Sök
Toshiba SD370

Toshiba SD370

Budgetspelare med hdmi

2007-10-24

En billig dvd med hdmi, som imponerar på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "Overall we're mightily impressed"
What hifi 5/8 "A fantastically affordable DVD"
Trusted reviews 8/10 "An excellent little player"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag nöjda med Toshiba SD370. Hdmi och prislappen tilltalar samtliga. Med tanke på priset är prestationen helt ok, men det finns vissa områden där svagheter lyser igenom. Att det saknas stöd för wma får minus, två testare anmärker också på att jpeg-visningen inte blir helt perfekt.

What video

"Overall we're mightily impressed"

What video uppskattar den tunna designen på SD370 och är nöjda med alla möjligheter den erbjuder, som till exempel hdmi, kompatibilitet med både analogt och digitalt ljud, divx och mp3. Med en 42 tums plasma-tv blir både ljud- och bildkvalitet mycket bra. Färgerna imponerar i jämförelse med många andra spelare i samma prisklass. Att wma-stöd saknas är synd. Jpeg-visning håller inte heller måttet.

Källa: What video (GB) nr 323

What hifi

"A fantastically affordable DVD"

What hifi anser att Toshiba SD370 erbjuder hög kvalitet till ett överkomligt pris. Det tunna utförandet gör den elegant och lätthanterlig, men fjärrkontrollen ger ett gammalmodigt intryck. Bildkvaliteten är mycket bra, detaljrikedom och färger är imponerande. En bra budgetversion.

Källa: What hifi (GB) augusti 2007

Trusted reviews

"An excellent little player"

Trusted reviews gillar den slimmade konstruktionen och tycker att hdmi är en klar höjdpunkt. Funktionen 100x sökhastighet gör att man slipper "antipirat"-reklamen och de olika zoommöjligheterna uppskattas. Det finns även många ljud- och bildvariationer vilket gör att man kan leka en hel del, vilket höjer en annars vanlig filmupplevelse. Man saknar möjligheten till 1080p och finner att jpeg-visningen blir grynig.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Toshiba SD370 är en stationär dvd-spelare som bland annat spelar upp dvd, dvd+-r/w, samt cd/cd-r/w. Bland filformaten som stöds märks svcd, vcd, hd jpeg och mp3. Bland utgångarna märks rgb-scart, s-video och hdmi. Ljudformat som kan hanteras är dolby digital, 3d virtual surround och dts. Stödda bildformat är 576p, 720p och 1080i. Den har progressiv scan (pal), en komponentutgång samt en koaxial ljudutgång. Måtten är 430x40x199 mm och vikten är cirka 1,5 kg.

Tillverkare: Toshiba