Sök
JVC QP-ES7

JVC QP-ES7

"Stylingpaket"

2004-01-14

Komplett hemmabiosystem som imponerar med sin futuristiska design. Funktionsmässigt är testarna nöjda och systemet får bra betyg. Enskilda komponenter får dock viss kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 "A stunning piece of kit"
Hemmabio "Tight ljud"
Home Cinema Choice 4/5 "Style over substance"
Essential Home Cinema 4/5 "Met all our expectations"

Vad tycker testarna?

Utseendet hos JVC QP-ES7 är det som verkligen drar till sig testarnas uppmärksamhet. I synnerhet är det de tunna satellithögtalarna som får mycket beröm. Tre av testarna beklagar sig dock över den klumpiga handkontrollen som kunde gjorts bättre. Prestationsmässigt är testarna relativt nöjda, men inte till 100%. Även om bild- och ljudegenskaperna är bra så anmärker alla på störningar i bakgrunder hos bilden och svag talåtergivning hos ljudet. De individuella beståndsdelarna övertygar inte alltid men som komplett system är testarna nöjda med QP-ES7, även de som anmärker på priset.

What Video

"A stunning piece of kit"

What Video blir väldigt förtjusta i designen hos hemmabiosystemet. Speciellt högtalarna får mycket beröm. Anslutningsmöjligheter är JVC QP-ES7 välutrustad med, men testaren anser det vara en besvikelse att komponentvideo saknas. Att använda och ställa in ljudsystemet är en baggis tack vare logiska menyer och en uppsjö inställnings-möjligheter, däribland ett guidat system för bästa placering av högtalarna. Även DVD-spelaren är rik på inställningsmöjligheter och det är ett stort plus att den läser så många format. Men den medföljande fjärrkontrollen ligger riktigt dåligt i handen och har små, dåligt placerade knappar som är en pina att använda. Bilden som produceras får bra kritik men lider av bakgrundsstörningar. Ljudet är inte heller dåligt, men saknar lite kraft. En nästintill perfekt produkt enligt What Video, som dock hade förväntat sig lite mer för det höga priset.

Källa: What Video, juli 2003
Hemmabio, nr 8, 2003
Home Cinema Choice, november 2003
Essential Home Cinema, nr 27, 2003

Hemmabio

"Tight ljud"

Hemmabio testar JVC QP-ES7 mot Panasonic SC-ST1. JVC:s system kunde vara krångligt att installera med många olika delar, men proceduren underlättas av den utförliga bruksanvisningen. Designen i aluminium ger hela systemet en kvalitetskänsla som märks. Ljudet hos QP-ES7 är bra men lämpar sig kanske bäst till hifi snarare än hemmabio då det är lite tunt. Mer specifikt anses mellanregistret vara systemets svagaste punkt. Av de tio arrangerade ronderna slutar tre oavgjorda och av de kvarvarande sju plockar JVC fem. Hemmabio utser dock ingen vinnare då de två har helt olika ljudkaraktärer och design.

Home Cinema Choice

"Style over substance"

Home Cinema Choice låter sig imponeras av arbetet JVC lagt ner på de små detaljerna i utseendet hos QP-ES7. De manuella kontrollerna, displayerna och neonblåa lamporna förhöjer utseendet hos systemet i helhet. Inte lika mycket arbete har lagts på den kombinerade fjärrkontroll som är både stor och konstig att använda. Funktions-mässigt är testaren dock nöjd. Både DVD-delen och receivern bjuder på massor av inställningar, anslutningsmöjligheter och båda är användarvänliga när man väl kopplat ihop allt. Bilden är mycket bra, undantaget bruset i bakgrunden. Högtalarna är inte sämre och ger en fin ljudupplevelse. Talet kan däremot maskeras av andra ljud och dialogen framgår inte alltid så tydligt som man önskar. Home Cinema Choice tycker att prestationen hos systemet kanske inte rättfärdigar prislappen, men i det stora hela bjuder paketet på mer än de flesta andra paketlösningar.

Essential Home Cinema

"Met all our expectations"

Essential Home Cinema skriver att JVC QP-ES7 inte bara är vacker i sin design utan även väldigt praktisk, då de smala högtalarna lätt göms undan. Systemet är välutrustat med anslutningar men saknar komponentvideo. Prestationen är det inget fel på. DVD-spelaren levererar en fin bildupplevelse ackompanjerad av det starka ljudet hos högtalarna. Receivern utnyttjar Dolby Surrond mycket bra. Vissa störningar upplevde dock testaren. I bilden var det även här brus i bakgrunden och ljudet hade vissa svagheter med tal. Överlag är testaren nöjd med systemet. En fantastisk allt-i-ett lösning med bra ljud och bild, och ett utseende som förstärker upplevelsen, summerar Essential Home Cinema.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: JVC QP-ES7 är ett komplett hemmabiosystem med separat DVD-spelare och receiver med 6 surroundhögtalare. Stödjer DVD-R/-RW, DVD+R/+RW, CD-R/RW, SVCD, JPEG, MP3 och WMA. Dolby Digital 5.1, DTS och Pro-Logic II hanteras också. Uteffekt på 5x100 W. Inbyggd radio med RDS och minne för 30 FM-stationer. DVD-delen har RGB-SCART, S-Video, kompositvideo, digital audio, optisk audio och A/V-ut. Receivern är utrustad med 2x optisk audio in, analog 5.1 in, 3x RGB-SCART in, RGB-SCART ut, hörlursjack och högtalaranslutningar. DVD-spelaren har måtten 435x45x270 mm och väger 2,1 kg, receivern mäter 435x69,5x331 och väger 6,5 kg. Subwoofern har måtten 217x393x376 och väger 9,5 kg.

Modell: JVC QP-ES7