Sök
Pioneer HTP-SB300

Pioneer HTP-SB300

Snygg uppgradering av tv-ljudet

2010-09-21

Pioneer HTP-SB300 är en ljudprojektor med trådlös subbas som passar tv-apparater mellan 32-37 tum. Testarna uppskattar den smakfulla designen men kan inte riktigt enas kring ljudkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3,5/5 "Delivers a serious sonic punch"
Trusted reviews 7/10 "Many things to admire"
Netzwelt - "Nicht den nötigen Druck"

Vad tycker testarna?

Testarna enas alla om att detta är en väldesignad produkt som sitter som ett smäck under vilken modern tv-apparat som helst. Lösningen med trådlös subbas är ett fint tilltag för den som enkelt vill kunna gömma undan den. Men allt är inte optimalt, alla testare anmärker på att analoga ingångar saknas, att någon usb-port inte finns och att fjärrkontrollen är belamrad med alltför många knappar. Ljudmässigt så menar två av testarna att den gör väl ifrån sig med ett väl sammanhållet och detaljerat ljud som understöds av en duglig bas. Den tredje anser att grundtonen bara lämpar sig för vanliga tv-sändningar och men att den inte håller måttet för mer och tillsammans med den klena subbasen tar den glädjen ur såväl film som musik.

Cnet

"Delivers a serious sonic punch"

Sub
Produktdesignen är något som definitivt går hem hos testaren som menar att enheten snyggt smälter ihop med den teve som den paras med. Att skärmen framtill går att dimma ned uppskattas då den kanske upplevs som störande när de extra ljudresurserna inte används. Fjärrkontrollen upplevs som ett stort minus då den har alltför många knappar på sig men kan tacksamt nog användas också till att också styra en blu-ray spelare. Att subbasen är trådlös är praktiskt då någon hängande sladd från ljudprojektorn inte stör det rena intrycket. Hdmi är en självklarhet i dessa tider men att tillverkaren helt ratat en analog ljudingång gillas inte då den hade varit lämplig för en Ipod eller liknande. Formatstödet är godkänt även om dts-hd ma gärna fått stått med i listan. Även om en soundbar aldrig kan få till ett riktigt surround-ljud, inte ens med alla pseudo-effekter aktiverade som här, så menar testaren att Pioneer HTP-SB300 ändå visar att den kan. Ljudet från centern och sidorna är väl sammanhållet och fokuserat vilket ger tydliga dialoger och samtidigt finns nog med bredd för att göra explosiva filmscener rättvisa. Subbasen smälter väl in i det hela och understödjer övriga kanaler mycket bra.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Many things to admire"

Snygg uppgradering av tv-ljudet
Även här så menar testaren att produkten har ett mycket tilltalande utförande. Möjligheten att kunna använda ljudprojektorn som en hdmi-repeater för att skicka igenom bildsignaler i 1080/24p uppskattas men anslutningsmässigt kunde det gärna också ha funnits en analog ingång och en usb-port. Att stöd för dts-hd ma saknas anses inte vara ett större problem då enheten klarar att koda av pcm så det gäller mer att ha rätt blu-ray spelare. Att subbasen är trådlös gör den lätt att gömma och den kopplar automatiskt upp sig mot huvudenheten vilket gör installationen till en barnlek. Systemet är vällåtande även om det inte är det absolut bästa som testaren tagit sig an. Ljudet från huvudenheten anses vara kraftfullt, detaljerat och får lätt tv-högtalarna att skämmas. Subbasen har kraft och rymd men kunde ha varit något smidigare vad gäller precision. Dessutom anser testaren att flera av de förinställda lägena inte är vidare bra och att musikprestationen är lite nedslående.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Netzwelt

"Nicht den nötigen Druck"

Produkten må vara en fröjd för ögat, men för örat är det en helt annan historia. Det säger Netzwelt som menar att även om ljudet från tv-sändningar bjuder på en ordentlig grundton med fina dialoger så är upplevelsen med musik och film annorlunda. Med ljud i stereo så är själva stereoeffekten fin men det känns enligt uppgift som hela grundtonen blir mer återhållsam och att subbasen lätt trillar efter. Samma uppges gälla för filmer där subbasens klenhet inte riktigt frambär tillräckligt med liv till intensiva filmscener. Till detta räknar testaren också frånvaro av extra multimediafärdigheter och en fjärrkontroll som inte passar in designmässigt och som dessutom har fler knappar för en blu-ray spelare än för själva produkten. Därför så rekommenderas testaren istället att det satsas på en soundbar med mer krut i.

Källa: www.netzwelt.de (DE)

Produktfakta: Typ: Ljudprojektor med extern subbas
Effekt: 250 watt sammanlagt
Formatstöd: Dolby digital, dts, dolby truehd
Anslutningar:2x hdmi in, hdmi ut, koaxialingång, optisk ingång
Övrigt:Trådlös anslutning av subbas, 9 dsp-lägen
Energiförbrukning: 40 watt (standby:
1 watt)
Mått: 900x108x95 mm, subbas:
411x181x215 mm
Vikt: 7,1 kg totalt, varav 4,3 kg subbas