Sök
Yamaha DVD-S557

Yamaha DVD-S557

Vardaglig men bra dvd

2005-12-05

Yamaha DVD-S557 är en helt vanlig och funktionell spelare utan en massa krångel. Bra bild, fint ljud och några bra funktioner utmärker modellen.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 3/5 "It works very well"
What Video 5/5 "Impressive deck"
Pocket lint 9/10 "Excellent picture"
Area DVD 4/6 "Leichtes Navigieren"

Vad tycker testarna?

Alla testare tycker att S557 är en trevlig dvd i budgetklassen. Modellen är snygg, sober med en trevlig fjärrkontroll och överskådliga menyer. Här finns både progressiv scan, de flesta tänkbara anslutningar och divx-stöd. Scart ger en skarp bild med härliga, välnyanserade färger och fina detaljer. Två testare anmärker på kontrasten. Skärpan hänger inte riktigt med vid snabba rörliga bilden. I stort en standard-dvd som är helt ok.

What Hifi

"It works very well"

Yamaha DVd-S557 svartWhat Hifi ser spelaren som en attraktiv dvd med sober look. Alla standardkopplingar finns att tillgå samt progressive scan, men modellen saknar hdmi- och dvi-anslutning. Däremot får spelaren ett plus i kanten för att man kan spela divx-filer. Bildkvaliteten är fin. Bilden blir inte kornig eller det finns inga störningar på bilden. Färgerna är välnyanserade, men man anmärker på kontrasten. Särskilt de mörka partierna i bilden saknar en viss detaljrikedom och den där riktiga svärtan som man ser hos toppspelare. Testarna upptäcker också vissa problem med snabba rörliga motiv. Ljudet är stort och klangen känns klar med fina detaljer även när det gäller musik. Sammantaget utmärker sig inte spelaren på något sätt och den fungerar bra som en allroundspelare.  

Källa: What Hifi augusti, 2005

What Video

"Impressive deck"

Yamaha DVD-S557 bakWhat Video tycker inte att spelaren säljs till budgetpris. Detta är en ganska enkel dvd men man får ändå en hel del för pengarna. Designen är snygg, modellen är sober och helt kvadratiskt slimmad i formen. Dessutom har den en hel del bra funktioner som progressiv scan och man kan se bilder i jpeg-format och musik i mp3, för att inte tala om att spelaren också är kompatibel med divx. S557 är enkel att använda men har en ganska krånglig manual som kan vara förvirrande. Menyerna på skärmen ger den information man vill ha. Bildkvaliteten är mycket bra med realistiska färger och väldigt skarp bild. Enda klagomålet man har är egentligen zoomen som förminskar motiven på ett underligt sett. Även ljudet är utmärkt och tillsammans med en bra förstärkare blir det helt förträffligt. Testarna ger spelaren toppbetyg.

Källa: What Video oktober, 2005

Pocket lint

"Excellent picture"

Pocket-lint säger att manualen är onödigt krånglig men för övrigt blir de ganska imponerade av S557. Den anses vara en utmärkt budgetspelare med många fina funktioner, tillverkad i en snygg och modern design. Det finns många anslutningsmöjligheter bland annat rgb scart, progressiv scan och s-videouttag, dock fattas dvd-audio så väl som sacd. Både bild- och ljud kvaliteten är utmärkta med levande färger och mycket detaljrikedom. Även med de mörka och skuggade partierna i bilden är man helt nöjd. Testarna tycker att S557 är en förträfflig spelare och således borde vara ett självklart val för de allra flesta. 

Källa: Till Pocket-lint

Area DVD

"Leichtes Navigieren"

YamahaArea DVD bedömer spelaren och menar att den är elegant i formen men samtidigt robust och stadig med en snygg display på fronten. Den tar inte mycket plats. Detta är en liten och slimmad modell som ser trevlig ut med en finish i titan. Få knappar framtill ger förvisso ett sobert intryck, men det är inte helt funktionellt. Ändå är detta en bra spelare som kan en hel del. Den har bra med anslutningar och funktioner, däribland divx, mp3 men hdmi och dvi saknas. Menyn på skärmen är utmärkt och enkel att följa. Det finns förstklassiga möjligheter, inställningar och justeringar för att få en riktigt bra bild. Både ljud- och bildkvalitet ligger på topp. Detta är en okomplicerad med samtidigt raffinerad spelare som är prisvärd.

Källa: Till Area DVD

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S557 är en dvd-spelare som klarar många olika format. Spelaren har en 12 bit/108 MHz d/a-omvandlare för video samt en 24 bit/192 kHz d/a-omvandlare för ljud. Det finns utgångar för stereo, scart (rgb), s-video, komponentvideo samt en optisk digital och koaxial digital utgång. S557 är utrustad med progressive scan, 6-stegs multizoom och on-screen meny. Fjärrkontroll medföljer. Modellen finns i svart eller titan, mäter 435(b)x51(h)x310(d) mm samt väger 2,6 kg.

Modell: Yamaha DVD-S557