Sök
Sony DVP-F41MS

Sony DVP-F41MS

Läser mer

2003-02-17

Vad sägs om att koppla in digitalkamerans minne till DVD:n för att visa bilder på TV:n. Det och lite annat kan du göra med denna Sony-spelare som tyvärr inte bjuder på någon RGB Scart.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 72/100 "Sehr gutes Bild"
What Video & TV 4/5 "Very good DVD performance"
Home Cinema Choice 4/5 "A fine DVD player"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att bildkvaliteten hos DVP-F41MS är hög. En av testarna delar ut högsta betyg och ingen har egentligen något att klaga på inom detta område. Ljudmässigt anses spelaren också ligga rätt bra till, det finns modeller som är strået vassare men inga brister verkar finnas direkt. Testarna är däremot oense om fjärkontrollen och OSD menyerna. En tycker att fjärrkontrollen är dålig men OSD menyerna enastående, en annan tycker tvärtom. Möjligheten att läsa memorysticks är användbart för folk som har en kompatibel kamera. Men för detta ändamål anses spelaren fungera bra. Sammantaget är testarna nöjda.

Video

"Sehr gutes Bild"

Tyska Video menar att möjligheten att läsa memorysticks kommer att glädja de som redan äger en sonykamera. Designmässigt uppskattar testaren både utseende och placeringsalternativen. På utrustningssidan saknar testaren RGB SCART och koaxial digitalutgång. DVP-F41MS har en klar fördel i att den tar så många format. Användarvänligheten får blandade betyg, OSD-menyn bedöms som mycket bra med smidiga snabbinställningar. Fjärrkontrollen är lite väl klumpig och inte särskilt praktisk. Bildkvaliteten får höga betyg av testdatorn som analyser bilderna och av testaren som genomför ett mer traditionellt bildtest. Kvaliteten i bilderna kan jämföras med dyra referensmodeller. Ljudet anses inte ligga lika bra till även om det inte är dåligt finns modeller som sköter den biten bättre. Allt som allt en bra spelare med mycket bra bild och halvbra ljud.

Källa: Video, Nr 7 2002
What Video & TV, Okt. 2002
Home Cinema Choice, Sept. 2002

What Video & TV

"Very good DVD performance"

What Video & TV saknar också SCART men i övrigt saknas inget. Fjärrkontrollen anses vara bra med stora knappar men OSD:n känns föråldrad. Bildkvaliteten är hög och visserligen innebär avsaknaden av RGB att den inte blir i toppklass men det sker utan MPEG artefakter. Ljudet får bra betyg och går inte att klaga på. MP3 uppspelningen fungerar bra då ljudet är svårt att skilja från vanlig audio cd. En sak testaren anmärker på är memorystickens funktionalitet. JPEG bilder fungerar utmärkt att visa på TV:n men det är inte lika smidigt när det gäller musik. Man måste först spela in musiken i ATRAC3 och dessutom behövs en speciell mjukvara för att överföra musiken till minnet. Testaren menar därför att minnet knappast kommer användas till något annat än att visa bilder då det blir för mycket krångel med musiken. Men på det stora hela är testaren mer än nöjd med DVP-F51MS som får bra betyg för bild, ljud och fjärrkontroll.

Home Cinema Choice

"A fine DVD player"

Home Cinema Choice tror att memorystick funktionerna i första hand kommer att användas av folk som redan har en Sony digitalkamera. Testaren menar att det i alla fall fungerar smidigt att visa bilderna på TV:n. Designmässigt konstateras att DVP-F41MS är identisk med DVP-F21 och framförallt möjligheten att ställa spelaren på högkant uppskattas. Bildmässigt menar testaren att DVP-F41MS ligger bra till med fina svarta toner och total avsaknad av MPEG artefakter. Prismässigt anmärker testaren på att möjligheten med minneskort kostar en del extra men i övrigt anses DVP-F41MS vara en bra och prisvärd spelare.

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Sony DVP-F41MS är en DVD-spelare som utöver DVD-RW och +RW, MP3, JPEG etc. även läser memorysticks av märket Magic Gate som används i Sonys digitalkameror. Minnet kan också användas för att lagra musik i ATRAC3. Dolby Digital eller DTS är förberett. Finesser inkluderar snabbinställningar, personliga inställningar, Block Noise Reduction, Surround, slow motion. Spelaren kan ställas horisontellt, vertikalt eller väggmonteras. Kontakter är S-Video, kompositvideo, analog stereo och optisk digital ljudutgång. Måtten är 252x60x183 mm.

Modell: Sony DVP-F41MS