Sök
Yamaha DVD-S2500

Yamaha DVD-S2500

Bra kvalitet för hemmacineasten

2005-11-07

En DVD-spelare med bra ljud- och bildkvalitet som hanterar de vanligaste diskformaten och samtidigt har en hel del anslutningsmöjligheter, vinner testarnas uppskattning.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 “Sehr natürlichen Klang bei SACD und DVD-Audio”
Audiovision 83/100 “Liefert ein gelungenes Bild”
Area DVD 6/6 “Klassenbestes Bild”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att ljudkvaliteten är riktigt bra, till och med bland de bästa i prisklassen. Någon testare är dock inte riktigt nöjd med basen utan menar att den borde ha fler inställningsmöjligheter för att fungera optimalt. Samtliga testare är dock nöjda även med bildkvaliteten. Dessutom anser man att spelaren är enkel att hantera tack vare en bra bruksanvisning och enkla menyer.

Audio

“Sehr natürlichen Klang bei SACD und DVD-Audio”

dvd-s2500_bak
Audio testar både Marantz DV-7600 och Yamaha DVD-S2500, och det är Marantz DV-7600 som avgår med segern. Yamahan behöver enligt testaren ca 30 sekunder på sig att starta upp när man väl stoppat in sin DVD-skiva, något som kan framstå som irriterande länge. Hanteringen är ibland onödigt krånglig och har en del svagheter. När det gäller surroundljud så får man knappast en bättre spelare för samma pris. Likaså är bildkvaliteten riktigt bra även om det här är konkurrenten som drar det längsta strået.

Källa: Audio, sept 2005
Audiovision, nr 9 2005
Till Area DVD

Audiovision

“Liefert ein gelungenes Bild”

dvd-s2500_rem
Audiovision uppskattar att spelaren är utrustad med en hel del anslutningsmöjligheter, bland annat är HDMI och iLink välkommet. Bildkvaliteten är riktigt bra och ljudkvaliteten är enkel att ställa in även vid DVD-Audio och SACD. Dock anser testaren att basen inte alltid fungerar optimalt. Spelaren hanterar dock alla viktiga format vilket är bra. Bruksanvisningen är översiktlig och fullständig och rätar snabbt ut eventuella frågetecken. Dessutom är fjärrkontrollen bra utformad, den ligger bra i handen samtidigt som den är tydlig och lätthanterlig.

Area DVD

“Klassenbestes Bild”

dvd-s2500_frontview_titan
Area DVD menar att när man använder sig av HDMI-utgången så får man en av de absolut bästa bilderna i prisklassen. Dessutom uppskattar testaren att SACD-inställningarna är omfångsrika. Basen har inte så många inställningsmöjligheter som testaren hade önskat vilket är ett minus. Dessutom är man inte särskilt förtjust i fjärrkontrollen som inte övertygar. Hanteringen är annars enkel tack vare enkla och tydliga menyer. Ljudkvaliteten är bra och ger en omfångsrik och tydlig effekt.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S2500 är en DVD-spelare med Video DAC: 216 MHz/12 Bit samt Dolby Digital och DTS Digital Surround. Den är utrustad med Faroudja DCDi, 192 kHz/24-bitars ljudomvandlare och 216 MHz/12-bitars video D/A-omvandlare. Befintliga anslutningar är progressive scan, scart (RGB), DVI/HDMI, utgångar för stereo, komponentvideo, optisk digital, koaxial digital, s-video, kompositvideo, i-Link, 5.1-utgång samt utgång för subwoofer. Spelaren hanterar formaten CD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD-Audio, SACD, JPEG, VCD, SVCD samt Windows WMA. Frekvensomfånget är 2 Hz-44 kHz och signal/brusförhållandet är 115 dB. Dimensionerna är 435(b)x100(h)x314(d) mm och vikten är 5,6 kg.

Modell: Yamaha DVD-S2500