Sök
Yamaha DVD-S2300

Yamaha DVD-S2300

Bastant pjäs gör sig hörd

2003-05-30

Yamaha lockar med en spelare som både klarar SACD och DVD Audio. Till detta utmärkt bild.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 30/35 "För den totala upplevelsens skull"
Sound & Vision "Let movies and music take you away."
STEREO 5/5 "Überragend"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket nöjda med såväl bild- som ljudkvalitet hos Yamaha DVD-S2300. Stödet för både SACD och DVD Audio samt en mängd andra format faller samtliga i smaken och frågan är om inte en universalspelare som denna är att föredra när osäkerhet råder kring skivformaten. En testare klagar över att meny för SACD och DVD Audio inte är integrerad i spelaren.

HemmaBio

"För den totala upplevelsens skull"

HemmaBio ger Yamaha DVD-S2300 gott betyg efter att ha utvärderat alla universalegenskaper. Som vanlig CD-spelare bjuder den på behagligt ljud men mer komplicerade musikstycken kan uppfattas som dimmiga. Stor skillnad blir det om man istället lyssnar på flerkanalig SACD som verkligen lyfter ljudupplevelsen. Yamahaspelaren låter då som en riktig high-end anläggning. DVD Audio fungerar förvisso utmärkt, men ljudet blir inte riktigt lika klart som hos SACD. Filmljudet är naturligtvis intressant och här sparar inte Yamaha på krutet. Ljudkänslan är i toppklass. Bildmässigt är det snudd på referensklass som gäller, vilket inte är ett dåligt beröm. I jämförelse med Onkyo Integra DV-SP800 föredrar testaren Yamaha för den totala upplevelsen, men Onkyo för SACD-ljudet. Yamaha får 30 i betyg mot Onkyos 29.

Källa: HemmaBio nr 5 2003
Till Sound and Vision Magazines hemsida
STEREO nr 3 2003

Sound & Vision

"Let movies and music take you away."

Sound And Vision har inga problem med att installera Yamaha DVD-S2300 och finner menyerna vara lika enkla. Bildkvaliteten är i toppklass och färgerna är naturliga, utan alltför mycket mättnad och detaljrikedomen är klart godkänd. Spelarens ljuddel visar goda prestanda och imponerar när det lyssnas på allt från vanlig musik till flerkanaliga inspelningar på DVD-A och SACD. Tyvärr stöds inte programmering och random vid uppspelning av MP3 och det är en liten miss att inställningarna för SACD och DVD Audio inte är integrerade, men bortsett från detta är Yamaha DVD-S2300 en utmärkt spelare menar testaren.

STEREO

"Überragend"

Tyska STEREO blir väldigt imponerade av Yamaha DVD-S2300 som universalspelare och korar den som segrare i sitt jämförande test. Två och trea kommer Philips DVD963SA respektive Toshiba SD-520E, med fyra respektive tre stjärnor av fem. Yamaha kammar dock hem full pott. Ljudet hos samtliga ljudformat i spelaren är i absolut toppklass. Det är lätt att tro att spelaren ska vara betydligt dyrare än den faktiskt är. Även bilden är mycket bra, likaså navigeringen.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S2300 är en DVD-spelare som klarar både SACD och DVD Audio. Dessutom spelar den DVD-R/RW, CD-R/RW och MP3. DAC för ljudet är 24/192 och för bilden 12/54. Digital elektrisk utgång samt optisk utgång. Ljudutgångar i form av 5.1, 2.0 samt bass management sub out. Videoutgångarna definieras av 2 st S-Video, 2 st komposit samt en RGB SCART. Måtten är 435x116x349 mm, vikten 8,7 kg.

Modell: Yamaha DVD-S2300