Sök
Samsung DVD-HD870

Samsung DVD-HD870

Dvd lever

2007-10-11

En bra dvd-spelare som får ut det mesta av dvd-formatet. Testarna anser att den är lätthanterlig och erbjuder god bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 “We rather liked the picture from the HD870”
Home cinema choice 3,5/5 “Above-average subjective performance”
What video 4/5 “Solid performance”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung dvd-hd870 imponerar. Den har en bra uppskalning och uppskattas av de flesta då den ger nytt liv till gamla dvd-filmer. Menyerna anses vara lättförståeliga och spelaren är därmed lätthanterlig. En testare hade gärna sett snabbare respons på fjärrkontrollkommandon. En annan reagerar på att man måste stoppa uppspelningen när man ska göra justeringar i menyerna. Samtliga testare är eniga om att svärta är väldigt bra och att den har en färgrik bild som inte blir för skarp.

Cnet

“We rather liked the picture from the HD870”

Cnet anser att Samsung med sin HD870 försöker att kräma ut det som går från dvd-formatet. Designmässigt tycker man att den ser häftig ut och testaren uppmärksammar att den bara är hälften så djup som en vanlig dvd-spelare. Ergonomin på fjärrkontrollen är däremot inte den bästa. Rent användarmässigt anser Cnet att det är en bra maskin. Menyerna är lätta att förstå och valmöjligheterna är inte överväldigande. Lite negativt är att det tog en stund för maskinen att reagera på kommandona från fjärrkontrollen. Bilden tycker man är bra, uppskalningen är emellertid en ganska så krånglig procedur. Den största förbättringen i bildkvaliteten noterades med progressiv signal.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Home cinema choice

“Above-average subjective performance”

Home cinema choice säger att HD870 i princip är samma spelare som föregångaren, men till ett lägre pris. Den är lätt att komma igång med, men irriterande nog så måste du stanna uppspelningen om man ska göra ändringar i menyerna. Bildmässigt tycker man att svärtan är djup och färgerna är starka utan att det går överstyr. Bilden är i stort sett fri från brus och artefakter. Någon form av brusreducering hade dock varit önskvärd på vissa filmer. Uppskalning tycker man fungerar ganska så bra och ljudmässigt har den ett relativt dynamiskt och detaljerat ljud. Sammantaget tycker Home cinema choice att den har ett bättre utförande än genomsnittet.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2007

What video

“Solid performance”

What video menar att Samsung HD870 står sig väldigt bra i konkurrensen vad gäller bildkvalitet. Man säger också att det finns skapligt med ut- och ingångar, där den viktigaste är hdmi. Den är lättskött på grund av sitt attraktiva menysystem som gör att man kan lokalisera inställningar snabbt och enkelt. Bildkvaliteten på filmer beskrivs som superb med imponerande svärta. Detta ger bilden en säker grund att bygga på, men den har fortfarande bra kontrast som visar prov på bra skuggdetaljer. Färgåtergivningen är också bra och spelaren har god kontroll på brusnivåer. Ljudet tycker man också är bra, det håller en bra detaljnivå. På det stora hela är man väldigt imponerad av HD870, men den saknar de riktiga finesserna för att ligga i topp. Pioneer DV-400V och Panasonic DVD-S53 är helt enkelt snäppet bättre. What video överraskas lite av att spelaren saknar minneskortsplats och usb samt sacd och dvd-audio.

Källa: What video (GB) issue 323

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Samsung DVD-HD870 är en dvd-spelare som kan skala upp bilden till 576p/720p/1080i. Bland anslutningarna finns scart (rgb), komposit, s-video, komponent samt hdmi. Ljudmässigt finns analog ljudutgång och såväl optisk som koaxial digital ljudutgång. Bland filerna som stöds för uppspelning märks divx, mp3, jpeg och wma. Spelaren har måtten 430(b)x45(h)x250(d) mm och vikten 2,1 kg.

Tillverkare: Samsung