Sök
Sony Bravia DAV-IS10

Sony Bravia DAV-IS10

Minimalt system med imponerande resultat

2008-01-15

Sony Bravia DAV-IS10 är ett hemmabiosystem med högtalare som endast är omkring 5 cm stora. Det finns vissa synpunkter men överlåg låter sig testarna imponeras.
Testkälla Betyg Kommentar
Crunchgear 8/10 "Tiny system, big sound"
What hifi 5/5 "It's a great system"
Din teknik 4/5 "Massivt ljud i mikrohögtalare"
Hemmabio - "Bara att kapitulera för Sonys lilla designersystem"
M3 7/10 ”Låter förvånansvärt bra”

Vad tycker testarna?

Testarna är nöjda med det mesta när det gäller Sony Bravia DAV-IS10. Den största fördelen enligt alla testare är att högtalarna är ytterst små och att systemet i helhet också tar upp lite plats. Den enda nackdelen med storleken är att högtalarna måste fästas för att inte ramla på grund av sladdarnas tyngd. Designen är snygg och allt passar bra in i rummen de ställs i. Installation och användning är enkel och logisk. Bildkvaliteten är hög med bra färger och detaljer och ljudkvaliteten matchar den helt och hållet. Det enda en del testare invänder mot är lite brist på energi i mellanregistret. Kraften i ljudsystemet är också mycket imponerande i förhållande till storleken. Att bilden kan skalas upp till 720p/1080i uppskattas.

Crunchgear

"Tiny system, big sound"

Crunchgear uppskattar att DAV-IS10 tar upp så lite plats med sina fem små högtalare. Sladdarna är långa och det är lätt att placera ut högtalarna och sätta allt i ordning. Dock är högtalarna så små så att bara tyngden från sladdarna gör dem ostadiga. Anslutningsmässigt finner testaren att systemet är väl rustat. Hdmi-komponenten kan skala upp video till 720p eller 1080i, men tyvärr inte 1080p. Systemet är smidigt med enkla menyer på tv:n och fjärrkontroll som främsta redskap. De små högtalarna har också en bättre ljudkvalitet än man kan vänta sig både till film och till musik. Dock kräver det rätt inställningar för att man ska få ut det bästa möjliga. Bildkvaliteten är också utmärkt från både analog och hdmi-video. Dessutom är systemet snyggt utformat.

Källa: www.crunchgear.com (US)

What hifi

"It's a great system"

What hifi är mycket imponerade över de små högtalarna och anser att modellen tar kompakt hemmabiosystem till en ny nivå. Även huvudenhetens storlek imponerar och enkelheten i att komma igång är imponerande. Ljudet fungerar också extremt bra, bara subwoofern är ställd nära fronthögtalarna. Designen på högtalarsystemet gör att de inte alls märks i rummet. Det finns konkurrenter som slår modellen när det gäller mellanregistret och detaljnivån, men vad DAV-IS10 gör med sina resurser är otroligt. Då den också har bilduppskalning och har bra färger och skärpa så är ett toppbetyg säkrat.

Källa: What hifi (GB) oktober 2007

Din teknik

"Massivt ljud i mikrohögtalare"

Din teknik har gjort ett jämförande test mellan sex olika system. Sony hamnar tillsammans med Denon GHT-FS3 i topp. De små högtalarna imponerar både design och ljudmässigt, även om mellanregistret kan bli lite anonymt. Det bedöms dock vara fullgott för vilket hemmabiosystem som helst. Subwoofern är jättebra med ett aggressivt, snabbt och snärtigt ljud som slår flertalet konkurrenter. Både tv-spel, musik och film ger ifrån sig ett tungt och energiskt ljud som engagerar. Övriga testade system är Pioneer RCS-LX60, Yamaha YSP-3000, LG J10HD och Philips MCD908.

Källa: Din teknik (SE) nr 12 2007

Hemmabio

"Bara att kapitulera för Sonys lilla designersystem"

Hemmabio uttrycker belåtenhet över att hela paketet väger mindre än många subwoofers. Högtalarnas minimala storlek anses vara smått fantastisk. Det enda problemet är att de är så små att man måste förankra dem om de inte ska dras ned av sina egna kablars tyngd. Huvudenheten är snygg och ger ett kvalitativt intryck. Rent siffermässigt är systemet också imponerande med sin kapacitet. Subwoofern är också snygg, men fjärrkontrollen anses vara ful och plastig utan upplysta knappar. Den är dock praktisk med snabb tillgång till bra funktioner. Installationen av systemet är snabb och smidig. Ljudet kalibreras automatiskt på ett bra sätt av modellen. Ljudet imponerar även i röriga scener och på mycket hög volym. På bildsidan är resultatet också mycket gott med bra kontroll och bra färger och kontrast. Möjligheten till uppskalning till 720p/1080i gör inte saken sämre. När det gäller musik blir resultatet inte riktigt lika imponerande, på grund av att mellanregistret kunde vara mer energiskt och att upplösningen kunde vara högre. Ibland brusar högtalarna också lite grann. Totalt sett är dock systemet otroligt bra.

Källa: Hemmabio (SE) nr 12 2007

M3

”Låter förvånansvärt bra”

M3 anser att systemet ger ett läckert intryck. Testaren konstaterar att scart och usb saknas. Ljudet överträffar de lågt ställda förväntningarna och testaren förvånas över hur väl centerkanalen kan leverera dialog. Vid maxvolym märker testaren av systemets brister men menar att såväl bredden vid stereo som surroundeffekt vid film övertygar. Även bilden får bra omdöme även om testaren noterar svaga ränder vid en noggrann granskning. I jämförelse med ”fullvuxna” system i samma prisklass når inte IS10 riktigt samma kvalitet, men är man trångbodd eller uppskattar designen så rekommenderas en titt på DAV-IS10.

Källa: M3 (SE) januari 2008

Cirkapris: 7200 kronor

Produktfakta: Sony Bravia DAV-IS10 är ett hemmabiosystem med 5.1-högtalare. Effekten är 5x50+2x100 watt. Systemet hanterar dolby digital, dts och dolby pro logic II. I paketet medföljer en huvudenhet med dvd-spelare och förstärkare, fem satellithögtalare, subwoofer och fjärrkontroll. Videoupplösningar upp till 720p/1080i stöds. Receivern mäter 215x105x207 mm och väger 3 kg. Subwoofern mäter 190x450x450 mm och väger 13,5 kg. De fem högtalarna mäter var för sig 45x55x40 mm och väger endast 70 gram vardera. Bland anslutningarna märks digtal optisk- och koaxialingång samt analog ljudingång för bild finns hdmi, komponent och komposit. Det går att ansluta en adapter till en digital media port, för att exempelvis strömma musik från en bluetooth-enhet.

Tillverkare: Sony