Sök
Pioneer DVR-LX70D

Pioneer DVR-LX70D

Dvd-inspelare i lyxutförande

2008-02-28

En dvd-inspelare med 500 gigabyte hårddisk som har nästan allt. Testarna är helnöjda med prestation och användarvänlighet även om det höga priset gör den till en lyxprodukt i dvd-segmentet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 7/10 "Ein Wolf im Schafspelz"
What video 5/5 "Designed with luxury in mind"
Trusted reviews 9/10 "A real stunner "
M3 7/10 "Vassaste dvd-recordern du kan köpa idag"

Vad tycker testarna?

En stationär dvd-inspelare som har det mesta. Det saknas nätverksanslutning och dubbla digitala mottagare. Men det är ingen av testarna som surar för det. Pioneer DVR-LX70D anses bjuda på snygg design, ergonomisk fjärrkontroll och ett menysystem med utmärkt upplägg. Inspelningar som görs i de högre kvalitetslägena anses vara svåra att skilja från originalmaterialet och tack vare den väl tilltagna hårddisken så blir inte lagringsutrymmet ett problem. Det anses vara en utmärkt enhet för avspelning. Dvd-filmer återges med mycket bra detaljer och färger och produkten får genomgående beröm för hur den hanterar cd-musik och datafiler. Priset är väl tilltaget men tre av testarna anser att det är rättfärdigat med tanke på prestation och funktioner. Den fjärde testaren menar dock att vi är på väg in i blu-ray-eran och att det är alldeles för dyrt för en produkt som är kvar i dvd-åldern.

Video

"Ein Wolf im Schafspelz"

Video skriver att med både digital och analog mottagare båda med epg och alla moderna utgångar så är Pioneer DVR-LX70D väl rustad för uppgiften att spela in tv-sändningar. Att det även går att spela upp och lagra mediafiler från usb-enheter samtidigt som den har brännare och stöder anslutning av tangentbord och skrivare, gör att den lätt kan ersätta htpc-datorn i vardagsrummet. Inspelat material uppges hålla mycket bra kvalitet och den generöst tilltagna hårddisken gör att man slipper bekymra sig över lagringsplats. Det är också en dvd-spelare av rang. Testaren skriver att enheten bjuder på en detaljrik och ljusstark återgivning när den ansluts via hdmi eller komponent. Det må vara en dyr produkt, men alla ingående funktioner anses rättfärdiga priset.

Källa: Video (DE) nr 2 2008

What video

"Designed with luxury in mind"

What video anser att Pioneer DVR-LX70D är en luxuös dvd-brännare/hårddisk-kombo som har allt och lite till. Sina många funktioner till trots, är det en lättanvänd enhet. Redigeringsfunktionerna för material lagrat på hårddisken uppges också vara omfattande. Det enda testaren saknar är möjligheten att skapa egna spelningslistor. Epgn kan inte heller användas när en inspelning pågår. Inspelningar fångar varenda detalj hos källan och är omöjliga att skilja från originalet när ett av de två bästa kvalitetslägena valts. Det är också en kapabel dvd-spelare där bilderna är rika på detaljer, kontrast och färg. En utmärkt filmupplevelse erbjuds, speciellt när bilden skalas upp till 1080p. Ljudet hos inspelningar är imponerande med mycket klara dialoger. Produkten uppges hantera komprimerad musik mycket bra och ljudet med cd-skivor uppges vara utmärkt. Även om DVR-LX70D är en dyr maskin så menar What video att den är värd varenda krona med tanke på den stora hårddisken och det stora omfånget av färdigheter.

Källa: What video (GB) nr 330

Trusted reviews

"A real stunner "

Trusted reviews imponeras av hur många timmar inspelat material som ryms på hårddisken. Redigeringsmöjligheterna av lagrat material är också mycket bra. Tillverkaren uppges ha fått till ett menysystem och en ergonomisk fjärrkontroll som tillsammans gör det enkelt att styra de olika funktionerna. Prestandan anses vara i topp. Bildkvaliteten via den inbyggda digitalmottagaren blir av toppklass och inspelningarna är svåra att skilja från originalet. Det är en utmärkt dvd-spelare som ansluten till en 1080p-kompatibel bildvisare bjuder på en rikligt detaljerad bild med starka färger. Ljudet är också mycket bra och detta gäller oavsett om det är dvd-film, cd-skivor eller datafiler som återges. Att den kostar dubbelt så mycket som konkurrenternas toppmodeller är enligt testaren inte konstigt. Den anses vara en lyxprodukt som spelar i en helt annan liga.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

M3

"Vassaste dvd-recordern du kan köpa idag"

Idg anser att Pioneer DVR-LX70D bjuder på en snygg design, suverän bild vid in- och avspelning samt en ordentlig lista med funktioner. Hårddiskutrymmet gör att kompromisser med inspelningskvaliteten blir onödiga. Även om anslutningsmöjligheterna är omfattande så hade testaren gärna sett dubbla mottagare för att kunna spela in från två kanaler samtidigt. Att menysystemet är på svenska och samtidigt pedagogiskt anses vara viktigt med tanke på de många funktionerna. Testaren har dock inte lika stort överseende med priset som andra testare och menar att det är alldeles för tilltaget med tanke på att spelaren inte stöder blu-ray.

Källa: www.idg.se (SE)

Cirkapris: 13500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-LX70D är en dvd-inspelare med hårddisk på 500 gigabyte. Enheten kan spela in på dvd+-r/w, dvd-ram och dual layer-skivor. Dessutom återges mp3, wma, jpeg och divx från skiva, från hårddisken eller externa enheter. Det finns analog och digital tv-mottagare där den senare har stöd för ca-modul. DVR-LX70D har anslutningar som cec-kompatibel hdmi 1.3, komponent, komposit, s-video, scart och usb. Dessutom finns digital koaxial ljudutgång. Inspelningar kan göras i åtta olika kvalitetslägen och räcker för upp till 1422 timmar material i lägsta kvaliteten. I högsta kvaliteten ryms 72 timmar inspelat material. Vikten är 6,6 kg och måtten är 420x77x355 mm.

Tillverkare: Pioneer