Sök
Samsung HT-X810

Samsung HT-X810

Enkelt och funktionellt

2008-09-04

Samsung HT-X810 är ett två-delars hemmabiosystem där subwoofern är trådlös. Testarna anser att bild- och ljudåtergivning är bra. Detta tillsammans med goda anslutningsmöjligheter gör systemet intressant.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "The HT-X810 steals the show"
Home cinema choice 3/5 "Samsung's DVD system upgrade is functional"
Digital trends 8/10 "Excellent audio and video quality"
Cnet Asia 7,3/10 "The Samsung HT-X810 is a great-looking system"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung HT-X810 har en snygg design men tycker samtidigt att huvudenheten är lite för bred. Lösningen med en trådlös subwoofer är mycket bra och ljudet imponerar de flesta testare. Samma sak gäller bilden där de flesta tycker att den är bra men uppkonverteringen av lågupplöst material får lite kritik. Testarna är dock överens om att anslutningsmöjligheterna är mycket goda vilket ger plus i kanten.

What hifi

"The HT-X810 steals the show"

What hifi har gjort ett jämförande test där även JVC NX-F3, Philips HTS-6510 och Sharp HT-DV50H testas. Samsung utses till testvinnare. Testaren tycker att systemet är väldigt stiligt men att det kanske är aningen för stort till måtten räknat. Har man dock plats för det, anses systemet vara svårslaget. Bilden är bra och den trådlösa subwoofern är enkel att få ljud i, samt låter bra. Testaren gillar att det finns bluetooth inbyggd vilket gör det enkelt att lyssna på musik från exempelvis sin mobiltelefon.

Källa: What hifi (GB) juli 2008

Home cinema choice

"Samsung's DVD system upgrade is functional"

Home cinema choice tycker att den nya Samsung HT-X810 ser väldigt bra ut och att designen påminner om tillverkarens tv-utbud. Dvd-spelaren är bra även om de tycker att det kunde ha funnits några fler alternativ till bildförbättring än uppskalningen via hdmi. Ljudkvaliteten är bättre än från tv-högtalarna och med den trådlösa subwoofern anses ljudet bli ännu bättre och djupare. Det virtuella surroundljudet är dock en besvikelse.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2008

Digital trends

"Excellent audio and video quality"

Amerikanska Digital trends tycker att Samsung HT-X810 är i dyraste laget, men konstaterar samtidigt att det finns mycket funktioner och att ljudet är riktigt bra. Trots att enheten är lite större än många av sina konkurrenter så passar den bra in i ett vardagsrum och är dessutom lättinstallerat. Testaren är väldigt nöjd med både ljudet och bilden och menar att den konstgjorda surroundeffekten fungerar mycket bra. Subwoofern får beröm, men det hade varit bra om volymen för basen gick att reglera via fjärrkontrollen. I stort är systemet lite långsamt, det tar tid för menyer att komma upp efter knapptryckning. Anslutningsmöjligheterna får dock plus och X810 anses totalt sätt vara ett mycket bra köp.

Källa: www.digitaltrends.com (US)

Cnet Asia

"The Samsung HT-X810 is a great-looking system"

Cnet Asia beskriver HT-X810 som ett kurvigt och fint system, även om det är i bredaste laget. Den digitala displayen anses vara svårläst men en bra designtanke är att portarna på baksidan är vinklade för lättare anslutning. En trådlös subwoofer är smart och ljudet är bra efter en del, krångliga, inställningar. Bilden beskrivs som mycket bra, då färg- och detaljåtergivning briljerar tillsammans med en hyfsad svärta. Att det är enkelt att ansluta mobiler och mp3-spelare till systemet ger pluspoäng.

Källa: www.asia.cnet.com (SG)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Samsung HT-X810 är ett 2.1-hemmabiosystem med en effekt på 300 watt. HT-X810 består av två delar där subwoofern är trådlös. Bland stödda uppspelningsformat märks mp3, jpeg, dvd-audio, wma och divx (inkl xvid). Anslutningsmässigt finns bluetooth, usb, komposit-ut, komponent-ut, hdmi-ut och ljud-ut samt optisk ingång och hörlur. Systemet kan simulera 5.1-ljud och skala upp bildmaterial till 1080p. Måtten är 998x190x156 mm och vikten är 21,2 kg. Måtten på subwoofern är 240x410x322 mm

Tillverkare: Samsung