Sök
Sharp BD-HP20S

Sharp BD-HP20S

Utmärkt blu-ray-uppelning

2007-12-17

En blu-ray-spelare som imponerar på testarna. Såväl bild som ljud får beröm. En funktionell och prisvärd spelare.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "A bit minimalist when it comes to features"
What hifi 4/5 "Dolby TrueHD soundtracks are delivered in enthusiastic, punchy fashion"
Video 66/100 "Die Rückseite des Neulings ist indes üppiger bestückt"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren överlag håller bra nivå. Man är lite oense hur väl den står i konkurrensen gällande vissa bitar. Vissa höjer bildkvaliteten till skyarna medan andra är föga imponerade. Det är dock blu-ray som imponerar mest, dvd-uppspelningen är inte BD-HP20S starka sida. Ljudet beskrivs som utmärkt, men man tycker det är synd att hd-ljud inte stöds. Design och funktion anses bra, men att man bara kan styra enheten via fjärrkontrollen är konstigt.

Home cinema choice

"A bit minimalist when it comes to features"

Testaren från brittiska Home cinema choice anser att designen är enkel och ren, ibland lite för ren. Det finns endast två knappar på fronten, resten måste styras från fjärrkontrollen. Gällande portar finns dock inget att klaga på, men lite synd att man inte kan använda hdmi och komponent samtidigt. Det kan noteras att den saknar scart, vilket man ser mer och mer nuförtiden. Som dvd-spelare anses HP20S vara medelmåttig, men som blu-ray-spelare glänser den.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2008

What hifi

"Dolby TrueHD soundtracks are delivered in enthusiastic, punchy fashion"

Testaren från What hifi tycker att bilden blir bra med fina färger och kontrast. Det finns dock konkurrenter som gör ett bättre jobb. Det är mycket positivt att den stöder dolby true hd. Ljudet är utmärkt men tyvärr stöds inte "high definition audio" via hdmi. Dess största svaghet är dvd-uppspelning, här har en del konkurrenter en fördel. Enheten är dock helt klart prisvärd. Design och funktion är mycket bra, synd dock att den tar ganska lång tid på sig att läsa in en hd-skiva.

Källa: What hifi (GB) december 2007

Video

"Die Rückseite des Neulings ist indes üppiger bestückt"

Video s testare har inget att invända gällande anslutningarna. Testaren noterar också att man kan överföra uppdateringar i mjukvaran via usb-minne. Man saknar dock hd-bitstream och uppskalning material i lägre upplösningar till 1080p/24. Det senare är en klar brist om man jämför med andra modeller. Skärpa, kontrast och färger lever helt upp till bästa blu-ray-nivå, menyerna får också beröm för tydlighet och användarvänlighet.

Källa: Video (DE) nr 12 2007

Cirkapris: 5400 kronor

Produktfakta: Sharp BD-HP20S är en blu-ray-spelare som kan spela upp bd-rom/r (1.1/2.1), dvd-video samt dvd+-r/w. Bland formaten som stöds märks mpeg2/h.264. Ljudmässigt stöds bland annat dolby digital plus och dolby truhd (48 kHz). Det finns hdmi som kan leverera 1080p/24 Hz. Bland övriga anslutningar märks komponent, s-video, video och optisk samt koaxial digitalutgång. Måtten är 430x68x335 mm och vikten är 4,5 kg.

Tillverkare: Sharp