Sök
JVC TH-V70R

JVC TH-V70R

Snyggt allt-i-ett

2002-10-02

Integrerat allt-i-ett system med intressanta funktioner som vridbar display, slutsteg i subwoofern och Pro-Logic II. Testarna är positiva till JVC:s anläggning förutom vad gäller CD-ljudet.
Testkälla Kommentar
Audio "Alu in Topform"
Home Cinema Choice "JVC's best offering yet"
HemmaBio "Snygg och komplett lösning"

Vad tycker testarna?

I testerna får TH-V70R relativt bra omdömen. Möjligheten att vrida displayen och därigenom placera receivern på olika sätt uppskattas. Alla testarna tycker dessutom att paketet är snyggt och väldesignat. Systemet har också ganska många in/utgångar för klassen. Det som får sämst kritik är musikuppspelningen från CD, där flera av konkurrenterna anses hålla bättre standard.

Audio

"Alu in Topform"

Tyska Audio testar 6 allt-i-ett paket där JVC TH-V70R får bra omdöme. Den vridbara displayen gillas av testaren, liksom OSD menyerna som anses bäst i testet. Möjligheten att visa JPEG bilder ger ytterligare pluspoäng. Ljudmässigt tycker testaren att TH-V70R klarar sig bra och det enda klagomålet är att subwoofern kan vara lite väl stark i vissa rum. Tillsammans med JBL DSC-400 utses JVC TH-V70R till testvinnare bland hemmabiosystemen.

Källa: Audio, Nr 7 2002
Home Cinema Choice, Aug. 2002
HemmaBio, Nr 9 2002

Home Cinema Choice

"JVC's best offering yet"

Home Cinema Choice är förtjusta i systemets design. Både receiver och högtalare anses snygga och användarvänligheten god, men fjärrkontrollen bedöms svårbegriplig och klumpig. När man ser till funktioner får TH-V70R bättre betyg. Både mängden in-/utgångar och möjligheten att spela upp Mp3 skivor ger pluspoäng. Att man dessutom kan ställa in bilden för gamma, kontrast och färgmättnad bedömer testaren som mycket positivt. Bildkvaliteten får bra betyg. Vad gäller filmljud i surround finns inga klagomål men däremot är testaren inte lika imponerad av stereomusiken. Satellithögtalarna orkar inte hänga med subwoofern och ljudet är inte dåligt men långt ifrån perfekt. Home Cinema Choice testar även Panasonic SC-DT100, Sanyo DC-AVD8501 och Samsung HT-DL100, där JVC och Panasonic får dela på titeln Best buy. Panasonic anses ha bättre ljud, framförallt i stereo, men har färre ingångar än JVC:s system.

HemmaBio

"Snygg och komplett lösning"

HemmaBio uppskattar att JVC placerat slutstegen i subwoofern. Det gör att receivern kan göras lätt och liten och det behöver inte dras så många kablar till huvudenheten. Designen får bra omdöme och systemet ger ett välgjort intryck. Fjärrkontrollen får i detta test bra kritik, den är visserligen ganska stor, men det innebär också att knapparna inte blir onödigt små. Ljudet i stereo får också bra kritik, men utan subwoofern blir ljudet inte alls roligt. I surround får JVC också godkänt även om diskanten och mellanregistret uppvisar svagheter. TH-V70R är en snygg och komplett anläggning, inte så bra på musik men vinner på fint bioljud m.m. tycker Hemmabio.

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: JVC TH-V70R är ett hemmabiosystem med integrerad DVD-spelare och receiver som klarar SVCD, CD-R/RW med Mp3 samt JPEG stillbilder. Inbyggt stöd för Pro-Logic II, Dolby Digital och DTS. Receivern har komposit- och S-video samt scart ingång. Analog RCA och optisk digitalingång finns också. Högtalarpaket för placering enligt 5.1 standard medföljer. Slutstegen är placerade i subwoofern och levererar 5x20 W till satelliterna och 100 W till baslådan. Mått receiver är 325x288x140 mm, vikt 3,2 kg. Mått på satellithögtalare är 68x134x109 mm, vikt 0,4 kg (Center 153x70x109 mm). Subwoofern mäter 240x435x496 mm och har en vikt om 16 kg.

Modell: JVC TH-V70R