Sök
Sony RDR-HX510

Sony RDR-HX510

Fenomenala bildegenskaper

2006-01-12

Dvd-inspelare med 80 GB hårddisk. Bildegenskaper utöver det vanliga, snygg design och enkel hantering. Testarna är mestadels mycket imponerade.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & Widescreen TV 5/5 “Near-perfect recordings”
What Hifi 5/5 “Everything we want in a DVD recorder”
T3 5/5 “Recording is a piece of cake”
Bild & Ljud Hemma 9/10 “Lysande inspelningar”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras alla av prestationen hos Sony RDR-HX510 och menar att både in- och uppspelningar håller mycket hög kvalitet för prisklassen. Funktionerna anses vara många och fungerar oftast väldigt bra. Vissa invändningar mot inspelningar i bredbildsformat kommer fram från en testare medan en annan ogillar att redigeringar inte går att göra direkt på hårddisken. Dessutom så hade flertalet gärna sett att dvd-ram stöddes och att i.Link hade funnits. Men då den stöder fyra andra skivformat och då inte alla äger en miniDV-kamera upplevs inte dessa två minus som essentiella. Produkten upplevs rakt igenom som väldigt enkel att använda och designen får inget annat än positivt bemärkelser. Testarnas slutsatser blir också väldigt likartade, de menar alla att man får väldigt mycket kvalitet för väldigt lite pengar.

What Video & Widescreen TV

“Near-perfect recordings”

What Video menar att även om 80 GB hårddisk kan verka lite snålt så är det tillräckligt för att använda till Timeshifting och då man dessutom kan skriva till flera olika typer dvd-skivor så kommer man inte att sakna de extra gigabytes som andra produkter har. Den lilla lagringsmängden innebär också att priset hålls nere. Testaren upplever produkten som väldigt lättanvänd och menar att de funktioner som finns inlagda är viktiga och fungerar mycket bra. Inspelningar blir väldigt trogna originalet med högsta kvalitetsinställningen och även när man går ner något steg tack vare god signalbehandling. Bilden är generellt väldigt ren och ljusstark med mycket god färgåtergivning. Som spelare för köpta skivor imponerar också bildkvaliteten. Produkten har vissa begränsningar vad det gäller redigering och det faktum att lagring av inspelningar i bredbildsformat inte fungerar perfekt med dvd+r och dvd+rw. Det är dock en mycket prisvärd produkt sett till kvalitet och övriga funktioner.

Källa: What Video & Widescreen TV, augusti 2005

What Hifi

“Everything we want in a DVD recorder”

Sony RDR-HX510 sidanWhat Hifi skriver att det som får Sony RDR-HX510 att stå ut sin prisklass är att den klarar av att skriva till dual layer-skivor. Man menar att det är en väldigt snygg och enkelskött spelare, vars användande underlättas av en utmärkt fjärrkontroll och logiska menyer. Det går lekande lätt att organisera klipp eller att dubba inspelningar. Prestationsmässigt imponeras man av både in- och uppspelning. Testaren skriver att i högsta kvalitetsläget så blir inspelningar nästintill oskiljaktiga från originalet. Även när man går ner några snäpp i kvalitet så anses kvaliteten vara mycket hög. Uppspelning är så pass bra att RDR-HX510 lätt kan ta över rollen som huvudspelare i hemmet med den goda detaljen, definitionen och naturligheten som återges i bilden. Det What Hifi invänder mot är att produkten inte stöder dvd-ram, men i övrigt är man mer än nöjd och tror detta är en produkt som kommer att bli väldigt svårslagen.

Källa: What Hifi, september 2005

T3

“Recording is a piece of cake”

T3 tycker att det enda som fattas hos produkten är i.Link, även om man skriver att dessa endast påverkar dem som äger en dv-kamera. I övrigt är allt frid och fröjd för testaren som upplever att Sony RDR-HX510 har allt man kan önska sig i form av funktioner. Den är dessutom väldigt lättskött och går snabbt att komma igång med. Prestationen får toppbetyg och man menar att om man bara har en vanlig tv så ska man inte använda det högsta kvalitetsläget eftersom den kvaliteten är långt över vad en vanlig tv klarar av att återge.

Källa: T3, oktober 2005

Bild & Ljud Hemma

“Lysande inspelningar”

Bild & Ljud Hemma håller med om att produkten är väldigt enkel att sköta och att funktionerna är nyttiga och oftast fungerar väldigt bra. Man saknar både i.Link och stöd för dvd-ram. Men att spelaren bara har 80 GB hårddisk är inte ett problem, då det går enkelt att lagra ner det man vill på skiva. Testaren önskar att det hade varit något enklare att redigera material på hårddisken innan det bränns över till dvd. Inspelningar i högsta kvalitet är mycket bra. Ibland kan inspelningar till och med verka bättre än originalet tack vare de inbyggda bildförbättringskretsarna. Det går endast att skilja på originalet och kopian om man går väldigt nära skärmen. Som avspelare anses produkten vara mycket bra för prisklassen, bilden blir skarp med välnyanserade färger och god svärta. Produkten anses vara gjord för att kopplas till en tv, eventuellt tillsammans med en hemmabioanläggning av medelklass. Däremot ska den inte användas som den huvudsakliga cd-spelaren, då klangkaraktären är ganska kall och stereoperspektivet inte är mycket att skryta över. För att vara en produkt i prisklassen runt 5000 kronor så menar testaren att Sony RDR-HX510 gör en fenomenal insats.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 12 2005

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Sony RDR-HX510 är en stationär dvd-brännare med hårddisk på 80 GB och stöd för att bland annat pausa direktsänd tv. Optiska lagringsmedier som stöds omfattar dvd+-r/w samt dvd+r dual layer (8,5 GB per skiva). Den kan dessutom spela upp vcd, svcd, cd, cd-r, cd-rw, mp3 och jpeg. Bland funktionerna märks spellistebaserad redigering, automatisk kapitelindelning, progressiv scan för pal/ntsc, snabbkopiering till skiva och hq+ hdd, ett inspelningsläge som arbetar med 15 megabyte per sekund. Anslutningar finns för antennkabel, rgb-scart, s-video, kompositvideo, stereoljud, komponentvideoutgång samt optisk och koaxial digital ljudutgång. RDR-HX510 har dimensionerna 430(b)x65(h)x328(d) mm och väger 4,8 kg.