Sök
Toshiba SD-360

Toshiba SD-360

Medelbra prestanda utan överraskningar

2006-12-20

Testarna menar att Toshiba SD-360 presterar bra, men att det finns konkurrenter som ger mer för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 66/100 "Unübersichtliches Menü"
Home cinema choice 4/5 "Visuals are clean, detailed and pleasantly coloured"
Pocket lint 6/10 "Small and compact"
What hifi 5/5 "Very good picture"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelaren är föredömligt kompakt men kanske en aning plastigt byggd. En testare irriterar sig dessutom på att spelaren har en blå linje på fronten som lyser i mörkret. Inställningsmöjligheterna är inte särskilt avancerade och menysystemet är svåröversiktligt. Möjligheten att spela upp divx-formatet är riktigt bra, men om man inte är en storkonsument av detta format finns det andra spelare som är mer prisvärda. Bildkvaliteten är bäst när man använder sig av hdmi-anslutningen, gör man inte det så försvinner detaljrikedom.

Video

"Unübersichtliches Menü"

Video testar förutom Toshiba SD-360 även Onkyo DV-SP404, Sony DVP-NS76, Denon DVD-1730, Pioneer DV490, Grundig GDP3560 samt Philips DVP-5960. Testvinnare är Onkyo och Sony medan Toshiba hamnar på en femteplats. Spelaren är mycket kompakt. Användarvänligheten är inte så stor som önskat, exempelvis är menysystemet rörigt och svåröversiktligt. Dessutom är fjärrkontrollen liten och fullspäckad med knappar. Ljudkvaliteten imponerar inte, spelar man upp cd är resultatet platt och tråkigt medan filmer inte riktigt uppvisar den dynamik som man skulle kunna önska. De manuella inställningsmöjligheterna för bilden är mycket begränsade.

Källa: Video (DE) nr 10 2006

Home cinema choice

"Visuals are clean, detailed and pleasantly coloured"

Toshiba SD-360 framHome cinema choice jämför Toshiba SD-360 med Samsung DVD-HD860, en jämförelse där Samsung avgår med testsegern. Testaren saknar s-videoutgång vilket är en nackdel för den som använder sig av en äldre tv-apparat med begränsade anslutningsmöjligheter. Installationen går snabbt och förhållandevis enkelt. Jämfört med konkurrenten Samsung skiljer sig prestandan inte nämnvärt åt. Bildkvaliteten är bra, bilderna är rena, klara och fulla av detaljer. Dessutom är färgåtergivningen riktigt bra. Testaren menar att ljudet bör få godkänt av de flesta utom de mest kritiska musik- och ljudälskarna.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2006

Pocket lint

"Small and compact"

Pocket lint påpekar att vanlig dvd-uppspelning levererar en upplösning på maximalt 576 horisontella linjer men att SD-360 kan skala upp bilden till högre upplösningar. Spelarens design är okej, även om den framstår som lite plastig. På framsidan har spelaren en blå linje som irriterande nog lyser upp rummet när spelaren är på. Testaren funderar på att köpa en svart tuschpenna och täcka över eländet. Spelaren är kompatibel med divx vilket är riktigt bra, det gör att man inte är bunden till sin dator när man väl laddat ner en film eller två. Är man dock inte en storkonsument av divx-formatet är konkurrenten Samsung HD850 ett bättre val. Den är dyrare men erbjuder både bättre design och högre prestanda.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

What hifi

"Very good picture"

What hifi menar att spelaren är extremt prisvärd. När man använder sig av hdmi-anslutningen och har en skärm som är högst 37 tum stor så kan resultatet mäta sig med dyrare konkurrenter. Använder man sig av analoga videoutgångar så är resultatet inte riktigt lika bra. Bland annat är inte detaljrikedomen lika hög i riktigt ljusa eller mörka områden. Ljudet är relativt bra, men testaren påpekar att man knappast skall använda den som huvudsaklig cd-spelare. Detta gäller dock även för ett stort antal konkurrenter även i högre prisklasser. Testaren menar att spelaren bör tillfredsställa behoven hos de flesta användare utom dem som ställer riktigt höga krav.

Källa: What hifi (GB) december 2006

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: Toshiba SD-360 är en dvd-spelare som stöder 720p och 1080i uppskalning via hdmi. Uppskalning till 480p och 576p sker via komponent eller hdmi. Spelaren är bland annat kompatibel med dvd, cd, mp3, jpeg, divx, xvid, dvd+r/-r. Bland anslutningarna återfinns scart, komponent, hdmi och komposit. Dimensionerna är 431(b)x42(h)x198(d) mm och vikten är 1,5 kg.

Tillverkare: Toshiba