Sök
Samsung DVD-M205

Samsung DVD-M205

Bättre bild än ljud

2002-01-14

Bra pris, bra bild och en hel del finesser har Samsung DVD-M205. Den stödjer även Mp3. Testbetygen är lite blandade men generellt anses bilden hålla högre kvalitet än ljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Samsungspelare mest prisvärd"
Video "Klingt etwas zu dünn"
Area DVD 5/6 "Prima Bild"

Vad tycker testarna?

Meningarna går väsentligt isär bland testarna. En källa anser att Samsung DVD-M205 är en så pass bra spelare och har en hel del bra finesser att man utser den till Bästa Köp. I ett annat test är man inte alls nöjd med Samsungs spelare med avseende på ljudkvaliteten och att spelaren reagerar för sakta på givna kommandon.

M3

"Samsungspelare mest prisvärd"

M3 testar totalt åtta DVD-spelare och förutom Samsung DVD-M205 synas Sony DVP-NS400D, Philips DVD622, Thomson DTH 4200, Pioneer DV-343, Hitachi DVP-515, Panasonic DVD-RV31 samt JVC XV-S40BK. Testaren provar även hur spelarna hanterar inbrända VCD-skivor. Trots att konkurrensen mellan spelarna är knivskarp utses Samsung DVD-M205 till Bästa Köp då denna spelare är mycket prisvärd, har en mycket bra bild, dynamiskt ljud samt många bra finesser. Även anslutningsmöjligheterna som spelaren erbjuder får pluspoäng. M3 tycker också att den är väldigt användarvänlig och mycket lätt att hantera. Den något dyrare Sony DVP-NS400D väljs till bästa produkt. Jämfört med Samsungs spelare ligger den i en högre prisklass men saknar stöd för Mp3.

Källa: M3, december 2001
Till Videos hemsida
Till Area DVDs hemsida

Video

"Klingt etwas zu dünn"

Tyska Video testar Samsung DVD-M205 mot Hitachi DV-P315E. Spelarna har i stora hela lika utseende, fungerar snarlikt och har liknande finesser. Största skillnaden mellan de två modellerna är att Samsung stöder Mp3 och är något billigare. Funktionsknapparna är placerade framtill på båda spelarna och menyn för installationen är i stort sett likadan. Bilden från Samsung DVD-M205 är klar och fin, men ljudet når knappast upp till förväntad nivå. När menyvalen görs med hjälp av fjärrkontrollen går det i snigelfart. Till slut undrar man vad meningen med en fin bild är om man inte kan få till ett bra ljud samtidigt.

Area DVD

"Prima Bild"

Area DVD tycker att Samsung DVD-M205 är en bra spelare och att designen är snygg. Man testar bild och ljud, funktionalitet, handhavande, pris och prestanda. Generellt är testaren nöjd med spelaren och menar att den har synnerligen bra egenskaper för multimedia och en fin bildkvalitet. Pris och prestanda håller en bra balans och spelaren verkar robust och stadig. Imponerande är att spelaren även hanterar äldre CD-skivor bra och återger en mycket sevärd bild. Det enda som i stort sett skulle kunna förbättras är växlingen mellan olika tids- och räkneangivelser i löpverket, som ibland hakade upp sig, ett i och för sig inte ovanligt problem.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Samsung DVD-M205 ingår i Samsungs M-serie med CD, VCD och CD-R/Mp3 stöd. Liksom de andra modellerna i serien är även denna silverfärgad. På baksidan av spelaren finns en koaxial och en optisk utgång för digitalt ljud och videoutgångar för komposit samt S-video, liksom en scartkontakt. Spelaren saknar inbyggd Dolby Digital dekoder men har en DTS-utgång som enligt tillverkaren skall göra det möjligt att uppnå biomässigt surroundljud. Samsung DVD-M205 kan konvertera NTSC till PAL. Spelaren anger kapitel, ämne/tema samt speltid. Inläsningstiden är 12 sekunder. Fjärrkontroll ingår och spelaren är försedd med barnlås. Måtten är 430x80x280 mm och vikten är 3,4 kg.

Modell: Samsung DVD-M205