Sök
Panasonic SC-HT1500

Panasonic SC-HT1500

Suverän bild, sämre ljud

2005-06-22

Kompetent hemmabiosystem som levererar utmärkt bildkvalité men som har brister i ljudkvalitén.
Testkälla Kommentar
AV Review ”Great value”
PC för Alla ”Finessrikt men alldeles för dyrt”
What Video and Widescreen TV ”Excellent recordings”

Vad tycker testarna?

Testarna är alla överens om att Panasonic SC-HT1500 presterar riktigt bra bildkvalité. Vid uppspelning av DVD är bilden skarp och naturlig. Även vid inspelning blir kvalitén riktigt bra speciellt när man spelar in i högsta kvalité. I detta läge går det inte att se skillnad mot originalet. När det gäller ljudet är testarna mer oense. Vid uppspelning av DVD-Audio och DVD är ljudet bra med vid uppspelning av CD är ljudet godkänt men inte mer. En testare tycker dock att ljudet är bra även vid uppspelning av CD.

AV Review

”Great value”

AV Review skriver att SC-HT1500 är ett system som ger väldigt mycket för pengarna. Specifikationerna är väldigt bra och den levererar bra kaliber på in- och uppspelning av DVD och ljud. Testaren saknar en del anslutningsmöjligheter som exempelvis i.Link för DV-kameror och HDMI. Den levererar dock väldigt bra progressiva bilder via komponentutgången och genom att koppla digitalboxen via RGB scart får man den bästa möjliga bilden på en ordinär TV. Testaren tycker även om menyerna som man får upp på skärmen men saknar GuidePlus vilket gör att inspelningar programmeras som på en gammal video. Vid inspelning i bästa kvalité är bilden skarp och naturlig. Även vid inspelning med lägre kvalité blir bilden godkänd men med de låga priserna på DVD-R media tycker testaren att man kan hålla sig till högsta kvalitén och bränna ner det man vill spara. Testaren är imponerad av surroundljud via DVD-Audio, DTS eller Dolby Digital och tycker även att ljudet från CD har blivit klart mycket bättre än hos föregångare till systemet.

Källa: Till AV Reviews hemsida
PC för Alla, nr 2 2005
What Video and Widescreen TV, nr 291

PC för Alla

”Finessrikt men alldeles för dyrt”

PC för alla tycker att Panasonic SC-HT1500 är ett finessrikt men alldeles för dyrt system. Bildkvalitén vid inspelning är riktigt bra och använder man högsta kvalitén märker man ingen skillnad jämfört med originalet. När det gäller ljudet är det av skiftande standard. De skriver att ljudet har en fyllig bas och bra skärpa i diskanten när man tittar på DVD-film. När man lyssnar på cd blir dock ljudet sämre där diskanten och mellanregistret flyter ihop till en gröt och basen blir murrig. Ljudet på musiken blir dock klart bättre vid val av DVD-Audio istället för CD. Testaren tycker även att fjärrkontrollen är för plottrig och att bristerna i ljudet gör att priset blir en aning för högt.

What Video and Widescreen TV

”Excellent recordings”

What Video and Widescreen TV är av åsikten att SC-HT1500 är en suverän hårddisk/DVD-inspelare som är sammansatt med ett medelmåttigt högtalarsystem. Testaren skriver att första intrycket är bra med det klassiska Panasonic utseendet. Installationen är enkel och det enda man behöver fundera på är hur högtalarna ska placeras och ställas in. När man tittar på DVD-Video är bilden exceptionellt bra även via RGB-scart. Även vid inspelning bibehålls kvalitén vid användning av HQ mode. SP-läget som sparar utrymme på hårddisken är även den av bra standard med enda märkbara skillnaden att färgerna smetas ut en aning vid snabb panorering över exempelvis en fotbollsplan. De två lägsta kvalitéerna fungerar när man vill spela in såpor och liknande men är inte att föredra när man vill spara sin favoritserie på DVD. Ljudet som systemet presterar är dock testaren inte speciellt nöjd med. Från DVD-filmer är det ok men ljudet blir klart sämre när man tittar på TV.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Panasonic SC-HT1500 är ett hemmabiosystem med inbyggd DVD-inspelare med hårddisk. SC-HT1500 är ett 5.1-system med en effekt för receivern på 600W och 150W för subwoofern. Systemet klarar av att avkoda Dolby Digital, DTS och ProLogic II. DVD-brännaren klarar av att läsa DVD-Audio, DVD-Video, DVD-RAM, DVD-R, CD och CD-R/RW. Det går bra att spela både VCD och MP3. Den klarar av att bränna på DVD-RAM och DVD-R skivor. Hårddisken är på 80 GB och DVD-brännaren klarar av Progressive Scan i både PAL och NTSC. Det finns två scartanslutningar där den ena har RGB in och den andra RGB ut. Det finns även en komponent, en s-video och en kompositutgång. Det finns två s-video, två komposit och en digital optisk ingång. Dimensioner och vikt är för huvudenheten 448x81,5x372 mm och 5,8 kg, för front- och bakhögtalarna 250x1122,5x247 mm och 3,8 kg, centerhögtalaren 320x88x109 mm och 1,5 kg samt för subwoofern 209x361x463 mm och 11,7 kg.

Modell: Panasonic SC-HT1500