Sök
Toshiba RD-XS24

Toshiba RD-XS24

Ologisk men användbar

2006-05-24

Toshiba RD-XS24 är en spelare vars redigeringsmöjligheter är goda, men det krångliga menysystemet kräver en del arbete.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 68/100 ”Komplizierte Bedienung”
What video 4/5 “Absence of a RGB Scart input is inexcusable”
Home cinema choice 4/5 “Excellent disc authoring”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelarens menysystem är alldeles för omfattande och komplicerat, vilket gör det krångligt att använda. Dessutom ställer sig testarna frågande till varför spelaren saknar ingång för rgb-scart. Dock erbjuder spelaren en stabil och bra inspelningskvalitet samtidigt som redigeringsmöjligheterna är goda. Longplay-läget tillåter strax över fyra timmars inspelning vilket är en positiv överraskning. Testarna är också positiva till att spelaren är kompatibel med ett stort antal diskformat.

Audiovision

”Komplizierte Bedienung”

Audiovision testar förutom Toshiba RD-XS24 även Chili DVR-9200HX, Hitachi DV-DS251E, JVC DR-DX5SE, Phocus DVHD 160-4, Pioneer DVR-930H samt Sony RDR-HX717. Testvinnare är Pioneer DVR-930H medan Toshiba RD-XS24 hamnar på en sjätte plats. Testaren menar att spelaren erbjuder mycket bra redigeringsfunktioner, men användningen är för komplicerad. Menyerna är alldeles för omfattande och gör att det är svårt att hitta bestämda funktioner. Dessutom har fjärrkontrollen för många knappar för menynavigering vilket komplicerar saken ytterligare. Anslutningsmöjligheterna är snåla och strömförbrukningen i standby-läge är relativt hög. Därutöver har spelaren problem med kopieringsskyddade cd-skivor. Vid inspelning presterar spelaren riktigt bra inspelningskvalitet med bra färgåtergivning och bra skärpa.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2006

What video

“Absence of a RGB Scart input is inexcusable”

Toshiba RD-XS24 framWhat video påpekar att upp till 284 timmars inspelning ryms på hårddisken, vilket är bra. Installationen går snabbt och enkelt men en nackdel är att menysystemet är ganska klumpigt att handskas med. Flera nyttiga funktioner finns, som närvaron av en pc-inspirerad "papperskorg" där raderade inspelningar hamnar. Dessa försvinner helt först när "papperskorgen" töms, något som minskar risken för att av misstag radera inspelningar. Redigeringsmöjligheterna är mycket bra, man kan bland annat lägga in kapitel och titelmenyer utan större bekymmer. Testaren är positivt överraskad över att lp-läget tillåter strax över fyra timmars inspelning. En stor nackdel är dock att scart-in med rgb saknas, en anslutning som varje spelare med självrespekt bör tillhandahålla.

Källa: What video (GB) maj 2006

Home cinema choice

“Excellent disc authoring”

Home cinema choice testar förutom Toshiba RD-XS24 även LG RH199H, Pioneer DVR-530H, JVC DR-MH300, Sanyo DVR-H200 samt Thomson DTH8550. Testvinnare är LG RH199H medan Toshiba RD-XS24 hamnar på en fjärde plats. Spelaren är kompatibel med de flesta diskformat man kan tänka sig, vilket är bra. Testaren saknar en hdmi-utgång samt i-link- och rgb via scartingången. Redigeringsmöjligheterna är riktigt goda, och det är enkelt att anpassa materialet genom ett intuitivt och enkelt menysystem. Inspelningsmaterialet håller utmärkt kvalitet men eftersom man inte har tillgång till rgb- och dv-ingångar så gör det att man inte riktigt kan utnyttja dess kapacitet. Det ryms mycket inspelat material i lp-läge, dock uppstår då en del brus vid inspelningen.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 129 2006

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Toshiba RD-XS24 är en dvd-inspelare med 160 gigabyte hårddisk som rymmer upp till 284 timmar inspelat material. Den är bland annat kompatibel med formaten divx, mp3, jpeg. Inspelningsbara format omfattar dvd-r, dvd-rw samt dvd-ram. Anslutningarna utgörs av såväl kompositvideo, scart ut (med rgb) samt komponentutgång med progressiv skanning. Dimensionerna är 430(b)x69(h)x316(d) mm och vikten är 4,3 kg.