Sök
Toshiba HD-EP35

Toshiba HD-EP35

Utmärkt spelare till utmärkt pris

2008-01-14

Hd-dvd-spelaren Toshiba HD-EP35 kan skicka dolby truehd och dts-hd i okomprimerad form. Detta tillsammans med utmärkta bildegenskaper och en bra prisbild ger toppbetyg från alla testare.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "The best budget player we've seen yet"
Hjemmekino 5/6 "Bildkvaliteten er hentet fra øverste hylle"
What video 5/5 "Our wholehearted recommendation"
Bild & ljud hemma 5/6 "En mästare med hd-material"

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av bildegenskaperna hos Toshiba HD-EP35 och flertalet skriver att det är den, bildmässigt, bästa spelaren oavsett hd-format. Att spelaren dessutom kan skicka ut okomprimerat högupplöst ljud gör saken ännu bättre. Men även när den inbyggda avkodaren används för att skicka ut ljudet till en receiver utan stöd för de nya formaten så blir resultatet enligt testarna imponerande. Att spelaren inte får full pott av alla testarna har inte med prestation att göra utan snarare saker som byggkvalitet, laddningstider och fjärrkontrollen.

What hifi

"The best budget player we've seen yet"

What hifi anser att HD-EP35 verkligen kan leverera allt det goda som finns i hd-formatet. Bilden som återges är djup, ren och med bra svärta. Färgpaletten hos spelaren har dessutom ett mycket brett omfång. Återgivning från gamla, hederliga dvd-skivor hanteras med bravur ända upp i 1080p. Att HD-EP35 också kan koda av hd-ljud innebär att ljudupplevelsen från spelaren matchar den från bilden. Att produkten också kan skicka ut hd-ljud i okomprimerad bitstream-form innebär ytterligare en förbättring av ett redan bra ljud, förutsatt att man har en kompatibel receiver.

Källa: What hifi (GB) december 2007

Hjemmekino

"Bildkvaliteten er hentet fra øverste hylle"

Det finns egentligen inget som talar emot Toshiba HD-EP35, skriver norska Hjemmekino. Att enheten ändå inte får toppbetyget uppges bero på är att höljet inte är tillräckligt påkostat samt en fjärrkontroll kunde varit bättre. Fär bild- och ljudegenskaper anses spelaren göra allt rätt. Videokvaliteten uppges vara rent av strålande och med stöd för alla ljudformat och möjligheten till okomprimerad strömmning av hd-ljud fås en ljudupplevelse av samma kaliber, skriver testaren. Med vanliga dvd-skivor gör produkten ett utmärkt jobb, men det gäller att ställa om videoutsignalen. Testaren upptäcker nämigen att det hackar rejält om signalen är ställd på 1080/24p.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2007

What video

"Our wholehearted recommendation"

Den bästa bilden hittills från en hd-dvd spelare, skriver What video om Toshiba HD-EP35. Färger återges rent och skarpt med naturliga hudtoner och en detaljrikedom utav toppklass. Med 1080/24p blir dessutom bilden följsam utan påtagligt jidder. Uppskalning av dvd-skivor ger ett imponerande resultat, även om det inte är utav samma klass som hos de bästa dedikerade dvd-spelarna. När spelaren tillåts koda av ljudet blir resultatet mycket bra. Men upplevelsen fördjupas bäst genom att skicka ut ljudströmmen okomprimerat till en receiver, skriver testaren. Då Toshiba HP-EP35 är den första hd-dvd med stöd för alla bild- och ljudformat samtidigt som priset är väldigt milt, resulterar detta i en helhjärtad rekommendation från What video.

Källa: What video (GB) nr 328

Bild & ljud hemma

"En mästare med hd-material"

HD-EP35 bedöms vara trög i starten och tar god tid på sig att snurra igång inmatade skivor, skriver Bild & ljud hemma. Den har en bristfällig inställningsmeny och en fjärrkontroll som är svår att överskåda. Men kan man leva med dessa små skavanker så är det en hd-spelare som levererar där det räknas. Bildegenskaperna anses vara utav toppklass med en bild som är väldetaljerad, har distinkt och nyanserad svärta och en utmärkt skärpa. Intrycket med dvd-skivor är lika imponerade, enligt Bild & ljud hemma.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Toshiba HD-EP35 är en stationär hd-dvd spelare som kan återge hd-dvd, dvd-video samt dvd+-r/w. Ljudmässigt stöds bland annat dolby truehd och dts-hd med 7.1 digital bitstream output. Utgångsformat för hd-dvd 720p, 1080i samt 1080p i 60Hz och 24 Hz. Dvd-video kan skalas upp till 1080p. Bland funktionerna märks cec-funktionalitet, deep colour och nätverksanslutning. Anslutningar omfattar hdmi (1.3), komponentvideo, kompositvideo, s-video, digital optisk ljudutgång samt analog 5.1-ljudutgång. Måtten är 430x59,5x320 mm och vikten är 3,3 kg.

Tillverkare: Toshiba