Sök
Pioneer DVR-930 H

Pioneer DVR-930 H

Pålitlig och lättanvänd

2006-01-17

En rejäl hårddisk, okomplicerad användning samt mycket bra ljud- och bildupptagning är faktorer som talar till spelarens fördel.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 79/100 “Exzellente Bildqualität”
What Video & Widescreen TV 4/5 “Comparatively lacking the features of cheaper rivals”
Audiovision 81/100 “Gute Bild- und Tonqualität”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelaren har en bra design som gör att den är enkel att hantera. En testare anser att denna modell från Pioneer har blivit frånsprungen av sina konkurrenter när det gäller smarta funktioner. Övriga testare anser att spelaren är något av det bästa man kan få på marknaden i den aktuella prisklassen. Detta på grund av att såväl ljud som bild håller hög kvalitet oavsett om man spelar in eller spelar upp material.

Video

“Exzellente Bildqualität”

Pioneer DVR-930H bakVideo tycker att det bästa med spelaren är att den har en utmärkt bildkvalitet när man använder sig av såväl vanliga anslutningar som komponentanslutningen. Med hdmi-anslutningen blir bildmaterialet något mörkare än över komponentanslutningen men å andra sidan blir bilderna naturligare och mer nyanserade. Fjärrkontrollen kan vid en första anblick verka något plottrig, men de mest användbara knapparna är stora och placerade på ett lättåtkomligt sätt, vilket höjer betyget. Ljudmässigt ligger spelaren mycket bra till och testaren menar att för den som söker en spelare med bild- och ljudkvalitet av toppklass så finns det inte många andra alternativ än denna spelare.

Källa: Video nr 11 2005

What Video & Widescreen TV

“Comparatively lacking the features of cheaper rivals”

Pioneer DVR-930H fjärrkontrollWhat Video & Widescreen TV påpekar att den viktigaste förändringen jämfört med föregångaren DVR-920 H är att hårddisken har blivit betydligt större, men annars har det inte hänt särskilt mycket. Intrycket är att den är bra men att spelaren tidsmässigt har blivit frånsprungen av sina konkurrenter. Anslutningsmöjligheterna är goda. Menyerna är enkla att använda även om de uppvisar en markant försening i reaktionerna när man exempelvis vill hoppa över kapitel. Bildkvaliteten är mycket hög och förtjänar enligt testaren ingenting annat än högsta betyg, när man använder sig av de två högsta kvalitetslägen som finns för inspelning. Spelaren är bra, men testaren anser att tillverkaren får uppdatera en hel del funktioner för att hålla sig à jour med utvecklingen hos konkurrenterna.

Källa: What Video & Widescreen TV jan 2006

Audiovision

“Gute Bild- und Tonqualität”

Audiovision testar förutom Pioneer DVR-930 H även Chili DVR-9200HX, Hitachi DV-DS251E, JVC DR-DX5SE, Phocus DVHD 160-4, Sony RDR-HX717 samt Toshiba RD-XS24SG. Testvinnare är Pioneer DVR-930 H. Den ordentligt tilltagna hårddisken vilken rymmer upp till 700 timmars material är uppskattad. Att spelaren har hdmi-utgång vilket utgör den mest optimala anslutningen är också positivt. Dessutom är spelaren välbyggd och enkel att hantera. Såväl bild- som ljudkvalitet är mycket bra både vid in- som uppspelning. Testaren anser att spelaren är riktigt bra och väl värd pengarna.

Källa: Audiovision nr 1 2006

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-930 H är en dvd-inspelare som är utrustad med 400 GB hårddisk vilket kan lagra upp till 700 timmar inspelat material. Den är bland annat kompatibel med skivformaten dvd-+r/w och filformaten vcd, svcd, mp3, jpeg samt wma. Bland anslutningarna hittas bland annat hdmi, komponent, komposit och s-video, stereo in, scart (rgb), stereo in/ut, optisk och koaxial ljudutång. Dimensionerna är 420(b)x87(h)x357(d) mm och vikten är ca 7,9 kg.