Sök
Sony BDP-S5000ES

Sony BDP-S5000ES

Hög standard

2009-01-21

Sony BDP-S5000ES är en tung och dyr spelare som levererar utmärkt bild- och ljudresultat med blu-ray oavsett anslutning. Dvd-bilden kunde dock ha varit bättre.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 91/100 "Blu-ray ist praktisch perfekt"
Video 95/100 "Keine Kompromisse"
Hjemmekino 5/6 "Gjør en god jobb over hele registret"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av prestationen med blu-ray hos Sony BDP-S5000ES och menar att det är en spelare som levererar perfekta bildresultat. Detsamma gäller dock inte dvd där två testare menar att det förekommer smärre problem med linjedubbleringen. Det skulle normalt vara acceptabelt men inte i en så pass dyr produkt. Ljudhanteringen uppges också den vara suverän och testarna skriver att oavsett vad som spelas eller hur det spelas så levereras alltid ett toppresultat.

Audiovision

"Blu-ray ist praktisch perfekt"

Trots att detta är en mycket dyr produkt så menar Audiovision att den inte klarar allt. Det testaren främst anmärker på är att dts-hd som avkodas internt endast kan skickas ut analogt. Över hdmi så blir dts-hd endast med 5.1-kanaler. En annan punkt som ogillas är att spelaren inte återger mp3. Att bilder i hd-upplösning och avchd kan återges är däremot bra. När det gäller blu-ray finns absolut inget att anmärka på. Bilden håller absolut toppklass och testaren skriver att funktionerna HD Reality Enhancer och Super Bit Mapping gör det lilla extra för bilden. Vanliga dvd-skivor hanteras däremot inte lika bra trots att spelaren har de modernaste videoprocessorerna inbyggda. Uppskalning till 1080p hanteras mycket bra men spelaren lyckas inte eliminera det flimmer som uppkommer vid snabba panoreringar. Den inbyggda ljudavkodaren uppges göra ett mycket bra jobb och det finns ingen hörbar skillnad mellan att mata ut ljudet analogt via 7.1-utgången eller digitalt via hdmi. BDP-S5000ES är en riktig högkvalitetspjäs där endast dvd-återgivningen ger upphov till en lite besvikelse, avrundar Audiovision.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2008

Video

"Keine Kompromisse"

Det som enligt tyska Video gör Sony BDP-S5000ES till en så dyr produkt är den inbyggda bearbetningen av ljud som ämnar få till ett perfekt resultat på både bild- som ljudsidan, oavsett vilken typ av anslutning eller extern enhet som används. Med såväl blu-ray som med dvd så blir återgivningen mycket bra med övertygande färger och bra flyt i bilden. Brushanteringen och detaljnivån verkar dessutom perfekt. Det enda att anmärka på uppges vara att linjedubblingen vid dvd-återgivning inte alltid får till det bästa resultatet. När det gäller ljudet så uppges kvaliteten bli den bästa oavsett vilken ljudutgång som används. Det blir alltid en dynamisk och engagerande återgivning, skriver Video. Detta är inte bara den hittills dyraste blu-ray spelaren, det är också den hittills bästa, avslutar testaren.

Källa: Video (DE) nr 12 2008

Hjemmekino

"Gjør en god jobb over hele registret"

Hjemmekino anser att Sony BDP-S5000ES med sina sex sekunders uppstartstid är en snabb spelare, något som anses vara en viktig egenskap. Enheten uppges erbjuda alla tänkbara anslutningar och även menyn får beröm för att vara innehållsrik samtidigt som den är lättnavigerad. Återgivningen av dvd uppges vara utan anmärkning och detsamma gäller blu-ray där spelaren levererar perfekta bilder. Konturerna uppges vara skarpa, färgerna helt fantastiska och detaljåtergivningen enorm. Testaren berömmer bildförbättringsfunktionerna. Ljudmässigt är det en mycket välbalanserad återgivning med en stark och fin bas, utmärkta mellantoner och detaljerad diskant. Hjemmekino tittar också på Pioneer BDP-LX91 och Denon DVD-3800BD och menar att Pioneers bidrag är det bästa alternativet följt av Denons och slutligen Sonys.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2009

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Sony BDP-S5000ES
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, mp3, jpeg, dolby truehd, dts master audio
Anslutningar (exempel): 7.1 analog utgång, 7.1 linjär pcm, hdmi, komponent, komposit
D/a-omvandlare: 297 Mhz/14 bit för video,
Övrigt: Blu-ray profil 2.0, 1 GB utbytbart lagringsutrymme för bd-live.
Mått: 430x125x365 mm
Vikt: 10 kg

Tillverkare: Sony