Sök
Sharp DV-HR400

Sharp DV-HR400

Goda inställningsmöjligheter

2006-02-02

Testarna menar att denna spelare håller en relativt god inspelningskvalitet samtidigt som hanteringen inledningsvis kan vara något komplicerad.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 3/5 ”Surprisingly good quality in lowest quality mode”
M3 6/10 “Onödigt krånglig att använda”
PC för alla 7/10 “Har bra inställningsmöjligheter”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelarens anslutningsmöjligheter är goda, även om någon hade önskat en optisk utgång för digitalt ljud. En testare menar att spelaren är mycket enkel och okomplicerad att hantera, medan en annan anser att hanteringen är onödigt komplicerad på grund av röriga menyer och en ologisk fjärrkontroll. Omdömena om bildkvaliteten skiljer sig också åt något, en testare menar att kvaliteten är god, medan en annan anser att färgerna är urvattnade och störningar förekommer runt framför allt hörn och skarpa kanter.

What Hifi

”Surprisingly good quality in lowest quality mode”

What Hifi uppskattar att spelaren tillhandahåller en display som är mycket enkel att läsa av. Fjärrkontrollen är dock klumpig och ologisk vilket inte faller testaren i smaken. Spelaren kan spela upp från alla diskformat man kan tänka sig, men kan enbart spela in från dvd-r och dvd-rw vilket är irriterande. Anslutningsmöjligheterna är goda. Testaren anser att bilden som produceras är bra, men inte så mycket mer. Färgerna är också tillfredställande, men det uppstår en del störningar kring skarpa linjer. Inspelningskvaliteten hos spelaren är en besvikelse eftersom det högsta kvalitetsläget ger ett ganska urtvättat och oinspirerat resultat. Inspelningarna håller dock en förhållandevis hög lägstanivå vilket är bra.  

Källa: What Hifi (GB), sept 2005

M3

“Onödigt krånglig att använda”

Sharp DV-HR400 framM3 påpekar att spelaren har en annorlunda utformad display. Anslutningsmöjligheterna är bra, men testaren saknar optisk utgång för digitalt ljud. Menyerna är på svenska men ovanligt röriga och i kombination med en svåröversiktlig fjärrkontroll gör det spelaren förhållandevis svårmanövrerad. Exempelvis måste man gå in i olika titellistor beroende på om man vill spela upp eller radera en inspelning. Inspelningarna håller dock en genomgående hög kvalitet och man har stora möjligheter att göra de inställningar man vill. Spelaren kan visa upp bilder och mp3-filer men inte kopiera dess till hårddisken, vilket är synd.

Källa: M3 (SE), nr 8 okt 2005

PC för alla

“Har bra inställningsmöjligheter”

PC för alla testar förutom Sharp DV-HR400 även Centrum Xamba 500, JVC DR-MH20S, LG Electronics RH7500, Panasonic DMR-EH50, Pioneer DVR-433H-S, Samsung DVD-RH720 samt Sony RDR-HX71. Testvinnare är Sony medan Sharp hamnar på en delad tredjeplats tillsammans med Pioneers. Testaren påpekar att den annorlunda utformade displayen gör att spelaren designmässigt sticker ut en aning. Inställningsmöjligheterna är goda och testaren anser vidare att hanteringen är relativt enkel, bland annat beroende på att den medföljande manualen är tydlig. Uppstarten tar cirka tio sekunder vilket är okej.

Källa: PC för alla (SE), nr 10 2005

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Sharp DV-HR400 är en dvd-spelare som har en 80 GB hårddisk. Spelaren kan spela in på dvd-r/w och inspelningstiden per skiva är 1-6 timmar. Inspelningstiden på hårddisken varierar mellan 20 och 100 timmar. Bland de befintliga anslutningarna finns två scart, komposit- och s-video in/ut, i-link, samt komponentutgång. Spelaren stödjer time shift och chasing playback. DV-HR400 spelar cd-skivor med mp3-filer. Dessutom finns koaxial s/pdif ut och progressive scan. Spelarens dimensioner är 430(b)x59(h)x323(d) mm och vikten är 5,3 kg.