Sök
Sony DVP-NS9100ES

Sony DVP-NS9100ES

Total bild- och ljudkontroll

2006-04-11

En dvd-spelare med total kontroll över bildens parametrar som även fungerar utmärkt som cd- och sacd-spelare.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 9,5/10 “En dvd-spelare i toppklassen”
Home cinema choice 4/5 “Will blow you away”
What home cinema 88/100 “Does its job oh so well”
Audiovision 84/100 “Eine schier geniale Wiedergabe”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att med dvd-filmer via hdmi så bjuder produkten på en återgivning som är fantastiskt bra. Bildens parametrar är alla i topp oavsett om man nyttjar standardupplösningen eller låter spelaren skala upp bilden till 720p/1080i. Även med de andra anslutningarna så blir det en väldigt trevlig upplevelse. Det anses vara en mycket kapabel musikspelare som hanterar både cd och sacd utmärkt. En nackdel är att i.link-anslutningarna inte är helt kompatibla vilket skulle betyda analog anslutning för sacd. Något som anses vara omständligt och onödigt då ljudet görs om till digitala signaler igen i moderna förstärkare. Att spelaren inte hanterar dvd-audio är något som testarna har förståelse för då Sony inte var med tog fram formatet. Utseendemässigt anses det vara en väldigt elegant produkt som levererar en känsla av elegans och byggkvalitet. Den anses dessutom enkelanvänd och har ett trevligt och logiskt menysystem, men spelaren svarar ibland lite väl långsamt.

Bild & ljud hemma

“En dvd-spelare i toppklassen”

Bild & ljud hemma beskriver DVP-NS9100ES som en lättarbetad dvd-spelare som tyvärr är lite slö, både på att byta spår som att läsa in en skiva. Att enheten klarar av att skicka sacd-signalen utan analog anslutning har resulterat i att just den analoga ljuddelen har nedprioriterats något. Men det är inget att egentligen bry sig om då en digital anslutning till förstärkaren är att föredra. Bilden via hdmi är utan minsta antydning till störning och nästan lika bra över komponentkabel. Med prissättningen som råder på enheten så ska man inte heller förvänta sig mindre, kommenterar testaren. Speciellt med tanke på hur duktiga dagens budgetspelare har blivit.

Källa: Bild & ljud hemma (SE), mars 2006

Home cinema choice

“Will blow you away”

Home cinema choice skriver att anslutningsmöjligheterna är väldigt bra och konstaterar att avsaknaden av stöd för dvd-audio inte är något att förvånas över. Testaren menar att NS9100ES ger den bästa bilden hittills från tillverkaren. Färgerna beskrivs som fenomenalt rika, svärtan otroligt bra med väldigt rena detaljer. Musik i form av sacd är något som produkten också hanterar med bravur. Klarar man sig med det faktum att enheten inte klarar av att återge dvd-audio så har man en dvd-spelare som verkligen tänjer på gränserna för utmärkt återgivning. 

Källa: Home cinema choice (GB), april 2006

What home cinema

“Does its job oh so well”

Sony DVP-NS9100ES fjärrkontrollEn utmärkt musikspelare och en än bättre videospelare, så upplever What home cinema produkten. Med digital ljudanslutning skickar enheten signalen utan minsta påverkan och hur bra det låter i slutändan beror främst på hur kapabel den inkopplade receivern är. Den analoga kopplingen är lite sämre och levererar ett bryskare ljud som saknar värme. Men det är ändå fortfarande väldigt bra. Med video blir bilden så gott som perfekt. Testaren skriver att återgivningen av detaljer och färger tillsammans med frånvaron av artefakter och brus ger en bild som känns väldigt levande och nästan tredimensionell. Videouppskalningen till 720p och 1080i fungerar dessutom väldigt bra och dvd-spelaren drar därför full nytta av upplösningen hos dagens skärmar.

Källa: What home cinema (GB), mars 2006

Audiovision

“Eine schier geniale Wiedergabe”

DVP-NS9100ES är enligt Audiovision en väldigt lättskött dvd-spelare vars menyer är logiska, samtidigt som de är estetiskt tilltalande. Men det är en något slösvarande enhet som tar sig tid för att läsa in skivor eller för att byta spår. Kopplas den in med hdmi så blomstrar bilden ut fullständigt och det finns inget annat än positivt att säga. Även med övriga anslutningar så blir bilden väldigt bra, det enda som testaren anmärker på är att färgupplösningen inte är perfekt med komponentanslutningen. Uppkonverteringen av videokällor sköts med bravur och resulterar i flimmerfria bilder. Sacd återges helt enkelt, men att i.link anslutningen endast garanteras vara kompatibel med ett fåtal Sony-receivrar, innebär att konsumenter måste försäkra sig om att deras produkter hemma fungerar tillsammans med dvd-spelaren. Visserligen fungerar det med analog anslutning, men det finns en liten skillnad i återgivningen till i.links fördel.

Källa: Audiovision (DE), nr 12 2005

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NS9100ES är en stationär dvd-spelare som även hanterar dvd+-r/rw, cd-r och cd-rw. Stöd finns för sacd, dessutom så återges mp3 och jpeg från cd. Spelaren har bland annat åtta d/a-omvandlare och stöd 5.1-kanalig ljudutgång. Spelaren är utrustad med två stycken i.link, hdmi, digital optisk och koaxial utgång samt komponentutgång. Produkten hanterar dolby digital och dts. Linjedubblare och uppkonvertering av video till 720p och 1080i. Effektförbrukningen i påslaget läge är angivet till 32 watt. Dimensionerna är 430(b)x125(h)x390(d) mm och vikten är 10,5 kg.

Modell: Sony DVP-NS9100ES