Sök
Denon ADV-M71

Denon ADV-M71

Minireceiver med DVD-spelare

2004-03-08

Minireceiver och DVD utan högtalare. Testarna gillar ljudet men tycker att anläggningen är lite dyr.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 4/5 "Superb picture quality"
Hifi & Musik "Oodles of flexibility"
What Video "Oodles of flexibility"
T3 4/5 "Not all perfect"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker främst att ljudkvaliteten hos Denon ADV-M71 är mycket bra. En testare tycker inte uppspelningen av CD låter lika bra som DVD-ljudet, medan en annan tycker tvärtom. Det som är negativt är att priset är relativt högt. I ett test mot Philips MC-D370 och Panasonic SA-DP1 har Denon ADV-M71 klart bäst ljud.

What Hifi

"Superb picture quality"

What Hi-Fi skriver att ADV-M71 vid uppspelning av DVD hanterar kontraster, färger, rörelser och detaljer väldigt bra. Testaren är imponerad av den bildmässiga kvaliteten man får via RGB-utgången. Ljudet är klart med hyfsad bas vid filmuppspelning, men vill man ha mer effekt skall man nog köpa en subwoofer, eftersom denna inte ingick i testet. Tyvärr är ljudet vid uppspelning av CD inte lika övertygande, men det blir bra betyg för radiodelen. Denon ADV-M71 är bra för den som inte har plats med ett fullstort surroundsystem, men den kunde varit mer musikalisk.

Källa: What Hifi, okt 2003
Hihi & Musik, nr 12 2003
What Video, feb 2004
T3, dec 2003

Hifi & Musik

"Oodles of flexibility"

Hifi & Musik har gjort ett större test av flera minisurroundsystem och skriver att ADV-M71 är den mest avancerade och påkostade, men också den enda i testet som inte säljs med högtalare. Bildkvaliteten är bra och anläggningen har en bra OSD (on screen display) för att ställa in nivåer och avstånd för högtalarna. Även designen får bra kritik. Ljudet upplever testaren som bäst i test. Systemet får minuspoäng för att det är dyrt.

What Video

"Oodles of flexibility"

What Video tycker att Denon ADV-M71 har snygg design. Testaren tycker att receivern har bra med in- och utgångar även om det kunde ha funnits mer alternativ för bildsignaler. OSD-menyn är bra och det finns många sätt att ställa in högtalarna på. Tyvärr har inte DVD-spelaren progressive scan vilket drar ned betyget. Med Dolby Virtual Speaker skall man kunna få surroundljud med endast två högtalare vilket fungerar mycket bra när det gäller att skapa en falsk center, men inte lika bra när det gäller bakre kanaler. CD-uppspelning låter bra. Även bildkvaliteten får bra kritik för rika färger och bra svärta. Det antyds dock att systemet är dyrt.

T3

"Not all perfect"

Enligt T3 känns Denon ADV-M71 robust och snygg. Däremot är fjärrkontrollen ganska otrevlig. Simuleringen av surroundljud fungerar väldigt bra med actionfilmer som Black Hawk Down. Det fungerar dock inte lika bra med lugnare filmer, där ljudet låter mer som att man satt på en ekoeffekt på sin förstärkare. Testaren skriver att tittarens placering spelar stor roll på ljudet. Om man sitter mittemellan högtalarna får man bäst effekt, men surroundeffekten sjunker snabbt ju längre bort från centrum man kommer.

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Denon ADV-M71 är en hemmabioreceiver med inbyggd DVD-spelare som klarar CD-R/RW och DVD-R/RW samt JPEG och Picture CD. Förstärkaren är på 2x20 watt med dekoder för Dolby Digital, DTS och Prologic II. Receivern har RDS-radio med 40 förval och Dolby Virtual Sound. Pre Out-utgång för center och bakkanaler, scart med RGB, 2 linjeingångar, 2 utgångar, optisk digitalingång och utgång. Denon ADV-M71 väger 3,5 kg och har måtten 210x90x370 mm.

Modell: Denon ADV-M71