Sök
Arcam Solo Movie 5.1

Arcam Solo Movie 5.1

Allt-i-ett-lösning för entusiasten

2007-09-20

För den som tycker att en hemmabioanläggning är klumpig och tar mycket plats, är denna allt-i-ett-lösning ett tänkbart alternativ i den högre prisklassen.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Excellent picture quality"
Bild & ljud hemma 5/5 "Hög ljudkvalitet"
T3 5/5 "A tremendously flexible system"
Home cinema choice 4,5/5 "Easy to use"
Sound and vision "A magnificent simplification"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att separata delar i ett hemmabiosystem fortfarande ger bäst prestanda, men att denna allt-i-ett-anläggning är betydligt enklare att hantera och ger god prestanda. Installationen är enkel och menyerna snygga. Anslutningarna är bra. Testarna menar att såväl bild som ljudkvalitet är utmärkt. En testare påpekar att ljudet ibland kan sakna en del tryck, men att mest är när man lyssnar på musik i stereo. Det utgör knappast ett problem när man tittar på dvd-film i surround. Vill man ha bättre skärpa och färgrikedom får man använda sig av separata komponenter.

What hifi

"Excellent picture quality"

What hifi menar att en allt-i-ett-lösning kan vara ett bra alternativ till det kompletta hemmabiosystemet. Dels är priset lägre och dels är det smidigare eftersom man slipper placera ut ett antal högtalare i vardagsrummet. Testaren anser att man har tillgång till alla de anslutningar man kan tänkas behöva. Använder man sig av hdmi och skalar upp materialet till 720p eller 1080i får man en strålande bild med såväl djup som färgdynamik. Surroundljudet övertygar. Stereoljudet är bra även om det kanske saknar en aning tryck. Detta är dock inget problem så länge man tittar på dvd-filmer. Testaren är imponerad och menar att modellen är mycket bra.

Källa: What hifi (GB) jul 2007

Bild & ljud hemma

"Hög ljudkvalitet"

Bild & ljud hemma anser att det är smidigt att kunna få såväl förstärkare som dvd-spelare i en och samma förpackning. Det är enklare att hantera och tar mindre plats i vardagsrummet. Det enda som saknas i detta fall är ett bra högtalarsystem och en bra tv. Ljudkvaliteten är utmärkt och dialogen blir klar och tydlig. Även musik hanteras på ett mycket bra sätt, fokuseringen är inte total men engagemanget är stort. Bildkvaliteten är bra, störningarna hålls på en mycket låg nivå och färgåtergivningen är fin. Separata paket tillhandahåller dock bättre skärpa och bättre färgrikedom. Modellen får benämningen "bra köp"

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2007

T3

"A tremendously flexible system"

T3 menar att man bara behöver ansluta modellen till en tv och ett par högtalare för att man skall ha tillgång till ett helt hemmabiosystem. Hd-uppspelare ingår inte, men i övrigt har man tillgång till allt man kan önska sig. Anslutningsmöjligheterna är utmärkta och kvalitetskänslan sträcker sig ända till fjärrkontroll och manual. Prestandan är rakt igenom utmärkt, oavsett om man bedömer bild- eller ljudkvalitet. Även om man lyssnar på musik via Ipod eller dab-radio så är ljudkvaliteten mycket bra. Testaren tycker dock att det är synd att man inte har stöd för 6.1- eller 7.1-surroundljud. Priset är högt men å andra är systemet otroligt flexibelt och att prestandan högklassig.

Källa: T3 (GB) nr 140

Home cinema choice

"Easy to use"

Home cinema choice menar att Arcam har lyckats kombinera en högpresterande dvd-spelare med en kraftfull receiver. Anslutningsmöjligheterna är okej och det är möjligt att köpa till ett tillbehör för Ipod-anslutning. Bilderna håller en genomgående mycket hög kvalitet med god kontrast och skärpa. Ljudkvaliteten är mycket bra även om man inte använder sig av Arcams egna högtalare. Man har en hel del volym att röra sig med och man får ett autentiskt surroundljud som inte hamnar långt ifrån det en "vanlig" hemmabioanläggning presterar. Modellen får benämningen "Best buy". Även om användarvänligheten är hög och användningen i stort är okomplicerad, så har man inte kompromissat med kvaliteten vilket är betryggande.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2007

Sound and vision

"A magnificent simplification"

Sound and vision menar att detta system levererar ljud och bild som kvalitetsmässigt ligger mycket nära ett "riktigt" hemmabiosystem. Fullt tillräcklig prestanda för den som inte har skyhöga krav utan söker ett fullgott system som samtidigt är enkelt att använda. Ljudkvaliteten är riktigt bra, även om man bara kopplar in sin Ipod och lyssnar på denna. Installationen är mycket enkel, det är bara att följa manualen till punkt och pricka för bästa resultat. Bildskärmsmenyerna är dessutom väldigt snygga och enkla att följa. Man kan dock inte koppla in en extern källa via komponentingång och sedan titta på materialet via hdmi-utgången. Detta eftersom signalerna endast kan hanteras i samma format som de kopplas in i receivern.

Källa: www.soundandvision.com (US)

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Arcam Solo Movie 5.1 är en kombinerad dvd-spelare och surroundreceiver. Uppskalning sker till upplösningarna 720p/1080i. Enheten kan bland annat spela upp dvd, cd, mpeg2, divx, cd med ogg, wma eller mp3. Anslutningsmässigt finns hedmi med stöd för upplösningar upp till 1920x1080i och komposit/komponent alternativt scart med rgb. Dimensionerna är 430(b)x350(d)x79(h) mm och vikten är 7,75 kg.

Tillverkare: Arcam