Sök
Philips HTS8100

Philips HTS8100

Bra surroundljud utan sladdar

2007-11-06

Ett hemmabiosystem med få sladdar som enligt testarna ska leverera riktigt bra surroundljud utan alltför många separata högtalare. Dvd-spelaren skalar upp bilden till upplösningen 1080p.
Testkälla Kommentar
Hemmabio “Känns som sommarens paketklipp!”
What hifi “It works, but only to a degree”
M3 “Surround utan kablar”
Cnet “Able to deliver”
Globeandmail “It works – just don't ask how”

Vad tycker testarna?

Alla testare är överens om att systemet har en snygg och välarbetad design samt att det fnns många användbara funktioner. Däremot är inte alla testare lika överens om kvaliteten på ljudet. Många av testarna upplever dock systemet som ett fullgott surroundsystem som ger en illusion av att man som användare har högtalare bakom sig som inte finns. Systemet anses vara enkelt att installera och även om priset är relativt högt så får man enligt dessa testare mycket för pengarna. En testare tycker dock inte att systemet håller. Själva grundidén är bra och systemet känns välbyggt, men ljudet känns för svagt.

Hemmabio

“Känns som sommarens paketklipp!”

Hemmabio menar att hemmbiosystem av den här typen är mycket välkomna på marknaden då många som har en tv också vill ha bättre ljudkvalitet. Designen är mycket tilltalande och känns genomtänkt. Ljudsystemet Ambisound känns utvecklat även för mindre rum vilket uppskattas. Att det går att ställa in ljudet utifrån rummets storlek, hur långt ifrån den som lyssnar sitter etc, gör att systemet känns lyxigt. Det går också bra att anpassa ljudet efter egna önskemål. Anslutningsmöjligheterna är många och tillgången till hdmi med 1080p-stöd värderas högt. Ljudkvaliteten får beröm från testaren, framför allt då ljudet känns mjukt och dynamiskt, med fina detaljer och en bas som gör sitt jobb. Ljudet känns överlag mycket sammanhållet och sprider sig på ett bra sätt i rummet.

Källa: Hemmabio (SE) nr 8 2007

What hifi

“It works, but only to a degree”

What hifi säger att systemet känns välkonstruerat och trevligt att använda. Man berömmer tillgången till hdmi 1080p, usb-anslutningen och användarvänligheten. Menysystemet anses vara enkelt att förstå och de inställningar som behövs finns lätt tillgängliga. Testaren menar dock att systemet inte når hela vägen fram när det gäller ljudbilden. Ljudet upplevs inte som ett surroundljud, ljudbilden känns inte tillräckligt bred. Basen känns svag och ljudet kommer inte riktigt fram som det ska. En besvikelse på en bra början, anser testaren.

Källa: What hifi (GB) oktober 2007

M3

“Surround utan kablar”

M3 uppskattar att de olika delarna av systemet sitter ihop, om man bortser från subwoofern. Detta gör att användaren slipper krångla med sladdar. Designen är stilren och snygg. Det går enkelt att installera och att hitta i menyerna för att få ljudet som det ska vara beroende på rum och rymd. Testaren upplever att ljudet får en surroundkänsla med stor kraft och fina detaljer. Basen jobbar på bra både vid filmtittande och musik. Systemet är ganska dyrt men testaren tycker ändå att det är värt sitt pris med tanke på alla sladdar som inte behöver dras och prestandan som anses vara mycket god.

Källa: M3 (SE) nr 8 2007

Cnet

“Able to deliver”

Cnet anser att systemet har många fördelar. Testaren uppskattar bland annat designen, tillgången till hdmi och de många funktioner som systemet erbjuder. Menysystemet är lättförståeligt. Medföljande fjärrkontroll känns välgjord och optimerad för vad som behöver göras i systemet. Men allt är inte bra, testaren hade gärna sett att systemets anslutningar suttit mer lämpligt till så att de varit enklare att komma åt. Testaren uppskattar inte heller Ambisound vid musiklyssnande. Systemet bedöms dock vara prisvärt och har mycket ett erbjuda i form av både bild- och ljud i kvalitet och prestanda. Testaren tycker att systemet är ett av de bästa av sitt slag.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Globeandmail

“It works – just don't ask how”

Globeandmail berömmer ljudkvaliteten hos systemet. Testaren menar att det verkligen känns som om ljudet sprider sig runt i rummet. Att systemet har en snygg och tilltalande design gör inte det hela sämre, även om subwoofern kunde vara smäckrare. Testaren imponeras av ljudbilden hos HTS8100. De olika inställningsmöjligheterna gör att systemet passar bra även i rum som inte är tomma och ödsliga. Hela systemet fungerar mycket bra och det känns som att ljudbilden omsluter lyssnaren. Systemet anses också vara mycket enkelt att installera. Dvd-spelaren i systemet håller hög kvalitet. Priset är relativt högt men man får också mycket för pengarna i form av funktioner och prestanda. En vinnare.

Källa: www.theglobeandmail.com (CA)

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: Philips HTS8100 är ett hemmabiosystem med dvd-spelare och högtalarsystem som använder Philips Ambisound för att ge flerkanalsljud med få högtalare. Systemet består av en huvuddel plus subwoofer. Det finns hdmi-anslutning med 1080p-uppskalning. Det finns möjlighet till direktuppspelning från usb-minne samt mp3-spelare. Enheten har stöd för format som jpeg, divx, mpeg, dvd och svcd. Ljudmässigt stöds dd, dts och prologic II. Bland anslutningarna märks hdmi, komponentvideo, scart (rgb) och subwoofer med fm-antenn och koaxialingång.

Tillverkare: Philips