Sök
Yamada DV-R8000

Yamada DV-R8000

En riktig budgetversion

2004-11-29

En DVD-recorder som erbjuder många funktioner till lågt pris. Men hur mycket kan man förvänta sig av en budgetversion?
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 2,5/5 “Choose a more reliable recorder”
What HiFi 4/5 ”I’ts fine value for money”
Digital Home “Cheap but not so cheerful ”

Vad tycker testarna?

Yamada DV-R8000 är en budgetspelare med många funktioner. Testarna är överens om att dessa egenskaper inte alltid fungerar tillfredsställande. Designen bedöms som plastig men inställningarna är relativt enkla. Modellen dras med inspelningsproblem och det anmärks på bildkvalitet, färgsättning och ljud. Kvaliteten anses vara likvärdig med VHS. Däremot går åsikterna i sär om spelaren är värd sitt pris. En testare anser att den är det medan de andra anser att man bör titta på dyrare alternativ.

Home Cinema Choice

“Choose a more reliable recorder”

Home Cinema Choice tycker att Yamada är ett alternativ om man är beredd att acceptera begränsade möjligheter. Designen ger ett plastigt intryck och spelaren har en ljudlig fläkt. Det finns fyra inspelningslägen men ett minus är att det inte finns någon knapp för att ändra inställningen för inspelning, utan detta måste göras via menyn. Två av lägena ger en stabil bild med trovärdig färgsättning. De övriga är på samma nivå som VHS. Komposit bedömer testaren som riktigt dålig och med S-video sker stark färgskiftning. Vid två tillfällen började bilden rulla och den enda möjlighet att stoppa detta var att bryta strömmen. Testaren anser att man inte behöver betala så mycket mer för att få en pålitlig och mer avancerad DVD.

Källa: Home Cinema Choice, oktober 2004
What HiFi Juni 2004
Digital Home september 2004

What HiFi

”I’ts fine value for money”

What HiFi testar 11 DVD-recorders och tycker att Yamada slår förväntningarna. Inställningarna är aningen omständliga men inte svåra. Testaren tycker att bilden är platt och tvådimensionell i jämförelsen med övriga spelare, men den är ändå stabil och tydlig. Bildkvaliteten bedöms som välbalanserad med naturliga färgtoner och kontrasten är bra. Inspelningen får godkänt och anses mycket bättre än VHS. Vinnare i testet blev Panasonic DMR – E85 men Yamada är väl värd pengarna.

Digital Home

“Cheap but not so cheerful ”

Digital Home testar fem DVD- spelare: Panasonic DMR-E85, Pioneer DVR-520, Sharp DV-HR300, Toshiba RD-XS32 och Yamada DV-R8000. För att vara en budgetversion tycker testaren att Yamadan erbjuder många funktioner som annars saknas i den här prisklassen. Designen bedöms som snygg men plastig. Displayen anses inte dålig men den överskuggas av ett bländande blåaktigt ljus. Fjärrkontrollen är inte heller bra och spelaren hade stora problem vid inspelning. Inte heller bildkvaliteten eller färgsättningen fick godkänt. Testaren rekommenderar att ta en titt på mer välkända och dyrare alternativ. Testvinnare blev Toshiba RD-XS32.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Yamada DV-R8000 är en stationär DVD-recorder som spelar in på DVD+R/RW. Stöd för uppspelning av DVD, DVD-R/RW, VCD, SVCD och CD-R/RW, MP3. Den har komponent- och kompositvideo kontakter, S-video och stereo/audio utgångar. Ingångar är komposit, S-video och stereo audio. Hårddisk saknas. Spelaren är 430x65x302 mm och väger 4,1 kg.

Modell: Yamada DV-R8000