Sök
Sony BDP-S550

Sony BDP-S550

Lättanvänd blålaser

2008-11-10

Sony BDP-S550 är en blu ray-spelare som får beröm för enkelheten, designen och återgivningen av bild och ljud, men det saknas stöd för uppspelning av mp3 och divx.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 88/100 "Sehr Schick"
Video 87/100 "DVDs zeichnete der Sony sehr brilliant"
What hifi 5/5 "Amongst the best in its class"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag förtjusta i den eleganta utsidan hos BDP-S550, men även insidan uppskattas. Spelaren är otroligt användarvänlig, med bra menyer som man lätt navigerar sig igenom och det finns många inställningsmöjligheter för bilden. Den största nackdelen med BDP-S550 är att formatstödet kunde ha varit bredare. Både återgivningen av blu ray och dvd imponerar.

Audiovision

"Sehr Schick"

Audiovision är förtjust i den vackra utsidan på Sonys spelare, men insidan är minst lika intressant. En bra funktion är definitivt snabbstartsfunktionen, den ser till att spelaren inte står och förbrukar ström i standby-läge. Menyerna är lättnavigerade och man kan justera bilden efter behag. Den analoga 7.1-utgången uppskattas. Testaren saknar stöd för vissa ljudformat såsom mp3 och menar också att vanlig återgivning av dvd kunde varit vassare.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2008

Video

"DVDs zeichnete der Sony sehr brilliant"

Video gillar användarvänligheten då spelaren har bra menystruktur, men formatstödet kunde varit bättre. Testaren saknar till exempel stöd för uppspelning av divx och mp3. Att bd live-stöd finns är dock positivt. Ljudmässigt klingar sångljud ganska nasalt i vissa lägen, men musik återges kraftfullt. Filmljudet är utmärkt och varken bilden från blu ray eller från uppskalning av dvd ger upphov till några klagomål.

Källa: Video (DE) nr 11 2008

What hifi

"Amongst the best in its class"

What hifi anser att S550 är en stabil spelare med elegant svart yttre. Testaren anser att BDP-S550 har bättre anslutningsmöjligheter än föregångaren och ger plus för att den kodar av dts-hd master audio. Spelaren är slående lätt att använda, menysystemet är både snyggt utformat och pedagogiskt upplagt. Vid uppskalning av vanlig dvd visar spelaren en annan styrka, bilderna beskrivs som solida och detaljrika. Kvaliteten vid blu ray-uppspelning är givetvis snäppet bättre och både ljud och bild upplevs ha riktig vitalitet. Sammanfattat anses BDP-S550 vara en apparat som man kan känna stolthet av att äga.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Sony BDP-S550 är en blu ray-spelare med dvd-regionskod 2. Bland skivformaten som stöds märks bd-rom med bd-live profil 2.0, bd-r/re, 8 cm avc-hd, dvd, ljud-cd, dvd+-r/w och cd-r/w. Spelaren stöder 24p-uppspelning och har dvd-uppskalning till 1080p. D/a-omvandlaren för video är 12 bitar/148,5 MHz. Ljudmässigt stöds dolby truehd, dts-hd master audio och det finns även en 8-kanals pcm bitstream-utgång. D/a-omvandlaren för ljud är 192 kHz/24 bit. Måtten är 430x70x220mm och vikten är 3,3 kg.

Tillverkare: Sony