Sök
Panasonic SC-BT200

Panasonic SC-BT200

Ett imponerande blu-raypaket

2010-03-25

Panasonic SC-BT200 imponerar på testarna som anser att det är ett mycket komplett paket för bild och ljud och menar att man inte ska låta sig luras av den ordinära designen och de små högtalarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hi-Fi 5/5 ”A great Blu-ray system blessed with fantastic picture quality and excellent sound”
Big Picture Big Sound 3,5 /4 ”Don't be fooled by the small speakers: They pump out BIG sound”
Cnet 3,5/5 ”Considering the SC-BT200\'s satellite speakers\' wee sizes, the sound was extremely impressive”

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt överens om att man inte ska låta sig luras av Panasonic SC-BT200 ganska ordinära utseende och små högtalare utan menar att detta är ett mycket komplett system med Blu-ray-spelare som har mycket bra bildkvalitet och utmärkt ljudkvalitet. Plus delas ut till att den har en iPod-docka och att det är lätt att installera och använda systemet. Minus delas bland annat ut till att det saknas en del anslutningsmöjligheter för video och att det finns en del störningar i bildkvaliteten.

What Hi-Fi

”A great Blu-ray system blessed with fantastic picture quality and excellent sound”

Panasonic SC-BT200 1Amerikanska What Hi-Fi är av åsikten att Panasonic SC-BT200 inte ser så värst mycket ut för världen med ganska alldaglig design och ordinära satellithögtalare. När det gäller funktioner så anses det vara lite bättre ställt och framförallt imponerar iPod-dockan och platserna för USB och SD-kort. Bildkvaliteten sägs vara väldigt bra utan några direkta störningar. Detaljer bedöms vara bra, färger naturliga och svärtan solid. Ljudet bedöms också vara mycket precist och bra. Ett litet minus delas ut till att det saknas fler HDMI-ingångar och att priset kanske är lite väl högt men testaren menar att paketet är så pass bra att det är värt varenda öre.

Källa: www.whathifi.com (US)

Big Picture Big Sound

”Don't be fooled by the small speakers: They pump out BIG sound”

Enligt amerikanska Big Picture Big Sound så är Panasonic SC-BT200 lätt att installera och på det stora hela väldigt enkelt att använda även om testaren tycker att det är synd att inget riktigt tangentbord finns vid sökningar på till exempel YouTube. När det gäller bildkvaliteten så anses den vara klart respektabel men med lite bildstörningar. Minus delas också ut till att spelaren bedöms ha långa laddningstider. Ljudkvaliteten får däremot nästan enbart plus och högtalarna kallas för bland de bästa som testaren någonsin hört. Ytterliga minus delas ut till att det saknas en del anslutningsmöjligheter för video.

Källa: www.bigpicturebigsound.com (US)

Cnet

”Considering the SC-BT200\'s satellite speakers\' wee sizes, the sound was extremely impressive”

SC-BT200 3 Amerikanska Cnet är av uppfattningen att Panasonic SC-BT200 är ett system som är lätt att installera och komma i ordning med eftersom det finns automatisk hjälp. Testaren tycker dock att sladden till den medföljande mikrofonen är i kortaste laget. Fjärrkontrollen sägs vara bra medan anslutningarna får lite kritik då det egentligen bara finns audioingångar och inga videoingångar. Bildkvaliteten bedöms vara riktigt bra men spelaren sägs vara lite långsam emellanåt. Ljudkvaliteten anses vara lysande, speciellt med tanke på högtalarnas storlek.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Typ: 7.1-hemmabiosystem
Effekt: 1000 watt i form av 4x125 watt, 1X250 watt och en subwoofer på 250 watt
Formatstöd urval: Bd-rom, dvd, cd, mp3, jpeg, divx, dolby digital, dts
Anslutningar urval: Hdmi, videoutgång, komponentvideo, analog audioingång, digital audioingång
Övrigt: Audio d/a-omvandlare 192 kHz/24 bit, VIERA Link, VIERA CAST
Mått: 430x63x327 mm (huvudenhet) 92x128x81 mm (satellithögtalare) 250x94,5x81 mm (centralhögtalare) och 181x361x315 mm (subwoofer)
Vikt: Huvudenhet 3,7 kg, satellithögtalare 0,47 kg, centralhögtalare 1,15 kg och subwoofer 4,7 kg