-X10

Läckert och lättskött

2008-04-21

Testarna är mycket imponerade över den snygga designen. Systemet anses vara enkelt att installera och är mycket användarvänligt men ljudmässigt är åsikterna delade.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 8/10 "Ett trumfkort är den inbyggda dvd-spelaren"
Home cinema choice 3/5 "Sony's system sparkles, but is weak in voice"
What video 4/5 "Connecting up the speakers is utterly effortless"

Vad tycker testarna?

Testarna är förtjusta i designen på dvd-spelaren, som beskrivs som behagligt cool med snygga linjer och komplett med touchknappar på ovansidan. Tyvärr så kan de två högtalarna inte riktigt leverera ett övertygande surroundljud. Nyanserna i ljudet kommer inte riktigt fram och subwoofern har en tendens att ta över. Både anslutnings- och bildkvalitetsmässigt är dock testarna mycket nöjda. Den är även mycket enkel att koppla in. Ett bra system i sin helhet, men kanske inte riktigt värt priset alla gånger.

Pc för alla

"Ett trumfkort är den inbyggda dvd-spelaren"

Testaren från Pc för alla anser att man i teorin kan uppnå surroundljud med endast två högtalare, men att man i praktiken aldrig stött på något system som klarar av det. Sony levererar heller inte riktigt surroundljud även om det är fin rymd och bredd på ljudet. Det kan beskrivas som ett mellanting mellan en vanlig stereo och en enklare flerkanalsvariant. Designen anses vara skön och installationen väldigt simpel, man uppskattar även att det finns inbyggd dvd-spelare. Bildkvaliteten är mycket bra och anses duga utmärkt för vanlig dvd.

Källa: Pc för alla (SE) nr 3 2008

Home cinema choice

"Sony's system sparkles, but is weak in voice"

Home cinema choice anser att designen hos DAV-X10 är väldigt lyckad, den går hem både gällande dvd-spelaren och högtalarna. De tryckkänsliga knapparna ovanpå dvd-spelaren och de koniska högtalarna anses vara mycket tilltalande. Anslutningsmöjligheterna uppskattas och att det finns uppskalning till 1080i är respektabelt. Tyvärr är modellen inte lika imponerande gällande ljudet. Det är meningen att det skall ge en flerkanalsupplevelse, men tyvärr är detta ett system där stil går före substans. Sidoljudet hörs knappt vid en del tillfällen även om subwoofern är kraftig.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2008

What video

"Connecting up the speakers is utterly effortless"

What video menar att när det gäller hemmabiosystem så är det sällan bara ljudet som räknas. Hur modellen ser ut och hur bekväm den är att använda är minst lika viktigt. Dvd-spelaren är helt superb i design, men både snygga linjer och minimalistiskt stuk som smickrar ögat. Bäst är ändå glasöverdelen med de coola touchknapparna. Högtalarna är häftigt liknande Darth Vaders hjälm, men deras storlek får testaren att tveka på kapaciteten. Både anslutningar och användarvänligheten är mycket bra och bildkvaliteten är mer än okej. Ljudet beror mycket på vilken inställning du har, men subwoofern har en tendens att ta över en del. Överlag är det dock bra, men väger tyvärr inte riktigt upp priset.

Källa: What video (GB) nr 327

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Sony DAV-X10 är ett hemmabiosystem som består av två högtalare, en subwoofer och en kombinerad receiver och dvd-spelare. Effekten är totalt 480 watt. Bland filformaten som stöds märks förutom dvd, cd, sacd även bland annat divx och mp3. Ljudmässigt stöds dolby digital, dts och pro logic II. Anslutningsmässigt finns såväl scart, komponent och hdmi med uppskalning till 720p/1080i för dvd. Ljudmässigt finns analog samt två optiska och en koaxial digitalingång.

Tillverkare: Sony