Sök
Samsung DVD-HD 935

Samsung DVD-HD 935

Vasst nytänkande

2003-12-22

En av de första DVD-spelarna med DVI-utgång introduceras nu av Samsung. Bilden blir fantastiskt bra, enligt alla testare. Betygen blir också genomgående goda.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 92/100 ”Superenkelt konsept”
M3 8/10 ”Såväl bild- som ljudkvalitet är förstklassiga”
Video 71/100 ”Skalierbare DVI-bilder”

Vad tycker testarna?

Visst faller Samsungs spelare testarna i smaken. De är förvånade över den höga bildkvaliteten, men även positiva till ljudet. Utseende är slimmat och helt rätt. Spelaren anses vara fantastiskt läcker. En testare påpekar att det låga priset nästan är för lågt. En testare tycker att den analoga progressiva bildkvaliteten kanske kunde varit snäppet bättre.

DVD & Hjemmekino

”Superenkelt konsept”

DVD & Hjemmekino inleder med att konstatera att detta är den absolut snyggaste DVD-spelare Samsung någonsin har tillverkat. Det är också spännande att detta verkar vara en ny typ av DVD-spelare. Det är den första på marknaden som har en digital videoutgång och testaren påstår att bilden till och med konverteras upp till HD-upplösning. Upplevelsen av den digitala utgången är att det blir en förbättrad återgivning av briljans och färgton i bilden. Testaren skriver att bilden är så superskarp och detaljerad att han bara gapar i fåtöljen. Ljudet är inte heller helt fel. Samsung har inte varit speciellt uppmärksammade för ljud tidigare, men här låter det bra. Även om man inte kan förväntas sig för mycket från en spelare med ett så pass lågt pris är det fullgott för en helkväll med DVD-filmer, även ljudmässigt. En godbit för entusiasterna.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 5 2003
M3 nr 10 2003
Video nr 10 2003

M3

”Såväl bild- som ljudkvalitet är förstklassiga”

M3 bjuder på ett omfattande test av DVD-spelare. Av de tolv spelare som testas placerar sig Samsung på en smickrande delad tredje plats. Eisa har utsett Samsung DVD-HD 935 till den mest prisvärda dvd-spelaren och testaren konstaterar att det ligger en hel del sanning bakom utlåtandet. Förutom att vara råsnygg finns alla funktioner och utgångar som behövs, till och med DVI-kontakt, vilken försäkrar att bilden blir av högsta kvalitet. Bilden är väldigt skarp och stabil. Det finns inget att anmärka på. Klarar din TV progressive scan råder testaren dig att kika närmare på denna skapelse som dessutom stöder de flesta format. Bild- och ljudkvalitet är förstklassiga och även priset faller testaren i smaken. Förstaplatsen tas av Pioneer DV-565A med 8 poäng av 10, följd av Thomson DTH311E och även denna liksom Samsung DVD-HD 935 får 8 poäng. Andra spelare i testet som också får 8 poäng är Sony DVP-NS730P och JVC-NP1SL.

Video

”Skalierbare DVI-bilder”

Video testare två DVD-spelare som båda har DVI-utgång. Samsung DVD-HD 935 ställs mot Marantz DV 8400, som förvisso kniper förstaplatsen med 79 poäng mot 71 för Samsung, men prislappen för Marantz är samtidigt betydligt högre. Samsung plockar poäng på funktioner för att skala dvi-bilderna och för att menyn är väldigt överskådlig. Dessvärre är de analoga progressiva bilderna inte så fina som testaren hade önskat, i varje fall inte i jämförelse med spelaren från Marantz. Det är dock helt tydligt att Samsung har gjort ett väldigt bra jobb och att man nu för en relativt låg summa pengar kan få en alldeles utmärkt digital, oförstörd bild i sin DVD-spelare.

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Samsung DVD-HD 935 är en DVD-spelare med DVI-utgång och progressive scan. Det finns stöd för DVD+RW/-RW, CD-RW och MP3. Även DTS kodas av, men det finns ingen inbyggd Dolby Digital dekoder. Digitala ljudutgångar i form av koaxial och optisk samt S-video, kompositvideo, SCART (RBG), komponentvideo och DVI. Det finns ingen ingång för SCART, men väl NTSC till PAL. Video DAC 27 Mhz/10 bit och Audio DAC 96 kHz/24 bit. DCDi bildbehandling för ett smartare sätt att rita upp bilden. Måtten är 430x60x240 cm och vikten 2,4 kg.

Modell: Samsung DVD-HD 935