Sök
Sony BDP-S350

Sony BDP-S350

Kompakt spelare med kvalitet

2008-09-12

Hög kvalitet på både ljud och bild, med många anslutningar och bra funktioner tycker testarna om denna blu-rayspelare. Att den dessutom är kompakt och lättanvänd gör också sitt till.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “A superb achivement”
Cnet 3,5/5 “A sharp-looking player”
Hdguru “Best HDTV image seen”

Vad tycker testarna?

Testarna har mycket positivt att säga om spelaren. Det enda negativa är egentligen att usb-ingången är alltför svåråtkomlig. Annars beröms både ljud, uppskalning och bildkvalitet. Designen anses tilltalande och mycket kompakt. Priset är bra. Någon testare nämner att Playstation 3 ger samma funktioner som denna spelare, men att den har sina fördelar. Alla anslutningar som behövs finns. Bilden upplevs som fin med bra detaljer och mjukhet i rörelserna. Ljudet är kraftigt med bra dynamik.

What hifi

“A superb achivement”

What hifi säger att spelaren har allt man kan begära i form av funktioner och design. Den känns hållbar och är mycket kompakt. Ljudet är starkt och dynamiskt. Att spela upp blu-ray ger gott resultat även vanligt dvd-material ger ett bra resultat. Anslutningsmöjligheterna imponerar också. Menysystemet är snyggt och lättnavigerat. Testarna tycker dock att det viktigaste är bildkvaliteten och även här gör spelaren fantastiskt bra ifrån sig. Bilden är mycket detaljerad, skarp och klar med naturliga, mjuka rörelser. Landskap och miljöer ser verklighetstrogna ut och även actionscener levereras med trovärdighet. Testaren har inte sett något liknande i prisklassen.

Källa: http://www.whathifi.com (US)

Cnet

“A sharp-looking player”

Cnet menar att spelaren har ett bra pris och imponerande bildkvalitet vid uppspelning av blu-ray. Dvd-uppskalningen fungerar också bra. Överlag är testaren mycket nöjd med bildkvaliteten och spelaren erbjuder klar bild med fina färger och detaljer. Den är också snygg och ovanligt kompakt. Det finns bra funktioner och alla anslutningsmöjligheter som kan behövas. Fjärrkontrollen fungerar utmärkt och knapparna sitter bra. Usb-anslutningen sitter dock lite svåråtkomligt till. Menysystemet är användarvänligt och detta är en stilren spelare som tar liten plats. Testaren tycker att spelarens största konkurrent är Playstation 3 som också håller hög kvalitet.

Källa: http://www.cnet.com (US)

Hdguru

“Best HDTV image seen”

Amerikanska Hdguru tycker det är bra att det nu kommer ut fristående blu-rayspelare på marknaden och man testar här också Panasonic DMP-BD50. När det gäller Sony säger testaren att spelaren är lätt att använda och det går bra att ansluta den till internet. Spelaren är kompakt och snygg, arbetar snabbt och bilden blir mycket bra, utan störningar och med fina detaljer. Uppskalningen fungerar utmärkt och på det hela taget uppvisar den bra prestanda. En nackdel är att usb-anslutningen bara kan ta emot vissa usb-minnen på grund av platsbrist. Ljudkvaliteten beröms då ljudet är klart och fint och klarar av alla filmgenrer.

Källa: http://hdguru.com (US)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Sony BDP-S350 är en blu-rayspelare som även kan hantera sedvanliga dvd-format. Det finns inbyggd dekoder för dts hd och dolby truehd. Uppskalning av dvd till 1080p finns också. Bland anslutningarna finns hdmi, s-video, optisk och koaxial utgång, komponentvideo och kompositvideo samt ethernetanslutning. Via usb-porten kan man få tillgång till extrainformation runt en del blu-rayfilmer. Spelaren har måtten 431x63x222 mm och väger 2,9 kilo.

Tillverkare: Sony