Sök
Samsung DVD-HD950

Samsung DVD-HD950

Kompetent universalspelare

2005-11-23

Samsung DVD-HD950 är en dvd-spelare som är kompatibel med sacd och har hdmi-anslutning. Den anses av testarna vara en mycket kompetent universalspelare.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 17/20 “Veldig kompetent DVD-spiller”
Cnet 6,8/10 “Relatively disappointing picture quality”
Sound & Vision - “A bargain universal player”
Audio 4/5 “Grosses Kino Für kleines Geld”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren ser väldigt bra ut. Likaså uppskattas fjärrkontrollen och dess funktioner. De många anslutningsmöjligheterna upplevs som ett plus. Bildkvaliteten har fått varierande omdömen från medelmåttig till lysande. Att spelaren hanterar både sacd och dvd-audio gör att köpet av en Samsung DVD-HD950, enligt en testare, handlar lika mycket om musik som det gör om film.

DVD & Hjemmekino

“Veldig kompetent DVD-spiller”

DVD & Hjemmekino har testat nio olika dvd-spelare i olika prisklasser. Inte bara filmvisning har testats utan även spelarnas förmåga att hantera uppspelning av musik. Alla dvd-spelarna i testet är utrustade med progressiv videoutgång via komponentutgångarna. Testvinnare blev den dyraste modellen Philips DVP-9000 som fick 18 poäng av 20. Näst billigast och näst bäst i testet är Samsung DVD-HD950. Testaren tycker att Samsung DVD-HD950 är en universalspelare i sober design som kompetent tacklar både sacd och dvd-audio i hög upplösning. På det viset handlar köpet av en Samsung lika mycket om musik som film.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 5 2005

Cnet

“Relatively disappointing picture quality”

Cnet är något besvikna, de menar att bildkvaliteten kunde ha varit skarpare. Upplösningen känns lite luddig. Detta tycker dock testaren vägs upp av spelarens utmärkta övriga egenskaper och det låga priset. De gillar den slimmade designen och även fjärrkontrollen får många plus. Du får enligt testaren alla anslutningar du kan tänkas behöva. Testaren upplever även möjligheten att kunna spela dvd-audio och sacd-skivor som mycket positivt.

Källa: Till Cnet

Sound & Vision

“A bargain universal player”

Samsung DVD-HD950 framSound & Vision har testat tre dvd-spelare som alla uppgraderar vanlig 480-linjers dvd-video till mer högupplöst utformat. Samtliga modeller är utrustade med hdmi-anslutning. De testade är Toshiba SD-5980 som enligt testaren är en anständig och prisvärd enhet med mångsidiga anslutningsmöjligheter. Samsung DVD-HD950 anses ha den snyggaste designen och testaren uppskattar dvd-audio tillsammans med hdmi. Samsungs bildkvalitet var dock endast medelmåttig och tyvärr upplevde testaren bakgrundsbrus vid uppspelning av musik. Panasonic DVD-S77 levererade enligt testaren en av de bästa progressiva scan som testaren sett. Dessutom var den en utmärkt musikspelare, det enda testaren saknade var Sacd-stöd.

Källa: Sound & Vision, september 2005

Audio

“Grosses Kino Für kleines Geld”

Audio anser att Samsung DVD-HD950 är det första steget mot en egen hemmabio. Testaren konstaterar att spelaren faktiskt uppgraderar bildkvaliteten. Till ett lågt pris får man nu en mycket bra bildkvalitet. Fjärrkontrollen är även den höjd till skyarna, testaren menar att mer komplicerade önskemål finns bara ett knapptryck bort. Att spela musik är dock inte fullt så njutbart enligt Audio.

Källa: Audio, nr 10 2005

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Samsung DVD-HD950 är en dvd-spelare som är kompatibel med sacd, dvd-audio, cd, vcd, svcd, dvd-r, dvd–rw, dvd+r, dvd+rw, jpg, mp3, wma, DivX och mpeg4. Spelaren är utrustad med bland annat anslutningar som scart, hdmi, komponentvideoutgång, s-videoutgång, kompositvideoutgång, digital koaxial- och optisk utgång, audio utgång samt 6-kanals analog audioutgång. Den har linjedubblerare (576p/720p/768p/1080i), Zoran Vadis7/HDXtreme och PAL progressive scan. Spelarens dimensioner är 430(b)x50(h)x240(d) och den väger 2,3 kg.

Modell: Samsung DVD-HD950