Sök
Sony RDR-HXD995

Sony RDR-HXD995

Funktionspackad dvd-inspelare

2009-04-06

Sonys RDR-HXD995 är fullmatad med olika inspelningsfunktioner och imponerar stort på samtliga testare. Modellen som även stoltserar med en formidabel bild och ljudkvalité får högsta betyg i nästintill alla tester.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "One of the most feature-packed recorders on the market"
Cnet 7,5/10 "Overall a good machine, but it has some problems"
What hifi 5/5 "Smooth interface; good disc compatibility and functionality"
Home cinema choice 5/5 "Recordings are as good as the source allows"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Sony RDR-HXD995 är en kapabel dvd-inspelare som är fullpackad med fenomenala inspelningsfunktioner. Spelarens design framställs som attraktiv och menyn och fjärrkontrollen som lättanvänd. Testarna beskriver bildkvalitén som överlag mycket god, med ljusa, naturliga och detaljrika färger. Det påpekas också att kvalitén på det inspelade materialet blir lika bra som på den ursprungliga källan och att även dvd-filmer spelas upp med superb kvalitet. På minussidan hamnar att den digitala tv-mottagningen inte är optimal i alla lägen.

What video

"One of the most feature-packed recorders on the market"

What video skriver att Sony RDR-HXD995 är billig i jämförelse med liknande modeller och att den innehåller fler funktioner. Testaren är lyrisk över alla olika inspelningsfunktionerna och antalet filformat som stöds. Fjärrkontrollen och menyer beskrivs som mycket smida och användarvändliga. Det är positivt och unikt att man kan redigera och kopiera befintliga program på hårdisken samtidigt som nytt material spelas in, menar testaren. Inspelningskvalitén är mycket god i alla lägen, med klara och väldetaljerade bilder. Modellen får främst kritik för att den inte klarar av divx via usb samt att det saknas automatisk namngivning på cd-spår. What video menar att det finns andra modeller i samma priskategori med en större hårddisk, men en god ljud- och bildkvalitet, utmärkta anslutningsalternativ och en mängd anpassningsbara funktioner gör Sonys modell till ett bra val.

Källa: What video (GB) issue 334

Cnet

"Overall a good machine, but it has some problems"

Cnet är tillfreds med spelarens design. Den anses vara attraktiv och menyerna är användarvänliga. Modellen hyllas för sina funktioner men testaren önskar att spelaren hade dubbla digitala tv-mottagare. Testaren är också missnöjd med att en hdmi-kabel inte ingår samt att mottagaren ibland har problem med att få signal. Bildkvalitén beskrivs som utmärkt med ljusa och naturliga färger och maffiga detaljer. Prisnivån är godkänd.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

What hifi

"Smooth interface; good disc compatibility and functionality"

What hifi imponeras av gränssnittet som är lättanvänt och enkelt att sätta sig in i. Digital tv-bilden bedöms som superb då bilderna är klara och stabila med skarpa kanter runt objekten. Färgerna är livliga och naturliga med djup svärta som smälter ut på ett bedårande sätt. De tre bästa inspelningsformaten fungerar alldeles förträffligt och återger ingen märkbar försämring på ljudet och bilden. Även uppspelningen av dvd-filmer är mycket imponerande och med hjälp av uppskalningen på 1080p blir bilden klar och naturlig, med god kontrast, ljusa färger och solid svärta. Även ljudet bedöms som mycket tillfredställande. Produkten anses vara helt perfekt och några direkta nackdelar listats inte av testaren.

Källa: whathifi.com (GB)

Home cinema choice

"Recordings are as good as the source allows"

Testaren överväldigas stort av modellens funktioner och prestanda. I fråga om inspelningsflexibilitet så hittar men inte en bättre dvd-inspelare, menar Home cinema choice. Inställningar och menyer beskrivs som lättanvända och bilden bedöms vara textrik med naturliga färger. Även den här testaren menar att inspelningskvalitén blir lika god som på inspelningskällan. Testexemplaret led av att mottagningen på digital-tv periodvis var sämre än förväntat. Testaren har även utfört ett jämförande test med fyra andra dvd-inspelare (Panasonic DMR-EX88, LG RTH399H, Toshiba RD88DT, Samsung DVD-SH875M) inom samma priskategori. Sonys RDR-HXD995 utses till testvinnare.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2009

Cirkapris: 6400 kronor

Produktfakta:

Sony RDR-HXD995
Formatstöd, urval: dvd, vcd, svcd, jpeg, mp3, divx
D/a-omvandlare: 108 MHz/10-bit
Anslutningar, urval: Hdmi, komponent, 2xscart, s-video, komposit, usb, dv
Övrigt: 250 gigabyte hårddisk, dvb-t
Mått: 430x76,5x288 mm
Vikt: 4,7 kg

Tillverkare: Sony