Sök
Sharp BD-HP21S

Sharp BD-HP21S

Skarpt från Sharp

2009-03-03

Sharp BD-HP21S levererar högkvalitativ bild via blu-ray och anses vara både snygg och lättanvänd. Dock är det negativt att en äldre blu-rayprofil används.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 4/6 “En välgjord spelare”
Hemmabio “Med i leken”
Trusted reviews 8/10 “Superb picture quality”
What video 3/5 “Picture quality is superb”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Sharp BD-HP21S har många kvaliteter, däribland är spelaren snygg att titta på och är lättanvänd. Dvd-filmer har hyfsad kvalitet men det är med blu-rayskivor som spelaren imponerar. Bilden blir skarp, har fantastiska färger och väldigt bra svärta. Testarna tycker att det är negativt att profil 1.1 används och att det inte går att uppdatera till 2.0 då den senare profilen erbjuder många attraktiva interaktiva funktioner.

Bild & ljud hemma

“En välgjord spelare”

Bild & ljud hemma menar att kvaliteten på blu-rayspelare snabbt blivit bättre. Sharp BD-HP21S startar upp snabbt. Menysystemet är användarvänligt och lätt att förstå även om systemet reagerar lite sakta när fjärrkontrollen används. En nackdel är att det inte går att uppgradera från profil 1.1. Med blu-ray blir bilden mycket skarp, tydlig och med fantastiska färger, i klass med de dyraste spelarna. Även dvd-uppspelning imponerar där bilden är ljus, klar och med korrekta färger. Ljudkvaliteten är mycket bra. En mycket kompetent spelare som passar dem som helt vill gå över till blu-ray. Även Tesonic BHD8866, Sony BDP-S350, Samsung BD-P2500, Philips BDP7200, Denon DVD-2500B5, Pioneer BD-LX71 och Panasonic DMP-BD55 testas där Pioneer blir bäst i test och Panasonic bästa köp.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) december 2008

Hemmabio

“Med i leken”

Hemmabio säger att med rätt tv handlar valet av spelare framför allt om användarvänlighet och funktioner eftersom bilden går att justera efter önskemål. Det ses dock också som viktigt hur spelaren hanterar dvd-bilden. Sharp BD-HP21S anses vara lättanvänd och tydlig. Priset är attraktivt och designen tilltalande. Menysystemet är lättförståeligt även om det inte är så snyggt. Det finns en del trevliga funktioner, men BD-HP21S är inte den mest funktionsspäckade spelaren på marknaden. Bilden vid dvd-uppspelningen blir si och så då den upplevs som något platt och grå. Blu-ray spelas upp utan problem men spelaren har svårt med vissa upplösningar vilket ses som en brist. Hemmabio testar även Pioneer BD-LX91, Denon DVD-3800BD, Onkyo DVD-BD606, Philips BDP7200 och Sony Playstation 3 där Denon och Pioneer anses vara de bästa spelarna.

Källa: Hemmabio (SE) februari 2009

Trusted reviews

“Superb picture quality”

Enligt Trusted reviews är Sharp BD-HP21S snygg och tilltalande men ligger redan efter i tekniken då den saknar profil 2.0 och de interaktiva funktioner som följer med den profilen. Men spelaren har ändå mycket bra prestanda och fin bildkvalitet vilket gör att den passar för den som vill ha en högupplöst och skarp bild men som inte bryr sig så mycket om extrafunktioner. Det finns gott om anslutningsmöjligheter. Spelaren startar upp snabbt och är lätt att installera. Menysystemet är lättförståeligt och snyggt. Det som imponerar mest är bildkvaliteten och då främst med blu-ray. Skärpan är fantastisk, färgerna livliga och bilden har ett härligt djup. Detaljrikedomen beröms, liksom svärtan. Dvd-uppspelning är okej men inte lika bra som blu-ray. En spelare med både styrkor och svagheter.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What video

“Picture quality is superb”

What video tycker inte att Sharp BD-HP21S kommer med så mycket nytt men spelaren är snygg och enkel att använda. Testaren saknar tillgång till DTS HD Master Audio-kodning och påpekar att det inte går att spela upp format som mp3, wma och divx. Att blu-ray profil 1.1 används utan möjlighet till uppgradering är negativt, men de anslutningar som behövs finns. Spelarens starka sida är bildkvaliteten där detaljrikedomen är fantastisk, bilden har ett härligt djup och färgerna är livliga och verklighetstrogna. Bilden beskrivs som väldigt behaglig och tilltalande med god svärta och detaljrika mörka scener. Även ljudet får beröm, det beskrivs som klart, tydligt och starkt. Priset är ganska högt och spelaren har sina brister, men testaren tycker att man ska komma ihåg att bildkvaliteten är fantastisk och att spelaren är användarvänlig.

Källa: What video (GB) nr 343 2009

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta:

Sharp BD-HP21S
Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, dolby digital, jpeg
D/a-omvandlare: 192 kHz/24 bit (ljud)
Anslutningar, urval: Hdmi, komposit, komponent
Övrigt: Blu-ray profil 1.1, åttakanals ljudutgångar
Mått: 430x68x335 mm
Vikt: 4 kg

Tillverkare: Sharp