Sök
JVC DD-3

JVC DD-3

Klent och oprecist ljud

2007-04-02

Ett litet surroundsystem från JVC som enligt testarna klarar mycket och är enkelt att hantera, men ljudmässigt hade systemet kunnat vara kraftigare.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om pc 69/100 "Klarar det mesta"
Audio 65/100 "Echter Raumklang tönt anders"
Gear online 1/6 "Direkte rød bifbillet"

Vad tycker testarna?

DD-3 från JVC anses av testarna vara ett ljudsystem som är väldigt enkelt att både komma igång med och hantera när det väl är installerat. Det får beröm för sin bredd då det hanterar många olika bild- som ljudformat. Det anses dock inte komma i närheten av vad ett äkta hemmabiosystem har att erbjuda då högtalarna som följer med är alltför klena. Dessutom anmärker testarna på att det saknas ordentliga ljudinställningar. Ekoeffekter upplevs, surroundkänslan beskrivs som något frånvarande, och systemet varken kan eller bör spelas vid högre volymer.

Allt om pc

"Klarar det mesta"

JVC DD-3 är enligt Allt om pc ett system som är väldigt lätt att komma igång med och använda. Dessutom klarar det av att spela upp de flesta mediatyperna. Att både radio och anslutning till nätverk förekommer anses bredda användningsområdet rejält. Anslutningsmässigt menar testaren att systemet täcker det mesta, men man saknar trådlös anslutning. Liknande produkter kan oftast erbjuda det. Att dimensionerna hos systemet är små gör att de olika delarna är lättplacerade, men detta innebär samtidigt att ljudet också blir hämmat. Detta tillsammans med de begränsade justeringsmöjligheterna gör att upplevelsen blir platt och tråkig. För seriösa hemmabioanvändare är produkten därför inte att rekommendera, men den som inte har lika höga krav kommer att uppskatta DD-3 för enkelheten och bredden, summerar Allt om pc.

Källa: Allt om pc (SE) nr 3 2007

Audio

"Echter Raumklang tönt anders"

Av tre produkter som testas av tyska Audio blir Denon D-F 103 HR förstavalet, följt av JVC DD-3 och Kenwood K-501 USB. Enligt testaren så är JVC:s lösning komplett då den hanterar såväl bild som ljud och erbjuder väldigt goda anslutningsmöjligheter. Systemet uppges kunna prestera en imponerande surroundkänsla trots att det aldrig kommer i närheten av ett fullvuxet hemmabiosystem. Röståtergivningen är bra men musik och effekter är den svaga länken då en ekoeffekt uppträder. Stereoåtergivningen är enligt testaren överraskande klar och rymlig, men enheten bör och kan inte spelas alltför högt.

Källa: Audio (DE) nr 3 2007

Gear online

"Direkte rød bifbillet"

DD-3 från JVC är enligt Gear Online ett system med snygg utformning. Det tar enligt testaren bara ett par minuter att ansluta allt och komma igång. Systemet är också väldigt enkelt att hantera tack vare de enkla menyerna. Gear online tycker dock att JVC går för långt när de kallar DD-3 för ett hemmabiosystem. De små satelliterna anses ha det väldigt tufft och levererar ett tunt ljud. Även om basen lyckas fylla de lägre tonerna så upplever testaren att det finns ett stort hål i ljudrummet som inte fylls. Dessutom så är surroundkänslan väldigt diffus och bjuder inte på någon 3d-känsla. Stereoåtergivningen är godkänd sett till priset, men saknar tyngd och slagkraft.

Källa: www.gearonline.dk (DK)

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: JVC DD-3 är ett mediesystem bestående av huvudenhet med dvd-spelare, subbas, fronthögtalare och två satellithögtalare. Basen har en uteffekt på 120 watt medan övriga högtalare levererar 30 watt. Huvudenheten läser dvd-video, dvd+r/+rw, cd-r/-rw, svcd och vcd. Format som hanteras omfattar bland annat jpeg, mp3, wav, ac3, dts, mpeg-1/2, mpeg-4 och divx. Systemet har nätverksanslutning och kan återge filer från nätverksanslutna datorer eller från externa enheter anslutna via usb. Övriga anslutningar omfattar hdmi, komponentvideo, rgb-scart, två audio in och en ut samt in- och utgång för digitalt optiskt ljud. DD-3 har också inbyggd fm/am-radio. Huvudenheten väger 3 kg och har måtten 445x55x286 mm, subbasen väger 12,3 kg och mäter 242x364x363 mm, fronthögtalaren väger 1 kg och har måtten 165x376x165 mm och satelliterna väger 0,95 kg med måtten 344x61x75 mm.

Tillverkare: JVC