Sök
Sony DVP-NC600

Sony DVP-NC600

Multidisc-spelare utan surr

2002-01-24

Sony DVP-NC600 är en DVD-växlare med plats för fem skivor, som får mycket goda vitsord för den höga bildkvaliteten och för att den genomgående presterar väl, med ett par undantag.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 "A heart of gold"
Home Entertainment 4/5 "A decent enough player"
Essential Home Cinema 4/5 "It's a top class performer"

Vad tycker testarna?

Spelaren får överlag goda vitsord. Samtliga upplever den som något stor, vilket kan ställa till problem när man ska klämma in den på avsedd plats. Växlaren anses välbyggd och enkel att konfigurera. Fjärrkontrollen är inte perfekt men funktionellt bra. Bilden är inte heller perfekt och speciellt nattscener kan upplevas som något platta. I övrigt presterar den scener med levande och naturliga färger utan blödning. Speciellt dess förmåga att återge animerade filmer får gott betyg av en testare. En prisvärd växlare.

Home Cinema Choice

"A heart of gold"

Home Cinema Choice reagerar på växlarens storlek och konstaterar att det kan bli svårt att pressa in den bland befintlig hemmabio-utrustning. Detta kommer av att man valt att placera skivfacken i en roterande släde som är cirkelformad, vilket gör det svårt att krympa spelarens yttermått. När det gäller utgångar så är dessa i sparsammaste laget och endast de mest essentiella finns att finna. Funktionen för att korrigera dåliga MPEG-block, BNR, fungerar mycket bra och imponerar starkt på testaren. Utan BNR inkopplad är bilden fortfarande så bra den kan bli för det här priset. Färgerna är naturliga och blöder inte. Ljudmässigt tillfredställer den och surrar inte som många multidisc-spelare brukar göra. Allt som allt en inte alltför vacker spelare som presterar mycket bra i förhållande till priset.

Källa:

Home Cinema Choice, Dec 2001
Home Entertainment, Nov 2001
Essential Home Cinema, nr 7 2001

Home Entertainment

"A decent enough player"

Home Entertainment noterar att Sony DVP-NC600 är sparsamt utrustad och att den är väldigt djup vilket kan göra det svårt att placera den. När testaren byter mellan skivfacken påverkas varken ljud eller bild och för övrigt låter och ser DVP-NC600 lika bra ut som övriga modeller från Sony i denna prisklass. Ljusa scener, till exempel under dagtid med stark sol, fungerar bra med varma färger och hög detaljrikedom, medan nattscener ser något platta ut. Animerade filmer gör sig väldigt bra i spelaren. När det gäller ljud så presterar den OK men inte så mycket mer. En bra multidisc-spelare som inte bjuder på speciellt många överraskningar, avslutar testaren.

Essential Home Cinema

"It's a top class performer"

Essential Home Cinemamenar att växlaren är solitt byggd men när man trycker ut skivsläden så känns denna något svajig tills man lagt i några skivor. Shuffle-funktionen är inte mycket att hurra för, då den endast hoppar mellan menyerna på filmerna. Det går inte att hoppa mellan olika scener från olika filmer och Scan-funktionen är också begränsad med två hastigheter. Testarens slutsats är att en multidisc-spelare inte är speciellt mycket att ha om dessa två funktioner är så pass begränsade som i detta fallet. När det är sagt så konstaterar testaren att bildkvaliteten är superb med en klarhet och färgkvalitet som vida överstiger det förväntade. Ljudet är välbalanserat och där finns inget att klaga på. Även fjärrkontrollen är väldesignad.

Cirkapris: 4700 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NC600 är en DVD-växlare med plats för fem skivor. Den kan spela upp DVD, CD, CD-R och VCD. DVP-NC600 har även BNR (Block Noise Reduction) för att korrigera dåligt komprimerade MPEG-block och kan spela upp NTSC-filmer såväl som PAL, men kan inte konvertera NTSC till PAL. Övriga funktioner är multi-speed replay, 3D sound, en fjärrkontroll som även klarar av andra tillverkares utrustning, 1x SCART, S-Video, kompositvideo, koaxial (phono) och optisk (TOSlink). Det finns även barnlås, tre hastigheter för bildsökning, två hastigheter för slowmotion, repetera och en shuffle-funktion men inga inbyggda ljudavkodare. Enheten väger 5,4 kg och mäter 430x108x411 mm.

Modell: Sony DVP-NC600